Přemístění části obrázku klonováním VY_32_INOVACE_GR_797.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zpracováno v rámci projektu SIPVZ 0120P2006
Advertisements

SCHRÁNKA, PRAVOPIS, VKLÁDÁNÍ OBRÁZKŮ
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
Zpracováno v rámci projektu SIPVZ 0120P2006
Grafický editor GIMP (5) použití režimu vrstev Součet „Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu.
X EXEL.
Grafický editor GIMP (13)
GIMP - úvod. GIMP je aplikace pro vytváření a úpravu rastrové grafiky, zejména fotografií a webové grafiky vznikl v linuxovém prostředí, ale existuje.
GIMP - úvod. GIMP je aplikace pro vytváření a úpravu rastrové grafiky, zejména fotografií a webové grafiky vznikl v linuxovém prostředí, ale existuje.
Grafický editor GIMP (3)
Základní pojmy v informatice –II.
Grafický editor GIMP (13)
Grafický editor GIMP (9)
COREL DRAW - 2 PRÁCE S OBJEKTY
Inovace bez legrace CZ / /01
Nástroj guma Guma se používá k odstranění barvy z aktivní vrstvy, výběru nebo obrázku. Pokud je Guma použita tam, kde není podporována průhlednost (v kanálu,
Grafický editor GIMP (12) Reliéf pomocí mapy vyvýšení, logo… „Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního.
Psaní do buňky Klikneme na buňku → označí se → → můžeme začít do buňky psát.
Grafický editor GIMP (6)
EXCEL 2010 Odstranění řádků a sloupců. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
Retušujeme, klonujeme Vadí nám nějaké místo ve fotce –drobné kazy –letící fógl –drát –někdo, koho tam rozhodně nechceme… Nuže, jdeme na to.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/6.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 3. Tabulkové procesory Učební obor: Kadeřník, Kuchař-číšník Ročník: 2.
POČÍTAČOVÁ GRAFIKA ÚPRAVA FOTOGRAFIÍ - RETUŠE ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
GIMP : úpravy fotografií
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Úloha - tlačítko VY_32_INOVACE_GR_783. TLAČÍTKO Zadání - vytvořte obrázek tlačítka GIMP: Postup: 1. Vytvoříme nový soubor o velikosti 88 x 31 pixelů,
OŘEZ VY_32_INOVACE_GR_796. Oříznutí obrázku Oříznutí snímku provádíme nejčastěji pří použití nástrojů Rotace a Perspektiva nebo chceme-li změnit poměr.
Základy VY_30_INOVACE_GR_781. CO JE TO GIMP ? Název vychází ze zkratky GNU Image Manipulation Program, což česky znamená GNU program pro úpravu obrázků.
Vyrovnání horizontu VY_32_INOVACE_GR_794. Vyrovnání horizontu obrázku Pokud se nám při expozici snímku nepodařilo srovnat fotoaparát s vodorovnou linií.
Změna velikosti obrázku
Barvy VY_32_INOVACE_GR_788. BARVY Barva popředí a pozadí - jejich nastavení Barva popředí a pozadí slouží k nastavení barev nástrojů, které ji používají.
Kreslicí nástroje VY_32_INOVACE_GR_786. KRESLICÍ NÁSTROJE 1. Plechovka - slouží k vyplňování výběru barvou nebo vzorkem. Nastavení: Režim - standardně.
Převod na černobílou fotografii VY_32_INOVACE_GR_792.
Grafický editor GIMP (5) Mgr. Jaroslav Zavadil, Gymnázium Šternberk Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního.
Grafický editor GIMP (9)
K čemu slouží Jak ho spustíme Hlavní pás karet Pracovní prostředí – nabídka tlačítka Office Jak správně psát Píšeme velká písmena Pohyb po dokumentu Typy.
VY_32_INOVACE_GR_789 CD- OBAL. Zadání: vytvořte obal na CD použijte 5 fotografií (každou v samostatné vrstvě) vložené obrázky upravte pomocí nástrojů.
Grafický editor GIMP (12) Reliéf pomocí mapy vyvýšení, logo… Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního.
Perspektiva VY_32_INOVACE_GR_790.
Grafický editor GIMP (3)  a zase vrstvy  použití masky Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu.
- Výběry VY_32_INOVACE_GR_782. VÝBĚRY Vytvořením výběru rozdělíme obrázek na dvě části: aktivní = výběr = ta část, na které budeme provádět úpravy neaktivní.
Grafický editor GIMP (6) Mgr. Jaroslav Zavadil, Gymnázium Šternberk Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního.
Obrázky po stole VY_32_INOVACE_GR_790. OBRÁZKY ROZHÁZENÉ PO STOLE Zadání: Uspořádejte obrázky tak, aby působily jako náhodně rozházené po stole. Obrázkům.
Grafický editor GIMP (8) Mgr. Jaroslav Zavadil, Gymnázium Šternberk  vyvážení barev  napodobení černobílé fotografie Dostupné z Metodického portálu
Vektorové tutoriály Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zpracování a využití informací pro 6. ročník Název materiálu VY_32_INOVACE_04_Malování-kopírování.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 3. ročník oboru.
Počítačová grafika Zoner Callisto geometrické tvary I. část Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z.
Grafický editor GIMP (7) Mgr. Jaroslav Zavadil, Gymnázium Šternberk  úprava kácejících se linií, horizontu  klonovací razítko Dostupné z Metodického.
Grafický editor GIMP (2)
Grafický editor GIMP (13)
Grafický editor GIMP (3)
ZONER CALLISTO Ovládání programu
Grafický editor GIMP (8)
Grafický editor GIMP (12)
Grafický editor GIMP (10)
Rastrová grafika Základy práce s rastrovým editorem – program Gimp, ukázka č. 1 – „Hvězdné nebe s planetou“
Grafický editor GIMP (9)
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Grafický editor GIMP (5)
Odstranění drátů VY_32_INOVACE_GR_793.
Grafický editor GIMP (6)
Histogram VY_32_INOVACE_GR_787.
Počítačová grafika Zoner Callisto geometrické tvary I. část
Zoner Callisto Pracovní prostředí editoru
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Grafický editor GIMP (5)
Grafický editor GIMP (6)
Transkript prezentace:

