Mib:student Studentská praxe.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
Advertisements

TALENTI V DHL SUPPLY CHAIN
Jan Syrovátka Jiří Hradský.  Výrobní program orientovaný na výrobu knih pro české i zahraniční nakladatele  Nabízí kompletní výrobu knihy od grafického.
Management Ing. Jan Pivoňka.
managementu znalostí podle
Spolupráce s firmami – cesta k partnerství školy a praxe Doc. RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D.
Závěrečná zpráva projektu Stanislav Filipčík Asistent projektového manažera © 2010 IBA CZ, s.r.o.
Aleš Chudý ředitel divize IW Microsoft Slovakia.
Firma ABC– cesta k budoucnosti. Dlouhodobé cíle projektu: nastavit systém řízení cílů a následně implementovat ve firmě ABC připravit prostředí /SW MBE/
Nabídka personálních služeb
LABORANT Analytická štúdia. Dátový model Funkčný model Sekvenčný diagram Diagram spolupráce Dynamický model.
Ruber, Saitz.  Customer Relationship Management  Systémy pro řízení vztahů se zákazníky  Zjednodušeně : ◦ shromažďování ◦ zpracování ◦ využití informací.
Informační systémy podnikové systémy CRM
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Člen skupiny HVB Group E- HVB Bank Petra Slabá, HVB Bank Czech Republic a.s. Lucie Melicharová, learn2grow s.r.o.
SAP Ing. Jiří Šilhán.
Aukro.cz – projektový management v e-commerce Tereza Kabrdová.
3. Životní cyklus a procesy projektu
Dotyková zařízení ve výuce​ KA4 Evaluace
Ing. Jiří Šilhán.  představuje komplex aplikačního a základního software, technických prostředků, podnikových procesů a personálních zdrojů určených.
12. OPERATIVNÍ MANAGEMENT
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Proškolení studentů k projektu Inovace a podpora praxí VŠPJ
IVIG 2005 Informační vzdělávání a informační gramotnost v teorii a praxi vzdělávacích institucí Projekt online systému podpory informačního vzděláván v.
Jan Syrovátka Jiří Hradský.  Výrobní program orientovaný na výrobu knih pro české i zahraniční nakladatele  Nabízí kompletní výrobu knihy od grafického.
Outsourcing ICT systémová a aplikační integrace v pojetí O2 Projekt Integrace sítě Ministerstva zemědělství.
Řízení lidských zdrojů v mezinárodním prostředí Seminář pro studenty VŠE listopad 2003 Alena Olšarová, HR & Development Manager.
1 NÁSTROJE V OBLASTI ŘÍZENÍ ANEB ÚSPĚŠNOST BEZ NÁSTROJŮ ? ÚSPĚŠNOST S NÁSTROJI ? Ing. Pavel Sladký M: Semináře, konzultace, motivační a certifikační.
Ivo Novotný Jak vybrat dodavatele vzdělávání JAK SI SPRÁVNĚ VYBRAT... Dodavatele vzdělávání.
Realizační tým ICZ duben 2005
Teleworking v Asseco CR Renata Leflerová Ředitel LZ Praha
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Období snižování nákladů Důvody proč vzdělávat a jejich zřetelnost Hynek Rais Česká pojišťovna 22. července 2004.
Projekt z PA104 Richard Benkovský (139912, Jan Horák (143443, Miroslav Ligas (139542, Tomáš.
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Vratislav Paulík ředitel projektů
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Několik námětů a otázek k zamyšlení a výběru
Copyright © 2005 Accenture All Rights Reserved. Accenture, its logo, and High Performance Delivered are trademarks of Accenture. Představení společnosti.
2. Životní cyklus a procesy projektu
Trainee new life for waste. VIZE CÍLE VIZE VIZE HODNOTY CÍLE.
BSC 1992 Robert S. Kaplan a David P. Norton článek navrhující měření výkonnosti organizací – BSC – Vyrovnaný přehled výsledků kniha The Balanced.
Personální strategie mezinárodní firmy
Logistický proces ve firmě Petr Hobža – Strážnické brambůrky SAP Business One Pavel Rumplík Obchodní ředitel.
P R O F I L S K U P I N Y I C Z Sídlo společnosti
Crux information technology, s.r.o. Ostravská universita, information technology.
1 Architektura IS podporující manažerské řízení 9. MEZINÁRODNÍ KONFERENCE O INFORMATICKÉ PODPOŘE PERSONÁLNÍCH PROCESŮ V OZBROJENÝCH SILÁCH A STÁTNÍ SPRÁVĚ.
ICT – TEORIE A PRAXE – ŠKOLY A FIRMY Miloš Maryška, Katedra informačních technologií, VŠE Praha
Přednáška Akce: Přednášející: Ing. Zdeněk Čežík | Konzultant managementu a podnikových procesů | TFM Výzvy Facility managera.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Trhové Sviny CZ /0.0/0.0/15_005/
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
FIREMNÍ SPOLEČENSKÁ ODPOVĚDNOST SKUPINY ČEZ 5. prosince 2014 JUDr. Michaela Chaloupková, M B A člen představenstva ČEZ, a. s.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
UIS pro uživatelů Milan Šorm. 20. října 2006UIS pro uživatelů2 Obsah prezentace Struktura informačního systému UIS na MZLU v Brně Srovnání.
IS jako nástroj moderního personálního managementu Vít Červinka
Cacio Otázky z personalistiky pro IT Manažery: Jak vybrat vhodné pracovníky.
INISOFT s.r.o. softwarová společnost v Liberci
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
Marketingový plán podniku
9 zemí 3 kontinenty 50+ zákazníků uživatelů SAP 90 zaměstnanců
Informační systém pro správu a vyřizování objednávek
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku
Aplikace nových forem marketingu
Assessment centrum.
Facility management jako součást efektivní správy společnosti
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
Informační systémy podnikové systémy CRM
„Koncept“ – Koncepce dalšího vzdělávání
Transkript prezentace:

