POLÁRNÍ PUSTINY, TUNDRY, TAJGY

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Škola 1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko Autor
Advertisements

Tundra a polární pustina
SEVERNÍ AMERIKA OBR. 1
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Zeměpis Ročník : 6.
AMERIKA.
Autor: Miroslav Přichystal Datum: Ročník: 6. ročník
Název školy: ZŠ a MŠ Černčice, Okres Náchod Autor: Mgr
ARKTIDA v Severním ledovém oceánu
Cizokrajné ekosystémy
Světadíly a kontinenty + oceány
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Polární kraje Co je to biosféra Co určuje rozmístění biosféry na Zemi
EVROPA RELIÉF A PODNEBÍ
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Riskuj Podnebné pásy - Polární pás a oceány
Polární oblasti.
Polární pásy se rozkládají na nejsevernější části severní polokoule - což je Arktida a nejjižnější části jižní polokoule - což je Antartktida.
Polární pás – Arktida VY_V/2_INOVACE_33_Polární pás - Arktida
Biosféra Tundry a polární pustiny
JAK SE JMENUJE OCEÁN NA OBRÁZKU? 1. TICHÝ 2. ATLANTSKÝ 3. SEVERNÍ LEDOVÝ.
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Rostlinstvo a živočišstvo Evropy
Šířkové pásy studený pás.
Světadíly Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
kontinenty a oceány Velké přírodní celky
Registrační číslo projektu
VY_32_INOVACE_09_Oceány (1) (2) (SADA ČÍSLO 6). INFORMACE PRO UČITELE Jméno autora výukového materiálu: Bc. Milena Švermová Datum (období), ve kterém.
Afrika – poloha, rozloha
NEJVĚTŠÍ POUŠŤ SVĚTA SAHARA. NEJVĚTŠÍ POUŠŤ SVĚTA SAHARA.
Světadíly Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Rudická. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Evropa, Asie,Afrika, Amerika, Austrálie, Anterktida
Poloha, rozloha, členitost
EU OPVK – III/2 – A3 – 7/22 – Rak Petr Předmět Zeměpis, 8.ročník ZŠP. Vytvořeno 2011/2012.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Aleš Čech Název DUM: VY_32_Inovace_ – Pevniny a oceány Název sady: Zeměpis 7. ročník Číslo projektu:
Polární oblasti - Arktida Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy AUTOR: Hana Brýdlová.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Aleš Čech Název DUM: VY_32_Inovace_ Evropa-Poloha a členitost Evropy Název sady: Zeměpis 7. ročník.
VY_32_INOVACE_07-41 Ročník:VIII. ročník Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Vzdělávací obor:Zeměpis Tematický okruh:Evropa Téma:Evropa – poloha, rozloha,
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Tundra tundra v Norsku tundra na Aljašce v létě.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marcela Hádková Název školyPlavská škola AutorMgr. Marcela Hádková Název VY_32_INOVACE_15_Vl5_Evropa.
Ledovce Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Podnebné pásy - polární pás. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Člověk a jeho svět – Podnebné.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Antarktida Polární oblasti tajga.
Ledovce Obr. 1 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Zeměpis Světadíly a oceány VY_32_INOVACE_04_ZEMĚPIS_SVĚTADÍLY_A_OCEÁNY
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Zdeňka Pecková Číslo
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Eva Ježková Název materiálu: VY_32_INOVACE_7_ZEMEPIS_17.
ANTARKTIDA.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název školy: Základní škola T. G
Tundra a polární pustina
Základní škola a Mateřská škola Mlečice, příspěvková organizace Autor:
VY_32_INOVACE_14_Z_POLÁRNÍ PUSTINY
Šablona III/2 Polární pustiny
Polární pustiny a jejich živočichové Polární pustiny zaledněné území či mrazová poušť trvale kryty ledem a sněhem.
Název školy ZŠ a MŠ, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zeměpis 7. ročník
Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název: VY_52_INOVACE_09_ZEMĚPIS
ANOTACE Materiál je určen k získání poznatků a následnému zopakování a procvičení učiva o přírodních oblastech světa – o polárním pásu. Žáci se na začátku.
Světadíly Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
14. g Tundra Subpolární p. pás.
Číslo v digitálním archivu školy
Šablona III/2 Tundra a lesotundra
Škola Katolické gymnázium Třebíč, Otmarova 22, Třebíč Název projektu
VY_32_INOVACE_Z Evropa Autor: Mgr
AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV:VY_52_INOVACE_04_05_21_PODNEBNÉ PÁSY
Transkript prezentace:

POLÁRNÍ PUSTINY, TUNDRY, TAJGY POLÁRNÍ OBLASTI POLÁRNÍ PUSTINY, TUNDRY, TAJGY

Ukažte na mapě kudy probíhá severní a jižní polární kruh. Obr.1 Úkoly s atlasem: Ukažte na mapě kudy probíhá severní a jižní polární kruh. Které oceány omývají Antarktidu?

Střídá se polární noc a polární den Teploty až -77,8°C ARKTIDA Zaujímá severní části Eurasie a Ameriky a Severní ledový oceán s ostrovy. Střídá se polární noc a polární den Teploty až -77,8°C Vyskytují se tu cenné nerostné suroviny Členění: A) polární pustiny B) tundra C) tajga Obr.2

OBLASTI ARKTIDY Obr.4 Obr.3

INUITÉ Obr.5, 6, 7

ANTARKTIDA Světadíl se rozkládá okolo jižního pólu Rozlohou větší než Evropa Střídá se polární noc a polární den Většinu povrchu zabírá ledovec 9/10 všeho ledu na světě Mocný až 4300 m

OBLAST ANTARKTIDY Obr.8

Obr.9,10,11,12

ÚKOLY: Popište přírodní podmínky v polárních oblastech. Jaký význam mají polární oblasti pro lidstvo? Uveď rostliny a živočichy, kteří žijí v různých polárních oblastech. Vysvětli pojmy: polární pustina, tundra, tajga, polární den/noc, Inuité

Použité zdroje Všechny uveřejněné odkazy [cit. 20.8.2012]. jsou dostupné pod licencí Creative Commons . Obr.1http://www.australiangeographic.com.au/assets/images/article/journal/6518/penguins_antarctica.jpg Obr.2http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRNjS8bvaqeAxgSH8-dSgTDA1lru6IXopf4xkCWOeb_ri116e8x4A Obr.3http://fauneetflore.haplosciences.com/arctique11.gif Obr.4http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRP7K0C9dRn8AA5_J1tA9sDc7P_YAWHM1d49shaaPIVzqUPkJHm Obr.5http://lygsbtd.files.wordpress.com/2011/08/inuit-kids.jpg Obr.6http://wearecanadians.files.wordpress.com/2011/03/inuit-people3.jpg Obr.7http://www.windows2universe.org/earth/polar/images/simon_tradcloth.jpg Obr.8http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS0MegoBowP2Xt-Eh0F6E7L76N72D2m4q4IFNZXh-eQF-THORuq3A Obr.9http://www.worldatlas.com/webimage/countrys/polar/antarcz.gif Obr.10http://www.bestcruises.com.au/regions/images/antarctica.jpg Obr.11http://go635254.s3.amazonaws.com/cleantechnica/files/2009/01/2088497952_4f3628fda1.jpg Obr.12http://www.originalbuzz.info/wp-content/uploads/2011/03/antarctica1.jpg Ostatní informace byly vytvořeny z vlastních zdrojů a sady klipart.