Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/44.0006.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

Další vzdělávání na VOŠ a SPŠ, Jičín, Pod Koželuhy 100
PROJEKT „Okna technickým oborům dokořán“ registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Moravskoslezském kraji NatTech MSK CZ.1.07/1.1.00/
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Představení zajímavých projektů OPVK
PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI Ing. Zdenka Kučerová.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji Pracovní schůzka koordinátorů ZŠ
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Neratovice 24. ledna 2014 Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem Stáž pedagogických.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Neratovice 19. února 2014 Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem SETKÁNÍ.
Zkvalitňování dalšího profesního vzdělávání zaměřeného na stavebnictví, elektrotechniku a gastronomii.
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
Obor informační technologie
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly II. CZ.1.07/1.1.32/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Projekty OP VK realizované pro elektrotechnické obory
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná.
Spolupráce střední školy se sociálními partnery Ing. Jiří DLAPAL.
Projekt Digitální škola - její pozice v systému projektů na OA Orlová.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Střední škola informatiky a služeb LCA Dvůr Králové nad Labem.
Programátor CNC strojů
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií INVESTICE DO ROZVOJE.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií Institut experimentálních.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji Partner č Střední průmyslová škola Edvarda Beneše a Obchodní.
6. krajské setkání metodiků ELEKTROTECHNIKA V prostorách Střední průmyslové školy elektrotechnické a informačních technologií Brno, Purkyňova.
Identifikace partnera
10. krajské setkání metodiků Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/
Miroslav Nečas Tomáš Vybíhal
P1 Střední škola a Základní škola Tišnov. Projektový záměr vytvořit síť základních škol, které budou spolupracovat s naší střední školou zvýšit zájem.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji Oficiální název partnera Střední škola technická a ekonomická,
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/ Partner 19 Střední škola polytechnická,
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji CZ.1.07/1.1.00/ Střední škola dopravy, obchodu a služeb.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji Ing. Vítězslav Prokop – vedoucí praktik Střední škola strojírenská.
1. června Příklad dobré praxe Začlenění rozšířeného vstupního školení řidičů do výuky.
Podpora rozvoje vzdělávání v rámci ROP Střední Morava Mgr. Miroslav Gajdůšek, MBA Vedoucí Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Olomouckého.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI Leoš Křeček.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Okna vědy dokořán Rostislav Miarka. Souhrnné informace OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa 7.2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj Oblast.
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.1.00/ I.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji.
HLAVNÍ CÍL PROJEKTU Zlepšit podmínky pro výuku strojírenských oborů.
Programy podpory technického vzdělávání v Jihomoravském kraji.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Prezentace projektu EU peníze školám ZŠ Liberec, Dobiášova, příspěvková organizace Mgr. Ivo Svatoš.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.1.00/ Ing.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
Příjemce Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava
„Okna technickým oborům dokořán“
Novinky z IROP.
Odborné učiliště Chroustovice, Zámek 1 závěrečná konference
Polytechnické vzdělávání v rámci šap
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
„Řemesla s techniky začneme od píky“ Veletrh technických povolání
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY
Krajský akční plán vzdělávání 1 ÚK
Při technické univerzitě v Liberci
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Informace o projektu IKAP
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Název projektu: „Propojení praxe s výukou mechatroniky a automatizace pro žáky středních odborných škol a učilišť“, reg. č. CZ.1.07/1.1.00/ Souhrnná.
Aerodynamický tunel Střední škola letecká Kunovice,
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/ Název projektuPodpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Název partnera č.9Integrovaná střední škola, Sokolnice 496

Hlavní cíle projektu zlepšení podmínek pro výuku technických a přírodovědných oborů zvyšování motivace žáků ke vzdělávání se v těchto oborech povzbudit zájem žáků SŠ a ZŠ o studium technických oborů vybavení 2 odborných dílen na ISŠ Sokolnice vybavení zapojených ZŠ sadami nářadí pro výuku pracovních činností, stavebnicemi fyziky a IT

Realizace klíčových aktivit 1/ Vybavení elektrotechnických dílen ISŠ Sokolnice a laboratoří ZŠ dovybavení dvou elektrotechnických dílen příslušnou technikou, nářadím, materiálem a dalším potřebným vybavením v návaznosti na nově zavedený ŠVP „Informační technologie“ oboru L/01 Mechanik elektrotechnik vybavení ZŠ pro výuku předmětu Pracovní činnost sadami nářadí pro práci se dřevem a kovem, pro předmět IT stavebnicemi pro výuku programování elektronických zařízení, pro předmět Fyzika elektrotechnickými stavebnicemi tyto modernizované dílny a vybavení ZŠ slouží pro povinnou výuku žáků středních a základních škol

2/ „Praktická cvičení“ žáků základních škol IT fyzika pracovní činnosti projektové dny aktivity probíhaly na základních školách pod vedením metodiků žáci ZŠ měli možnost si prakticky ověřit základní elektrotechnické principy a funkce, programování elektrotechnických zařízení a nácvik praktických dovedností při práci se dřevem a kovem v ISŠ Sokolnice kamerové a zabezpečovací systémy, robotika tyto činnosti byly realizovány na vybavení pořízeném z finančních prostředků projektu

3/ „Pokročilá praktika“ žáků ISŠ Sokolnice navázání dlouhodobé spolupráce ISŠ Sokolnice s vysokými školami - VUT Brno, fakulta strojního inženýrství - Mendelova univerzita v Brně, ústav informatiky zvýšení zájmu žáků se vzdělávat v technických a přírodovědných oborech a přiblížit jim možnosti studia na vysokých školách blok přednášek a praktických cvičení pro žáky ISŠ Sokolnice v oblasti počítačových sítí, robotiky a programování

4/ Volnočasové aktivity pro žáky ISŠ celoroční, pravidelně se opakující zájmový kroužek „Elektronika“ zaměřený na elektroniku, el. měření a programování elektronických zařízení v modernizované laboratoři tento kroužek probíhal v nově vybavených dílnách a na zařízení, které bylo pořízeno z finančních prostředků projektu

5/ Rozvoj a spolupráce středních a základních škol Projektové dny na ISŠ Sokolnice seznámení žáků ZŠ a pedagogických pracovníků ZŠ s obsahem a výukou technických předmětů v nově vybavených dílnách na ISŠ Sokolnice navázání dlouhodobé spolupráce žáků i pedagogických pracovníků zapojených základních škol a ISŠ Sokolnice

6/ Využívání technických památek a interaktivních expozic k přípravě školních projektů akce probíhá ve VIDA! science centrum pro žáky ZŠ a SŠ květen – červen 2015

Monitorovací indikátory Počet podpořených osob v počátečním vzdělávání – žáků Plán 760Skutečnost 874 Počet podpořených osob – pracovníků v dalším vzdělávání Plán 18Skutečnost 24 Počet podpořených osob – poskytovatelé služeb Plán 30Skutečnost 41

Přínosy projektu navázání úzké a dlouhodobé spolupráce ISŠ Sokolnice, zapojených základních škol a vysokých škol - VUT a MU zvýšení zájmu žáků o studium přírodovědných a technických oborů kroužek elektronika pro žáky ISŠ konání Praktických cvičení na základních školách Konání projektových dní v ISŠ Sokolnice dovybavení dvou elektrotechnických dílen příslušnou technikou, nářadím, materiálem a dalším potřebným vybavením vybavení základních škol stavebnicemi a dovybavení odborných dílen na ISŠ Sokolnice

Děkuji za pozornost Mgr. Zdeněk Nezval manažer projektu