mib:student Studentská praxe

Mibcon a.s. Poradenství a vývoj zaměřený na optimalizaci a implementaci firemních procesů Externě Klíčoví zákazníci Podnikové procesy – ERP Logistika, maloobchod, finance, lidské zdroje, Utility Vlastní SAP certifikované All-in-one řešení Onetrade Mobilní a webová řešení Mib:Sale, Mib:B2B, Zákaznický portál, E-shop, CRM, Intranet, DMS Reporting, plánování a konsolidace Business Intelligence, Performance Management 150 zákazníků v ČR, SR a Evropa

Svobodná firma , podporující seberealizaci a zodpovědnost Mibcon a.s. Svobodná firma , podporující seberealizaci a zodpovědnost Interně 116 zaměstnanců - ČR (Praha, Brno) a Slovensko Lean organization structure - forma samostatných divizí Centála Praha 4 - nízkoenergetické kanceláře s nádechem Google office, podpora odpočinku a zábavy zaměstnanců (stolní fotbal, šatny po sportu,…) Mibcon bez SPZ – podpora jízdy na kole do práce Nadační fond Klíček – dlouhodobé CSR - cena Bona Via 2014 www.mibcon.cz Olga Procházková , mib:lab navigator ,tel: 724018110 olga.prochazkova@mibcon.cz

mib:student projekty Řízení lidských zdrojů na projektech - vývoj na Interním portále Divize: Utility a technologie Vedení: Antonín Cihlář , Karel Moldřík – mentor Počet studentů: 1 Začátek praxe : červenec 2015 Vizualizace multidimenzionálních dat Divize: Optimalizace a analýzy Vedení: Filip Doušek – mentor Počet studentů: 1 Začátek praxe : září 2015

mib:student Mibcon nabízí Hledáme Prostředí svobodné firmy Přístup k novým technologiím Široké portfilio zákazníků Mentoring Nové formy řízení – agile management Seberalizace Možnost následné spolupráce Notebook a potřebné vybavení Adekvátní platové ohodnocení Možnost home office Zájem o daný projekt a firmu jako takovou Schopnost učit se od ostatních i samostatně Analytické myšlení Inovativnost Spolehlivost / zodpovědnost Týmovou spolupráci Proaktivní přístup Znalost či zájem Javascript AngularJS Datové analýzy Databáze Řízení projektů

mib:student divize portál Mentor Antonín Cihlář Ředitel divize Utility a technologie Karel Moldřik Konzultant Utility a technologie

mib:student divize portál Úkoly si přiřazujeme dle „specializace“ V případě řešení složitějšího úkolu dochází k jeho rozdělení v rámci týmu/divize a případně přímé spolupráci Snažíme se scházet na Orlíku z důvodu sdílení informací a rychlé řešení problémových úkolů V případě „záseku“ ihned hledáme společně řešení

mib:student divize portál

mib:student divize portál Portál v novém ESS – employee self service MSS – manager self service

mib:student projekt Nástroj pro řízení lidských zdrojů na projektech Řešení pro řízení kapacit lidských zdrojů na projektech realizovaných Mibcon a.s. Obsahové zadání na základě požadavků projektových manažerů a dosavadních zkušeností Prioritou jsou optimalizace zdrojů a integrace Realizace - co a jak budete dělat Student je součástí technické realizace , prostředí Interním portál Prezentace hotového produktu v rámci školení uživatelů – video Test funkčnosti modulu v rámci divizi Utility a technologie Po skončení praxe by měl být nástroj plně funkčí

