Poodří Chráněná oblast.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Moravskoslezský kraj Tomáš Rubek David Meca.
Advertisements

Chráněná krajinná oblast Poodří
U rybníka … U rybníků žije velké množství zajímavých zvířat a roste mnoho zajímavých rostlin.
U vody Živočichové DUM 19/1.
Střední škola zemědělská a přírodovědná
Přírodní rezervace na území Ostravy
Karlovarská vrchovina okres Karlovy Vary
Národní park Šumava Autor: Eliška Korábková Johana Černá 8.A
Národní park Podyjí Zdroje: Internet Wikipedie
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Třída OBOJŽIVELNÍCI Tvoří přechodnou skupinu mezi vodními a suchozemskými obratlovci, vyvinuli se z lalokoploutvých ryb (latimérie podivná), dospělci.
Chráněné krajinné oblasti v ČR
Moravskoslezský kraj.
HYDROLOGIE ČESKÁ REPUBLIKA.
Chráněná území České republiky
David Bedlička Lesnická střední škola U krmelce Plzeň Uvádí prezentaci.
Pohyb vody na Zemi.
Obojživelníci České republiky
HYDROLOGIE ČESKÁ REPUBLIKA.
Vodstvo Česka.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem

Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
PŘÍRODNÍ POMĚRY Zpracovala: Klára Schindlerová
Olomoucký kraj přírodní poměry
Ohrožené druhy živočichů II.
VODNÍ EKOSYSTÉMY V ČR přirozené: umělé: se stojatou vodou:
Karlovarský kraj: Přírodní poměry
Fyziogeografická sféra
* Vyhlášení CHKO: 1978 * Rozloha: 628 km 2 * Účel ochrany: Zachovat původ krajinného vzhledu a cenných přírodních lokalit * Protéká jím řeka Berounka.
Moravskoslezské Beskydy
Np České švýcarsko.
 Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem  Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka  projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_62_07 Název materiáluČeská vysočina.
Význam KRNAPu ● Krkonoše hrály velmi významnou roli při zalednění Evropy při poslední době ledové. Právě o masiv Krkonoš se zastavil severský ledovec a.
AnotacePrezentace k procvičení čtení s porozuměním a k rozvoji přírodovědných vědomostí o vodních plochách a zvířatech žijících u nich. AutorMgr. Zdeňka.
Ekosystém rybník Živočichové Přírodověda 4. ročník OP VK 1.4. – dotace č. 3937/21/7.1.4/2011 Základní škola a Mateřská škola, Otnice, okres Vyškov Mgr.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_22_PRVOUKA.
Přírodní rezervace Kanada Zlínský kraj Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_06_35.
Moravskoslezský kraj. Základní údaje Krajské město: Ostrava Počet obyvatel: Rozloha: 5445 km 2.
BÍLÉ KARPATY CHRÁNĚNÁ KRAJINNÁ OBLAST Rozloha: 750 km 2 Nejvyšší hora: Velká Javořina (970 m n. m.) Vznik CHKO: 1980 ZÁKLADNÍ ÚDAJE.
Přírodní rezervace na Slovácku Lovecká Alexandra 9.A2015/2016.
Příroda v okolí Velkého Meziříčí Zpracovala: Lenka Kohoutová.
Zpracoval : Petr Kuryviál. Děvín Největší vrchol pavlovských vrchů s nadmořskou výškou 549 metrů. Jedná se o podlouhlý hřeben s dvěma vrcholy. Na větším.
Chráněná krajinná oblast POODŘÍ. Poslání chráněné krajinné oblasti uchování a obnova krajiny vhodným využíváním. zachování přirozených druhů rostlin,
Litovelské Pomoraví Litovel CHKO Tato práce je šířena pod licencí CCBY-SA3,0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_08_38.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
Opatření vázaná na vodu v SC 4.3
Ukaž významná chráněná území kraje VY_32_INOVACE_10
Živočichové u vody 3. ročník.
Rozloha: 83km2 Založeno: 19. března 1976
Základní společenstva – vody, mokřady a prameniště
Mokřady II. Život v mokřadech Autoři: Doc. RNDr. Jan Pokorný, CSc.
Přírodní, rekreační oblasti na Slovácku
Strážnické pomoraví.
Společenstva vod Živočichové
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
Poznávání obojživelníků
VY_52_INOVACE_14_ Živočichové v řece
PŘÍRODNÍ SPOLEČENSTVO
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
MOKŘADNÍ PTÁCI.
Přírodní podmínky V české kotlině.
Mihule potoční.
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Petr Drnec
Poznávačka živočichové a rostliny vod
Mapky přirozených ekosystémů z naší přírody
Transkript prezentace:

