JORDÁNSKO PRŮVODCE PETROU PETRA VZNIKLA KOLEM ROKU 1000 př.n.l.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JORDÁNSKO PRŮVODCE PETROU.
Advertisements

M E X I C O TEOTIHUCÁN.
N Ě M E C K O B A M B E R G 2.
ŠKOLNÍ VÝLET 5.B květen 2011 KŘIVOKLÁT, KONĚPRUSKÉ JESKYNĚ.
TŘÍDNÍ SCHŮZE PROGRAM SRPŠ – výroční zpráva Třída jako celek – chování, výsledky vzdělávání, spolupráce, aktivita Akce v dubnu Ředitelské.
MEZINÁRODNÍ PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR Vinoř 2010 Po stopách císaře Karla IV.
… správný cíl vaší cesty!
Velká Británie školní zájezd 24/9- 29/ Část třetí.
Kostelec nad Černými lesy
V neděli odpoledne jsme šli na Kalvárii. Když jsme vycházeli kopec, viděli jsme kapličky, ve kterých byly sochy atd.. Kalvárie je významné poutní.
A a 5.A. 7:30 – odjezd od hlavního vchodu GVN J. Hradec 9:30 - příjezd na Lipno 10:00-11:00 – informační centrum (všichni) 11:00-12:00 –
Autor: Vendy Nových 7 divů světa.
Vývoj sumerských městských států asi 3000 př. n. l. vznikly následkem společenské dělby (písaři, vojáci, kněží) první městské státy jedno město a přilehlé.
Mýma o č ima PAVEL DVOŘÁK student tercie Anglie 2006 / zájezd.
Kokořín Tip na jarní výlet. Kokořín na mapě Hrad Postavil v 14. století Hynek Berka z dubé Hrad vystřídal mnoho majitelů, a teprve v roce 2006 se hrad.
Přemyslovci Vláda přemyslovských králů.
GÁBINA UHLÍŘOVÁ studentka septimy Skotsko / prázdniny.
Historické památky v Lokti Materiál je určen k bezplatnému používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv.
POZNÁVÁME PLZEŇ A JEJÍ PAMÁTKY
Jordánské hášimovské království المملكة الأردنّيّة الهاشميّة
Prezentace Martin Procházka 5.B. Pražský hrad byl odedávna sídlem českých panovníků a nyní v něm sídlí prezident republiky. Byl založen v 9. století.
Richard, vévoda z Gloucestru roznesl po městě falešné věštby, které se dostaly až ke králi Edwardovi IV.(jeho bratrovi), že královský rod vyvraždí královská.
P E R N Š T E J N návrat do časů minulých Jako každý rok v tomto čase jdeme z křižanovského náměstí v sobotu 14. června 2001 v 5 45 ráno. Čas odchodu.
POZNÁVÁME PLZEŇ A JEJÍ PAMÁTKY „Medzinárodní pátrači“ = „Mezinárodní detektivové“
Kartografická generalizace
Památky UNESCO v ČR Praha – historické jádro, Vyšehrad.
JORDÁNSKO 2. PRŮVODCE PETROU Petra (πέτρα petra = „skála“, البتراء ‎ Al-Butrā) je skalní město a archeologické naleziště v Jordánsku. Od roku 1985 je.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
STRAŠNICE Pavel Tománek Tereza Vybíralová 2009/2010, letní semestr
LUHAČOVICE
Brno.
Petra.
Wales a hlavní město Cardiff.
MĚLNICKÉ PODZEMÍ STUDNA.
Syropalestina.
Vypracovaly:Martin Šebrle a Honza Melezínek 9.A 8.prosince.
VCHOD BLOKY DŽINNŮ PYRAMIDOVÁ HROBKA PŘEHRADA A VSTUP DO SÍQU.
Více obrázků najdete na září 2012 KrušlovČesticeHoslovice Nepomuk Foto: M.Dvořák Pěší trasa měřila 10 km.
Vznik a rozvoj starověkého Říma.
TÁBOR Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ.
Seminář město v dějinách Aktivita č. 1 Královské vinohrady
Město Brno.
FRANCIE PONT du GARD.
Sedm divů světa Anděla Delišová 6.B.
USA NP ARCHES NP ARCHES (stát UTAH) NP ARCHES TENTO NÁRODNÍ PARK VZNIKL AŽ V R V PARKU JE K VIDĚNÍ NA 2000 SKALNÍCH OBLOUKŮ Z PŘÍRODNÍHO PÍSKOVCE.
USA ANTELOPE CANYON ARIZONA ANTELOPE CANYON JE TO NEJVÍCE NAVŠTĚVOVANÝ A NEJVÍCE FOTOGRAFOVANÝ KAŇON NA CELÉM AMERICKÉM JIHOZÁPADĚ. LEŽÍ VE STÁTU ARIZONA.
USA NP GRAND CANYON stát ARIZONA.
I T A L I E VILLA ADRIANA TIVOLI VILLA ADRIANA = HADRIÁNOVA VILA MEZI R. 118 – 138 N.L. JI DAL VYBUDOVAT ŘÍMSKÝ CÍSAŘ HADRIANUS NEDALEKO DNEŠNÍHO MĚSTA.
ABSOLUT-IN inteligentní poradenství. Poradenská společnost ABSOLUT-IN působí na českém finančním trhu od roku Poskytuje služby v oblasti pojištění,
StaroboleslavskoStaroboleslavsko. - území staroboleslavska se nachází v středočekém kraji, v okolí Staré Boleslavi.
Výlet Akademie třetího věku, Totem RDC obor Historie místopis, pod vedením lektora pana Jiřího Oudese, začal na Dešenickém nádraží.
Prachovské skály jsou skalní uskupení pískovcových útvarů různých tvarů, rozkládající se zhruba 5 až 7 km severozápadně od města Jičín, přírodní rezervace,
VY_32_INOVACE_27_Brno.  Druhé největší město v České republice  Největší město na Moravě  Leží na soutoku řek Svratky a Svitavy  Město úspěšných.
Vyjádření příčiny a důsledku. Příčina (spojka PROTOŽE) Petr byl sám doma, protože jeho rodiče šli do divadla. Proč byl Petr sám doma? Protože jeho rodiče.
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
I T A L I E MADONNA CORONA REGIONE VENETO SVATYNĚ MADONNA della CORONA UNIKÁTNÍ SKALNÍ CHRÁM SE NACHÁZÍ V LOKALITĚ CAPRINO VERONESE V MASIVU MONTE BALDO.
Den s Českým rozhlasem Brno 18. června 2016 MELODIE.
MLADÁ BOLESLAV ARCHEOLOGICKÝ AREÁL NEBO PARKOVACÍ DŮM ?
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Místo, kde bydlím Jakub Laurich
Poznávací Zájezd do Petrohradu
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Marika Jiráková Třída: 6.b.
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
18. výlet turistického kroužku 3. ročník neděle 12. listopadu 2017
20. výlet turistického kroužku 3. ročník neděle 7. ledna 2018
AUTOR: Bc. Leona Vejrostová
Zájezd do itálie Adam Havlík 4.A.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Milena Závišová Číslo
Transkript prezentace:

JORDÁNSKO PRŮVODCE PETROU

PETRA VZNIKLA KOLEM ROKU 1000 př.n.l.

Petru založili Edomini, ty pak vystřídali NABATEJCI což byli beduíni z území dnešního Iráku..

PETRA VZNIKLA KOLEM ROKU 1000 př.n.l. Petru založili Edomini, ty pak vystřídali NABATEJCI což byli beduíni z území dnešního Iráku. Nabatejce pak vystřídali Římané, Byzantinci a Osmané.

PETRA VZNIKLA KOLEM ROKU 1000 př.n.l. Petru založili Edomini, ty pak vystřídali NABATEJCI což byli beduíni z území dnešního Iráku. Nabatejce pak vystřídali Římané, Byzantinci a Osmané. Poslední obyvatelé - jordánští beduíni, byli násilně přesídleni do nedalekého města Petra ve 20.století.

Dnešní pozůstatky po nabatejcích jsou výhradně hrobkami. Sami nabatejci žili (jakožto kočovní beduíni) ve stanech.

VCHOD

BLOKY DŽINNŮ

PYRAMIDOVÁ HROBKA

PŘEHRADA A VSTUP DO SÍQU

KAŇONSÍQ

POKLADNICE

FASÁDOVÁ ULICE

HROBKY U DIVADLA

VÝSTUP K OBĚTIŠTI

OBELISKY

OBĚTIŠTĚ

HROBKY POD OBĚTIŠTĚM

NABATEJSKÝ CHRÁM

VÝSTUP KE KLÁŠTERU

KLÁŠTER

VÝHLEDY SMĚREM K IZRAELI

KOLONÁDOVÁ ULICE

KRÁLOVSKÉ HROBKY

NABATEJSKÉ DIVADLO

DOBŘE MÍNĚNÉ RADY PRO VÁŽNÉ ZÁJEMCE Na prohlídku je nezbytný jeden celý den, proto je třeba mít rezervovány 2 noclehy v obci Petra

DOBŘE MÍNĚNÉ RADY PRO VÁŽNÉ ZÁJEMCE Na prohlídku je nezbytný jeden celý den, proto je třeba mít rezervovány 2 noclehy v obci Petra Prohlídka představuje dlouhý pěší výlet, při kterém se absolvují 2 výstupy po 1000 schodech nahoru a dolů, proto se vybavte dobrými a pohodlnými botami.

DOBŘE MÍNĚNÉ RADY PRO VÁŽNÉ ZÁJEMCE Na prohlídku je nezbytný jeden celý den, proto je třeba mít rezervovány 2 noclehy v obci Petra Prohlídka představuje dlouhý pěší výlet, při kterém se absolvují 2 výstupy po 1000 schodech nahoru a dolů, proto se vybavte dobrými a pohodlnými botami. V areálu je stálé vedro, proto počítejte se 2l vody na osobu

DOBŘE MÍNĚNÉ RADY PRO VÁŽNÉ ZÁJEMCE Na prohlídku je nezbytný jeden celý den, proto je třeba mít rezervovány 2 noclehy v obci Petra Prohlídka představuje dlouhý pěší výlet, při kterém se absolvují 2 výstupy po 1000 schodech nahoru a dolů, proto se vybavte dobrými a pohodlnými botami. V areálu je stálé vedro, proto počítejte se 2l vody na osobu V areálu není žádný směrový ukazatel ani popis, proto doporučuji vzít si u vchodu místního průvodce

DOBŘE MÍNĚNÉ RADY PRO VÁŽNÉ ZÁJEMCE Na prohlídku je nezbytný jeden celý den, proto je třeba mít rezervovány 2 noclehy v obci Petra Prohlídka představuje dlouhý pěší výlet, při kterém se absolvují 2 výstupy po 1000 schodech nahoru a dolů, proto se vybavte dobrými a pohodlnými botami. V areálu je stálé vedro, proto počítejte se 2l vody na osobu V areálu není žádný směrový ukazatel ani popis, proto doporučuji vzít si u vchodu místního průvodce U vstupu odmítněte nabízený odvoz koněm či oslem – jízda je jen na 1 km a ušetříte si nepříjemné dohadování.

Cestování zdar