Charakteristika pokrmů ze zvěřiny. Rozdělení. . VY_32_INOVACE_TPP_558 Hotelová škola , Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Charakteristika pokrmů ze zvěřiny. Rozdělení. . VY_32_INOVACE_TPP_558
Rozdělení zvěřiny. 1. Nízká srstnatá – zajíc, divoký králík 2. Vysoká srstnatá – jelen, laň, kolouch, srna, srnec, daněk 3. Černá – divočák, bachyně, podsvinče 4. Červená – medvěd, kamzík, muflon 5. Pernatá a. Lesní – tetřev, tetřívek b. Polní – bažant, koroptev, křepelka c. Vodní – divoká husa a kachna, lyska
Nízká srstnatá zvěřina Zajíc polní Divoký králík
Vysoká srstnatá zvěřina srnka laň kolouch srnec daněk Jelen
Zvěřina - černá divočák bachyně podsvinče
Zvěřina - červená Kamzík Medvěd Muflon
Zvěřina pernatá - a) lesní Tetřev Tetřívek
Zvěřina pernatá - b) polní bažant koroptev křepelka
Zvěřina pernatá – c) vodní divoká husa divoká kachna lyska
VY_32_INOVACE_TPP_558_PRACOVNÍ_LIST Doplň obrázky zvěřiny: Jelen srnka laň kolouch srnec daněk
VY_32_INOVACE_TPP_558_PRACOVNÍ_LIST_ŘEŠENÍ Doplň obrázky zvěřiny: Jelen srnka laň kolouch srnec daněk
Použité zdroje. http://cs.wikipedia.org/wiki/Zv%C4%9B%C5%99ina_(maso) Obrázky k tématu -https://www.google.cz/search?q=obr%C3%A1zek+liska&hl=cs&rlz=1T4ADFA_csCZ483CZ488&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=KXKrUb_4IsHQ7Aa51IGIDg&ved=0CCwQsAQ&biw=1366&bih=540#hl=cs&rlz=1T4ADFA_csCZ483CZ488&tbm=isch&sa=1&q=obr%C3%A1zek+ZV%C4%9A%C5%98INY&oq=obr%C3%A1zek+ZV%C4%9A%C5%98INY&gs_l=img.12...541484.549390.2.551843.12.12.0.0.0.0.266.1953.1j6j5.12.0...0.0...1c.1.15.img.ouu4zekrqNI&bav=on.2,or.r_cp.r_qf.&bvm=bv.47244034,d.ZWU&fp=e021164c1cd2814&biw=1366&bih=540 Staženo dne – 30.08.2012