Poodří Chráněná oblast

Chráněná krajinná oblast Poodří Její rozloha je 81,5 km2. Byla zřízena z důvodu ochrany zachovalého říčního toku se slepými rameny, druhově bohatých rybníků, lužních lesů a nivních luk. Poodří  se nachází v Moravskoslezském kraji v severovýchodní části Moravské brány mezi obcí Vražné nedaleko Oder a jižním okrajem města Ostravy.

Flora

Poodří se nachází v mírně teplé oblasti Poodří se nachází v mírně teplé oblasti. Průměrná roční teplota se zde pohybuje v rozmezí asi 7–8,5 °C. Za rok zde spadne v průměru okolo 700 mm srážek. Za rok zde spadne okolo 1 m sněhu. Poodří se vyskytuje množství jak vodních, tak i lučních a lesních rostlin. U rybníků se nacházejí porosty ostřice a rákosu. Přímo v rybnících rostou vzácné vodní rostliny kotvice plovoucí, nepukalka plovoucí a vodní masožravé rostliny bublinatky. U slepých říčních ramen se vyskytuje například ohrožená žebratka bahenní a kvete zde stulík žlutý. Lesy zabírají asi 10 % území

Fauna

žábronožka sněžní jeřáb popelavý blatnice skvrnitá morčák velký parma obecná vydra říční

V území žije velice bohatá fauna bezobratlých V území žije velice bohatá fauna bezobratlých. Mimořádně hodnotné jsou populace žábronožek sněžních v periodických tůní záplavového území. Společenstva ryb v povodí řeky Odry patří mezi přirozeně druhově méně početné, než v tocích náležejících k úmoří Černého moře. Např.: parma obecná, piskoř pruhovaný. Obojživelníci jsou nejpočetnější skupinou obratlovců na území CHKO Poodří. Např.: skokan skřehotavý, skokan zelený, čolek obecný , skokan štíhlý, skokan ostronosý, blatnice skvrnitá, užovka obojková. Žije tam přes 400 druhů ptáků. Např.: zrzohlávka rudozobá, morčák velký, husa velká, volavka bílá, jeřáb popelavý. Ze savců žije v CHKO např.: bobr evropský, vydra říční. Žije tam 16 druhů netopýrů.

Zdroje: http://poodri.ochranaprirody.cz/o-chko-poodri/prirodni-pomery/fauna-poodri/ http://cs.wikipedia.org/wiki/Chr%C3%A1n%C4%9Bn%C3%A1_krajinn%C3%A1_oblast_Pood%C5%99%C3%AD http://www.kct-tabor.cz/gymta/ChranenaUzemiCR/Poodri/img/chko_poodri.jpg http://www.csopnj.cz/images/csopnj/poodri_mapa.jpg http://www.nature.cz/fotoarchiv/nahledy/9514.jpg http://www.zooplzen.cz/zvirata/druhy/savci/iid_130/ImageHandler.aspx?method=GetImage&galID=607&photoID=10246&DontParse=true http://www.hlasek.com/foto/barbus_barbus_h0063.jpg http://www.zbelitovsko.cz/galerie/fauna/obojzivelnici/Pelobates_f060529-01.jpg http://www.zoohluboka.cz/User_Files/photos/51261b00d5490mor%C4%8D%C3%A1k_velk%C3%BD_1.jpg http://www.photosimon.cz/photos/jerab-popelavy-2090.jpg http://www.jentodobre.cz/wp-content/uploads/kotvice-Spr%C3%A1va-CHKO-Pood%C5%99%C3%AD_ok.jpg