Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_INOVACE_ZE7-20 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_INOVACE_ZE7-20 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:"— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_ZE7-20 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3603 Autor:
Základní škola Jablonec nad Nisou – Mšeno, Mozartova 24, příspěvková organizace VY_32_INOVACE_ZE7-20 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Jana Málková Vytvořeno dne: Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vzdělávací obor: Zeměpis Ročník: 7. Tematický okruh: Amerika Téma: Zajímavosti o USA Anotace: Aktivitu využijeme na začátku hodiny věnované tematickému celku Amerika – zajímavosti o USA. Žáci se seznámí se základními geografickými pojmy a přiřadí je k uvedeným obrázkům. Aktivita slouží k motivaci, zopakování již známých pojmů a procvičení nových. Materiály jsou určeny pro bezplatné použití pro potřeby výuky a vzdělání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorským zákonům. Není-li uvedeno jinak, je zdrojem tohoto materiálu autor.

2 Zajímavosti o USA

3 Zajímavosti o USA Spojené státy americké se skládají z 50 států. Hlavní město Spojených státu amerických je Washington D.C. Na východě státu Kalifornie se rozkládá jedno z největších pohoří Severní Ameriky - Sierra Nevada. Nejdelší řekou USA je řeka Mississippi, která protéká například státy Missouri, Arkansas, Mississippi , Tennessee a dalšími. Největší Hawaiskou sopkou je Mauna Kea, která už ale není aktivní. Grand canyon (Velký kaňon) ležící na severu Arizony je největší kaňon na světě. Byl vytvořen řekou Colorado. Největší skupinou jezer v Severní Americe jsou Velká jezera. Rozkládají se například ve státech: Michigan, Minnesota, Ohio, Pennsylvania a další. Největší je Hořejší jezero. V USA také sídlí NASA, což je organizace pro výzkum vesmíru. Vesmírné středisko NASA sídlí na Floridě.

4 1 *Sierra Nevada *Tichý oceán *Hollywood Přiraď k obrázkům uvedené očíslované pojmy: 2 *Colorado *Grand Canyon(kaňon) 3 *Detroit *Velká jezera 4 *Prérie *Mississippi 5 *Miami *NASA *Mexický záliv 6 *Souostroví *Mauna Kea *Honolulu

5 1 *Sierra Nevada *Tichý oceán *Hollywood Správné řešení 2 *Colorado *Grand Canyon(kaňon) 2 4 3 *Detroit *Velká jezera 3 4 *Prérie *Mississippi 1 5 *Miami *NASA *Mexický záliv v 5 6 6 *Souostroví *Mauna Kea *Honolulu

6 Zdroj: V materiálu byly použity prostředky z galerie Microsoft Office 2010, vlastní licence Základní škola Jablonec nad Nisou – Mšeno, Mozartova 24, příspěvková organizace.


Stáhnout ppt "VY_32_INOVACE_ZE7-20 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:"

Podobné prezentace


Reklamy Google