Výzkumný ústav veterinárního lékařství, v. v. i.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Advertisements

Postup při výskytu BoHV-1 pozitivních zvířat v IBR úředně prostých hospodářstvích vyšetřovaných 1x ročně dle metodiky kontroly zdraví a nařízené vakcinace.
Není značka jako značka
Ústav biochemie, chemie a biofyziky
Kontrola potravin Legislativa, bezpečnost, kontrolní orgány, standardy řetězců, sanitace, hygiena.
Bezpečné potraviny na českém trhu
VÝZKUMNÝ ÚSTAV ŽIVOČIŠNÉ VÝROBY, v.v.i. Praha Uhříněves.
Prevence nozokomiálních nákaz na OCSS FN Hradec Králové
Vznik a složení půdy Vznik půdy
Biopotraviny ve školním stravování
Josef Sklenář Výkrm kanečků na biofarmě Sasov
Institut zemědělské ekonomiky a informací Praha 2 – Slezská 7 Postaven jako Dům zemědělské osvěty v roce 1926.
Technologické platformy podpora ve výzkumných programech MZe Ing. Blanka Černá, CSc. Národní agentura pro zemědělský výzkum
Projekt podpořený OP Rybářství Opatření 3.1. Společné činnosti Vývoj výrobku na bázi strojně děleného masa.
Mízní soustava odvod mízy zpět do krve části:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Odborný výcvik Ročník:
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Jak předcházet neshodám na ekofarmách Obecná pravidla produkce Zákaz používání GMO - Zákaz používání GMO - zákaz se týká potravin, krmiv, činidel,
Poznatky Státní veterinární správy ČR Cíl: Úplná pasportizace zpracovatelských provozů pro oblast surovin a potravin živočišného původu.
Ekologický chov koz a faremní zpracování mléka
Domestikace.
PRIMÁRNÍ SEKTOR.
Zemědělství – živočišná výroba
Zdravotně sociální fakulta Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích.
Hepatitis B Kristýna Beránková, 2.A
Výzkumný ústav bramborářský Havlíčkův Brod, s.r.o. (P5)
1  Cattle Academmy  Module II.  Budapest Zdena Kopcova DVM, KAM  MSD Animal Health.
Hromadná onemocnění v chovech koní
Zemědělství ČR Živočišná výroba
Představení ekologického podniku Hynčice nad Moravou František Winter
Antimikrobiální látky
SÉROLOGICKÉ REAKCE reakce mezi antigenem a protilátkou význam in vivo
MUDr. Jana Bednářová, PhD. OKM FN Brno
SVĚTOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ.
VÝZKUMNÝ ÚSTAV ŽIVOČIŠNÉ VÝROBY, v.v.i.
Nejčastější závady v označování
Molekulární biotechnologie č.10a Využití poznatků molekulární biotechnologie. Molekulární diagnostika.
Zemědělství ČR. Živočišná výroba Chov skotu Rozhodující odvětví v živočišné výrobě Mléko, hovězí maso, trus jako hnojivo Po celém území, zejména východní.
Trh s potravinami živočišného původu z pohledu Státní veterinární správy Žofínské fórum 2015 Doc., MVDr. Milan Malena, Ph.D.
Systém úřední kontroly v ČR. Úřední kontrola v ČR Úřední kontroly v celém potravinovém řetězci od prvovýroby až po prodej spotřebiteli provádějí příslušné.
VETMEETING ROČNÍK. VETMEETING HOTEL JEZERKA, SEČ.
AMR v chovech prasat Rezistence k antimikrobiálním látkám u vybraných patogenů prasat Kateřina Nechvátalová Z. Kučerová, K. Nedbalcová, P.Alexa Výzkumný.
9/27/20161 Česká technologická platforma pro potraviny Priorita: POTRAVINY A ZDRAVÍ Vedoucí priority: ING. JAN DRBOHLAV, CSc. Kaiserštejnský palác, Malostranské.
Současná problematika antimikrobik ve výrobě mléka – problém pro chovatele nebo naopak příležitost Chov skotu - maso - mléko MVDr. Václav Osička, MilkProgres.
Laboratorní diagnostika PRRS: rutina nebo umění ? Jiří Smola a Vladimír Celer Ústav mikrobiologie a imunologie.
Vliv a význam bezobratlých v systémech intenzivního chovu ryb Lukáš Mareš Tento výzkum je podpořen interním grantovým projektem č. IP 12_2016.
Co je to Teagasc? Teagasc - Úřad pro rozvoj zemědělství a potravinářství - je státní orgán poskytující integrované služby pro výzkum, poradenství a vzdělávání.
Ústřední veterinární správa Státní veterinární správy
CHOVATELSKÉ FÓRUM 2011 Veterinární hlediska dotace do ozdravení MVDr. Zbyněk Semerád.
Hospodářská zvířata - sudokopytníci. Pořadové číslo projektu:III/2 – Autor: Mgr. Kamil Tabášek Období:květen 2013 – říjen 2013 Ročník:9. Tematický.
MVDr. Miroslav Novák Milkprogres – poradenství s.r.o. Řešení mastitid s pomocí faremní kultivace.
Koncepce pedagogického a vědeckého rozvoje oboru:
ZOONÓZY Monitoring zoonóz
VY_32_INOVACE_Fi_III_05 Název Zemědělství /živočišná výroba/
Národní ozdravovací program od IBR
Technologické platformy podpora ve výzkumných programech MZe
AKTIVNÍ A PASIVNÍ IMUNIZACE (VAKCINACE)
Veterinární hlediska dotace do ozdravení
PRIMÁRNÍ SEKTOR.
MUDr. Jana Bednářová, PhD. OKM FN Brno
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Alimentární intoxikace
Nebezpečné choroby srstnaté zvěře Pavel Kalina Nikola Senohrábková Systém řízení a kontrolní metody v myslivosti UTSS.
Mikrobiologický ústav LF a FN u sv. Anny v Brně
hovězí dobytek – USA, Argentina, Rusko
SVĚTOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ.
PRAKTICKÝM VZDĚLÁVÁNÍM K PROSPERITĚ MALÝCH FAREM A CELÉHO VENKOVA
Co je to zdravá výživa ?
SVĚTOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ.
Transkript prezentace:

