Základní informace o programu PS ESPON 2020. Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Advertisements

Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor evropských fondů Výroční zpráva Rámce podpory Společenství.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Obsah a pořízení politiky územního rozvoje Politika územního rozvoje -určuje ve stanoveném období požadavky na konkretizaci úkolů územního plánování v.
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Celostátní síť pro venkov
Referenční rámec pro udržitelná evropská města ____________________________________________________________________________ Seminář Urbánní rozměr regionálního.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
OP ESPON Odborný seminář k EÚS PS ESPON 2020 vs. OP ESPON 2013.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR MONITOROVACÍ VÝBOR Praha 21. ledna 2015 Milada Hroňková.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Místní Agenda 21 Hodnocení místní udržitelnosti v ČR Ing. arch. Marie Petrová Hradec Králové, 18. února 2014.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Aktivity v oblasti regionálního rozvoje Česko-Polská konference Partnerství LEADER , Bouzov.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou Atlas Labe na území Královéhradeckého kraje prezentace výsledků projektu.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Potřeby obcí a jejich financování v období Ing. Dan Jiránek XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
1 Plánování rozvoje sociálních služeb v ČR a další perspektivy jeho vývoje Zlín
Ekonomický rozvoj měst a regionů Projekty CityRegio a CityRegio II Seminář „Zapojení ČR do Nadnárodní spolupráce a zhodnocení programu Interreg IIIB CADSES“
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
Příprava programového období Ministerstvo pro místní rozvoj.
Program ESPON 2013 Témata aktuální výzvy Národní informační den Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Operační program ESPON 2013 Informační den Program ESPON 2013 Projektová partneři Mgr. Milada Hroňková Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
MAS JIŽNÍ HANÁ Místní Akční Skupina Jižní Haná. Projednání bodu 2 Zpráva o dosavadní činnosti MAS Jižní Haná.
OP ZAMĚSTNANOST – PODPORA PROJEKTŮ V PRIORITNÍ OSE 2 SE ZAMĚŘENÍM NA SOCIÁLNĚ VYLOUČENÉ LOKALITY Ing. Helena Petroková
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Program ESPON Seminář Evropská územní spolupráce v novém programovém období Krajský úřad Jihomoravského kraje 1. dubna 2008 Lubor Fridrich, Ústav územního.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Operační program URBACT III.  (Operační) program Evropské územní spolupráce kofinancovaný z Evropského fondu pro regionální rozvoj  Navazuje na program.
Projekt POLYCE Markéta Borovská, Útvar rozvoje hl. m. Prahy Národní informační den pro zájemce OP ESPON února 2011.
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Územní agenda Evropské unie Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské náměstí Praha 1.
Program ESPON 2013 Témata aktuální výzvy
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
Postavení PS ve struktuře orgánů Rady vlády pro udržitelný rozvoj
ESPON Priorita 4 – projekt ESPONTrain
4. zasedání Výboru České republiky pro programy nadnárodní a meziregionální spolupráce března 2017Praha.
Ministerstvo pro místní rozvoj Národní koordinátor OP ESPON 2013
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Interreg DANUBE Program nadnárodní spolupráce
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Program B2B a zapojování soukromého sektoru do rozvojové spolupráce Ludmila Leškovská, Česká rozvojová agentura Praha,
Základní informace o programu
PS ESPON zasedání Výboru ČR pro programy
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Operační programy nadnárodní a mezinárodní spolupráce
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Komunitární program PROGRESS
Transkript prezentace:

Základní informace o programu PS ESPON 2020

Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko a Island Řídící orgán – lucemburské Ministerstvo udržitelného rozvoje a infrastruktury Rozpočet – 45 mil. Eur (z toho 2,9 mil. Eur – Priorita 2 – TA)

Zaměření a cíle programu Prioritní osa 1 Územně analytické podklady, přenos, pozorování, nástroje a informovanost Specifický cíl 1 Průběžná produkce evropských územně analytických podkladů Specifický cíl 2 Lepší přenos znalostí a využití analytické podpory uživatelů Specifický cíl 3 Kvalitnější pozorování území a nástroje pro územní analýzu Oblast podpory 4 Širší informovanost a využívání územně analytických podkladů

Zaměření a cíle programu SC1 - Výzkumná činnost v oblasti územního a regionální rozvoje bude vybráno cca 22 projektů (2015 – 7 projektů, 2016 – 7 projektů); tematické zaměření vybírají členské a partnerské státy zastoupené v monitorovacím výboru (aktuální politické otázky a problematiky EU); projekt zpracovává mezinárodní tým – výstupy projektů musí pokrýt celé území programu; SC2 - Cílené analýzy a tzv. zprávy rychlé reakce na potřeby získat srovnatelná data o území pro politiky na všech politických úrovních, tj. např. srovnatelné územní analýzy pro programy a strategie obcí a krajů i územní plány všech stupňů (25 cílených analýz, 45 zpráv);  2 kola výběru projektu – 1. kolo - výzva k vyjádření zájmu, tj. vytvoření výzkumného zadání projektu – průběžné zasílání návrhů, které budou hodnoceny dle předem nastavených kritérií schválených monitorovacím výborem 2x ročně; 2. kolo - výběrové řízení na zpracovatele – Evropské sdružení pro územní spolupráci vyhlašuje veřejné zakázky na služby;  Široké tematické zaměření SC1 a SC2 : demografie, ekonomický potenciál, životní prostředí, energie, doprava, chudoba, města, venkov, trendy atd.

Zaměření a cíle programu SC3 – pravidelné sledování a zlepšování nástrojů pro územní analýzy a mapy, vývoj nových analytických nástrojů – výběrová řízení na vědecké nástroje typu Data navigátor, ESPON Hyperatlas, Online Map Finder, Databáze ESPON ( SC4 – Šíření povědomí o programu – výběrová řízení na zpracovatele projektů v oblasti komunikace, zapojení médií, public relations apod.

Zaměření a cíle programu Vhodní žadatelé: veřejné, veřejnoprávní i soukromé instituce Jediným příjemcem celé prioritní osy 1 je Evropské sdružení pro územní spolupráci; na úrovni jednoho příjemce zůstává kontrola prvního stupně, tj. netýká se subjektů vzešlých z výběrových řízení Evropské sdružení pro územní spolupráci vyhlašuje veřejné zakázky na služby podle lucemburského práva => žadatelé soutěží o zakázky ve výběrových řízeních na zpracovatele; měkké projekty, neinvestičního charakteru 100% finančních prostředků na projekt systém zpětného proplácení výdajů

Výstupy programu Publikace  Přehledy projektů  Syntetické zprávy  Territorial Observations  Atlasy apod. Vědecké nástroje  Data Navigator  ESPON Hyperatlas  Online Map Finder  Databáze ESPON Publikace i vědecké nástroje - bezplatně a veřejně přístupné na

Kontaktní místo Síť kontaktních míst podporuje program prováděním konkrétních podpůrných úkolů a přispívá k řádné implementaci programu; přispívá ke zlepšení nadnárodní citlivosti a povědomí tvůrců politiky a praktiků; kontaktním místem pro ČR byl stanoven Ústav územního rozvoje v Brně;

Kontakt Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Ústav územního rozvoje (Národní koordinátor) (Národní kontaktní místo) Mgr. Milada Hroňková Ing. arch. Lubor Fridrich Odbor evropské územní spolupráce Na Příkopě 3-5 Jakubské nám Praha Brno Tel.: Tel.: