-Vznik ve 20. letech minulého století

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
V KTERÉM ROCE OBJEVIL KRYŠTOF KOLUMBUS AMERIKU?
Advertisements

AMERIKA POVRCH.
Internet - historie.
Národní parky západu USA
FORMALIZACE PROJEKTU DO SÍŤOVÉHO GRAFU
EU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radek Horský. Materiál vznikl v rámci projektu EU peníze školám.
Tsunami Josef Matouš.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Zpracoval: Michaela Hrdá ZŠ A MŠ,Brno,Horníkova 1
AMERIKA.
Geografická charakteristika latinské ameriky

VY_32_INOVACE_13 Amerika - USA
USA United States of America
USA Rozloha km Počet obyvatel: obyvatel/km²
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
ZÁPAD U.S.A. – KLASICKÝ OKRUH /16DNŮ/
USA Rozlohou 3. největší stát na světě (9 mil km2)
SEVERNÍ AMERIKA PODNEBÍ A VODSTVO
Připojení k internetu (GPRS-EDGE-CDMA a Wi-Fi)
Středověk Úvod.
VY_32_INOVACE_19 Střední Amerika - Mexiko
INDONÉSIE Natálie Vašková.
Autor: Mgr. Věra Sklenářová
DOPRAVA Nenahraditelná složka hospodářství každé země – brzdí nebo urychluje ekonomický rozvoj. Poloha uprostřed Evropy – ČR je křižovatkou transevropských.
VY_32_INOVACE 02 Úvod do Ameriky - pracovní list
SEVERNÍ AMERIKA - SÍDLA
SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ
Itálie -bylo schopno pojmout sedících diváků a bylo užíváno ke gladiátorským zápasům a veřejným podívaným.gladiátorským -V Koloseu se dokonce mohly.
AMERIKA poloha, rozloha, členění
Střední Amerika Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Tsunami.
(Atlantic Road, v norštině Atlanterhavsveien) je velkolepá trasa skákající z kontinentu na ostrovy a opět z ostrova na ostrov, silnice se fantasticky kroutí.
Tomáš Vambera. Přístroje  Mobilní telefony  Přenosné počítače (Pda)  GPS Přístroje.
Peru a Ekvádor.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Amerika – Severní Amerika
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Country Taylor Swift. country Taylor Swift Narozená: Povolání:zpěvačka, herečka, textařka, kytaristka Znamení: střelec Místo narození:
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Mississippi Tereza Krsková 7.Třída
OBYVATELSTVO AMERIKY.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Aleš Čech Název DUM: VY_32_Inovace_ Americké regiony- U.S.A Název sady: Zeměpis 7. ročník Číslo projektu:
EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: Severní Amerika – doprava Číslo vzdělávacího materiálu: ICT8-7 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění.
FOTKY, KTERÉ OTŘÁSLY SVĚTEM 2013 isk. Bouře v Rumunsku.
Šablona. Anotace: výkladová prezentace věnující se Spojeným států americkým Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: porovnává a přiměřeně.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zeměpis 7. ročník Název materiálu VY_52_INOVACE_15_USA Autor Vladimír Kopal.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
VY_32_INOVACE_ZE7-20 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Severní Amerika globální aspekty ekonomického rozvoje doprava
VY_32_INOVACE_4/03_ČLOVĚK A PŘÍRODA
Internet - historie.
Alfredo Rodríguez, Malíř narozený v Tepicu v Mexiku v roce 1954
Nejfantastičtější silnice světa
LINKIN PARK SLIPKNOT STRÁNKY O LINKIN PARK STRÁNKY O SLIPKNOT VIDEO:
ANOTACE a) PRÁCE JE URČENA PRO ŽÁKY 7. ROČNÍKU B) TÉMA: USA C) CÍL UČEBNÍHO MATERIÁLU: žáci se seznámí s administrativním členěním, státním zřízením.
VY_32_INOVACE_21_Co_je_internet
8. SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ
Severní Amerika – globální aspekty ekonomického rozvoje
AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_SEVERNÍ AMERIKA
Název školy: Základní škola T. G
Osmý div světa Torres del Paine.
Zeměpis Amerika.
Geography Tematická oblast Angličtina: The USA Datum vytvoření Ročník
Rozloha: Obyvatelstvo: 13. největší stát Leží ve střední Americe U Mexika… Mexický záliv.
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
Spojené státy americké
Světadíly Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Poloha a státy AUTOR: Alena Carbolová
USA Rozlohou 3. největší stát na světě 3. nejlidnatější Mimo území USA
Transkript prezentace:

-Vznik ve 20. letech minulého století -26. listopadu 1926 otevřena cesta s názvem U.S. ROUTE 66 -Známá jako Matka cest, Hlavní americká ulice, Cesta slávy, atd -Své názvy mají i některé úseky (Pontiac Trail, Postal Highway, atd) -Zánik v r. 1984

Vznik Zánik -Vznikla díky nutnosti rozšíření stávající dopravní sítě -V Americe existovaly téměř 3 miliony cest, pouze setinu bylo možno považovat za schoponou celoročního provozu -Otevřena 26. listopadu 1926 s názvem U.S. ROUTE 66 -Velmi rychle se stala americkou cestou číslo 1 Zánik -Překotný vývoj automobilismu způsobil, že ROUTE 66 začala praskat ve švech -V r. 1956 vydala vláda Spojených států o novém silničním systému (vytvoření nové sítě mezistátních dálnic = interstates) -Po 28 letech uveden do provozu poslední úsek dálnice I-40 = konec ROUTE 66 a pro mnoho měst a městeček žijící na její trase

ROUTE 66 ve zkratce -ROUTE 66 začíná v Grand parku v Chicagu a končí v Santa Monice na břehu Tichého oceánu -ROUTE 66 měří 2.448 mil (3.940 km) -ROUTE 66 prochází 8 státy USA - Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, Nové Mexiko, Arizona a Kalifornie -Nejkratší úsek ROUTE 66 leží v Kansasu (pouhých 12 mil), nejdelší v Novém Mexiku (500 mil) -ROUTE 66 prochází přes 3 časová pásma -ROUTE 66 byla nahrazena pěti novými mezistátními dálnicemi - I-55, I-44, I-40, I-15 a I-10 -ROUTE 66 protíná mnohá velká americká města: jsou to např. Chicago, Springfield, St.Louis, Oklahoma City, Amarillo, Albuquerque, Los Angeles.. -ROUTE 66 vede přes několik indiánských území - největší z nich je rezervace Navajů v Novém Mexiku -ROUTE 66 prochází přes kalifornskou poušť Mojave -Neoficiální hymnou ROUTE 66 je píseň Bobbyho Troupa Route 66, kterou nahrálo více než 100 interpretů. U nás ji známe především v podání Rolling Stones (je to první píseň na jejich prvním albu) hlavní sloganem je "Get Your Kicks on Route 66" z výše uvedené písně - česky to znamená asi "Pořádně se vodvaž na Route 66"

Zdroje www.r66.cz – první české informační stránky ROUTE 66 www.cs.wikipedia.org – otevřená, internetová encyklopedie