Výzkumný ústav veterinárního lékařství, v. v. i. 1. beseda zemědělců 6. 5. 2015 Dny se zemědělci MVDr. Miloslav Skřivánek, CSc.

Co děláme pro praxi? Vývoj vakcín a diagnostik pro hospodářská zvířata Výzkum a vývoj v oblasti bezpečnosti potravin a krmiv Poradenství pro zemědělskou, veterinární, potravinářskou a farmaceutickou praxi, mj.: realizace preventivně - medicínských Zdravotních programů stád prasat, skotu, drůbeže a ryb (NOP IBR, BVD, paratuberkulóza, salmonelóza, aj.), projekt monitoringu výskytu onemocnění a mikrobiální rezistence u skotu, seriál seminářů VÚVeL Fest.

Vývoj vakcín a diagnostik pro hospodářská zvířata Markerová vakcína proti IBR u skotu (BioBos IBR delet in) - Bioveta, a.s. Inaktivovaná vakcína k aktivní imunizaci zvířat proti nejčastějším virovým chorobám respiračního traktu - Bioveta, a.s. Imunoenzymatická souprava k průkazu antigenu viru jarní virémie kaprů (SVCV) v orgánových homogenátech - TestLine Clinical Diagnostics, s.r.o. Polyepitopový antigen, vakcinační konstrukt a vakcína pro prevenci lymeské boreliózy - Bioveta, a.s. Sety ke stanovení MIC antimikrobiálních látek u bakteriálních patogenů prasat a skotu, LabMediaServis, s.r.o.

Výzkum a vývoj v oblasti bezpečnosti potravin a krmiv Ověřěné technologie: Acrylamide ELISA kit - technologie na výrobu diagnostických nástrojů pro detekci akrylamidu v potravinách a ve vodě – ABRAXIS, LLC, USA Atrazin ELISA kit pro stanovení atrazinu ve vodách Imunoenzymatická souprava ke stanovení protilátek proti Trichinella spp. v krevním séru, plazmě a mase prasat - TestLine Clinical Diagnostics, s.r.o. Sulfamethoxazole ELISA kit – detekce metabolitů sulfonamidu v potravinách živočišného původu, Bioo Scientific, USA Certifikované metodiky: Detekce a kvantifikace viru hepatitidy E v biologických vzorcích Detekce a určení kritických míst výskytu biofilmů v mlékárenských provozech a další.

Poradenství pro zemědělskou a veterinární praxi Projekt VÚVeL Fest - cyklus seminářů na téma Zdravotní problematika hospodářských zvířat a potravin 5. 11. 2014 Paratuberkulóza skotu 19. 11. 2014 Respiratorní a parazitární infekce masného skotu 3. 12. 2014 Parazitózy ovcí, klíšťová encefalitida koz 7. 1. 2015 Komplex respiračních onemocnění prasat 21. 1. 2015 Zdraví telat v období mléčné výživy 4. 2. 2015 Zdravotní problémy včelstev v ČR 18. 2. 2015 Stafylokoky a zdraví mléčné žlázy v chovech mléčného skotu 4. 3. 2015 Gastrointestinální onemocnění drůbeže ve velkochovech a jejich řešení 18. 3. 2015 Zdraví sladkovodních ryb v ČR 1. 4. 2015 Mikrobiologická kvalita potravin

VÚVeL pro praxi

MVDr. Miloslav Skřivánek, CSc. Děkuji za pozornost www.vri.cz MVDr. Miloslav Skřivánek, CSc.