mib:student nástroj na řízení projektů Interní Portál Divize AngularJS Datové analýzy Databáze UX design Řízení projektů Nová funkce vznikne jako výsledek studentské praxe

mib:student nástroj na řízení projektů Stávající situace – plánování s MS projekt Chybí optimalizace zdrojů a propojení mezi týmy

mib:student Big Data Filip Doušek Mentor Ředitel divize Optimalizace a analýzy Filip se na práci s velkými daty specializuje několik let. Má za sebou bohatou publicistickou činnost. Je pravidelným řečníkem na významných akcích.  Přečtěte si rozhovor s Filipem o velkých datech „Big data nejsou jen buzz“ nebo jeho vystoupení v pořadu na ČT24. http://connect.zive.cz/clanky/filip-dousek-jak-velka-data-utvari-nas-svet/sc-320-a-172045

mib:student Big Data Čím více dat, tím více užitku? Ne automaticky Data sama o sobě nejsou k ničemu – podobně jako nevyužitý lidský talent. Odměnou je možnost rozhodovat se na základě tvrdých dat. Datová analýza prokazatelně umožní zlepšení výsledků v řádu desítek procent , stojí-li proti tradičnímu softwaru. Hovoříme o tzv.data-based management nebo také real-time business. Výsledkem analýzy mohou být konkrétní typy na vylepšení Jednotlivé fáze procesu práce s daty: Identifikace Vyčištění a obohacení Analýza včetně vizualizací Interpretace dat Návrh strategie & změny procesů   Skladby sortimentu Složení zásob Cen a promoakcí Přepravy, rozvozu a skladů Prevence odchodu zákazníků

mib:student projekt Vizualizace multidimenzionálních dat Nalezení vhodného grafického znázornění výsledků analýz vícedimenzionálních dat Data budou reálná od našich zákazníků Realizace - co a jak budete dělat Hledání nových možností znázornění výsledků analýz velkého množství dat Výchozím bodem jsou již dostupná znázornění a nástroje Součástí je i průzkum již existujících forem a nástrojů Průzkum a návrhy řešení jsou samostatné Mentor plní roli konzultanta a předává know how

mib:student Vizualizace multidimenzionálních dat Ukázka Nové návrhy grafického zpracování multidimenzionálních dat vzniknou v rámci studentské praxe Ukázka

mib:student Teorie k vizualizaci multidimenzionálních dat Zdroj http://www.nature.com/nmeth/journal/v11/n7/fig_tab/nmeth.3005_F2.html

? Projekt v čase Březen 2015 1/2 Duben Březen 2015 9. Duben 2015 Začátek spolupráce On site Schválení projektu Představení Projektu TUL Výběr studenta Kontakt TUL Červenec 2015 Červenec - Listopad 2015 Listopad - Posinec 2017 Začátek spolupráce Praha ? Práce na projektu Provoz projektu a podpora Návaznost na školní rok a flexibilitu studenta - preference Červen

mib:student proces výběru Pošle životopis a pár řádků proč by chtěl na projektu pracovat Informuje nás o možném termínu nástupu a řešení bydlení v Praze a jestli bude potřebovat asistenci Pro doplňující informace kontaktuje Mibcon Mibcon Po obdržení životopisů , kontaktuje studenty a domluví pohovor – centrála Praha Informuje studenty o výsledku výběru Schůzka mentorů a vybraných studentů - detailní specifikace zadání Podpis smlouvy o díle a uzavření smluvního kontraktu s univerzitou www.mibcon.cz Olga Procházková , mib:lab navigator ,tel: 724018110 olga.prochazkova@mibcon.cz

? mib:lab vize Liberec Děčín Mibcon motivace mib:lab realizace Tvorba nových produktů Studium nových technologií a produktů - SAP HANA, Fiori ( nové produkty SAP ) Inkubátor pro budoucí členy divizí Vytvořit prostor , kde mladí lidé poznají jak funguje svobodná firma Propojení mladé motivace a flexibility se zkušeností a znalostmi starších konzultantů Podpora regionů a univerzit Možnost přechodu do mib:lab po skončení praxe mib:lab realizace Samostatně fungující pracoviště s vlastním vedením Dodavatelsko-odběratelké vztahy s Mibcon a.s. Region Severní Čechy Kancelářské prostory ve vybrané lokalitě Liberec ? Děčín

mib:student závěr setkání Otázky a odpovědi