Přemístění části obrázku klonováním VY_32_INOVACE_GR_797

Úkol - přemístit značku na jiné místo na kameni Postup: 1. Spustíme program GIMP 2. Pomocí nabídky Soubor v hlavním okně programu otevřeme obrázek, který budeme upravovat: 3. Nástrojem Lupa (z nabídky Zobrazení) si přiblížíme příslušnou oblast:

Pomocí nástroje Klonování můžeme nahradit cílovou oblast zdrojovou oblastí. V této úloze použijeme nástroj Klonování k přemístění značky.

4. Ponecháme původní nastavení nástroje. Pouze pro nástroj Štětec, s kterým při klonování pracujeme, můžeme nastavit jinou šířku stopy - podle potřeby. Se stisknutou klávesou Ctrl klepneme do zdrojové oblasti, tj. do místa, odkud budeme klonovat. Klávesu Ctrl uvolníme. 5. Umístíme kurzor do cílové oblasti, klepneme a za současného držení levého tlačítka myši pohybujeme kurzorem tak, aby se nám zobrazila zdrojová oblast.

Pokud je hranice oblasti po klonování nepřirozená, můžeme ji opravit pomocí nástroje Rozostření nebo Rozmazání. Vybereme vhodnou stopu štětce. Zpravidla pracujeme s měkkou stopu (Circle Fuzzy), jezdcem Škála nastavíme její velikost. Stopou štětce pak pohybujeme po hranici oblasti nebo směrem do obrázku. 6. Původní značku smažeme - resp. pomocí nástroje Klonování ji přepíšeme:

PRACOVNÍ LIST - úkol 1.Podle uvedeného postupu přemístěte značku v přiloženém obrázku a výsledek pošlete mailem na adresu

Literatura: VYBÍRAL Josef: GIMP uživatelská příručka, Computer Press, Brno, 2004 MODR Vlastimil: 333 tipů a triků pro GIMP, Computer Press, a. s., Brno, 2010 Fotografie: vlastní