Technika řízení LH Přednáška 6 B Vladimír Mana. Pohyb a činnost čárového rozhodčího II Šarvátky Hlášení incidentů Podpora HR Podpora druhého ČR Informovanost,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZÁVODNÍ OBDOBÍ KATEGORIE ML. DOROST, ST. DOROST A JUNIOŘI 2011
Advertisements

Přeložený materiál ISF Základním záměrem této prezentace je správné pochopení principů a mechanik – filozofie postavení při posuzování hry na metách. Základním.
ČABR oblast východní Čechy sezóna Povinnosti rozhodčích.
Základní pohybový systém
Pravidla fotbalu-OFSAJD
PRÁVA ČLOVĚKA PŘEVZATÉHO DO ZDRAVOTNICKÉHO ZAŘÍZENÍ BEZ JEHO SOUHLASU © Vladimír Plecitý, 2012.
Pravidla fotbalu.
Správně vstřelená branka pokud skórující družstvo nespáchalo přestupek míček přešel celým objemem brankovou čáru zepředu útočící tým: hokejkou nebo neúmyslně.
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2012
ZMĚNY V SOUTĚŽÍCH PŘÍPRAVEK. Motto:,,Neberme dětem radost ze hry, oni nám to vrátí“ Proč změny v soutěžích přípravek?  zapojení všech hráčů do hry 
Pravidla ledního hokeje Změny 2010 ukládání trestů, návraty hráčů z TL.
ÚMYSLNÁ HRA RUKOU Pravidlo 12
PŘEDZÁVODNÍ OBDOBÍ KATEGORIE ML. DOROST, ST. DOROST A JUNIOŘI 2011
Kritické faktory úspěchu softwarových projektů Je SCRUM řešením?
Herní systémy Zásadní způsoby vedení hry celého družstva v útoku a v obraně, s předem vymezenými úkoly jednotlivcům, skupinám hráčů i celému družstvu po.
Předmět: Teorie sportovních her (KUT/SHT)
Zastavení času / time out vhazování rozehrání volný úder výhoda trestné střílení odložené vyloučení / odložené TS vyloučení na trestnou / osobní trest.
R2R2 R1R1 Základní pohybový systém nejkratší cestou, pokud je to možné, pokračovat přímo za branku nebát se být více v hřišti SPRÁVNĚ Schéma.
BASKETBAL.
doc. JUDr. Jaroslav Fenyk, Ph.D.
Informace o posunu věkové hranice pro hru tělem v žákovských kategoriích Od roku 2005 platí směrnice ČSLH omezující hru tělem pro kategorii žáků 5. tříd.
Zásady v tréninkové přípravě mládeže Licence B
Digitalizace výuky Příjemce
Kopaná – průběh hry hry se účastní dva týmy po 11 hráčích na hřišti obdélníkového tvaru na jehož kratších stranách jsou branky hru řídí hlavní rozhodčí,
Fotbal.
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková
Příprava na utkání. Delegace Omluva Životospráva Psychika –zapomeňte na předcházející negativní zážitky, ale ne na poučení z nich –očekávejte úspěšný.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Systematika fotbalu.
Pravidla „Upravená verze“ (Zpracováno pro použití v soutěžích řízených PVS)
Metodický postup Držení náčiní, chůze a běh s náčiním
Technika řízení LH Přednáška 4 Vladimír Mana. Řady a předpisy ČSLH Soutěžní řád Disciplinární řád Registrační a přestupní řád Směrnice o licencích rozhodčích.
Kopaná - pravidla hrací plocha má tvar obdélníku, délka hřiště je 90 – 120 m, šířka je 45 – 90 m hrací plocha je vyznačena bílými čarami, středová čára.
Bc. Jitka Hošková. pomáhá určit, který uchazeč bude pro firmu tím nejlepším zaměstnancem, a zároveň která firma bude tou nejlepší pro uchazeče. Nalézt.
UZNÁNÍ A PROHLÁŠENÍ VYKONATELNOSTI ROZHODNUTÍ
ZÁSADY PREZENTACE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
MINISTERSTVO PRŮMYSLU A OBCHODU POVINNOSTI DODAVATELŮ VŮČI OPRÁVNĚNÝM ZÁKAZNÍKŮM – POHLED MPO Tomáš KlímaPraha
HC VCES HRADEC KRÁLOVÉ PROPOZICE TURNAJE „ O PUTOVNÍ POHÁR JAROSLAVA JANEČKA “ Pořadatel:HC VCES Hradec Králové Datum konání:neděle dne 25. září 2011 Místo.
VOLEJBAL 1.
VZTAH SOUDNICTVÍ OBECNÉHO A ROZHODČÍHO PŘEDNÁŠKA Č. 4.
Prezentační dovednosti Michal Kindl. CÍL ŠKOLENÍ/PREZENTACE Seznámit se základními prezentačními dovednostmi, technikami a postupy používanými při tvorbě.
Technika řízení LH Přednáška 8
Filozofie změn  reakce na rychlý vývoj hry;  důraz na plynulost hry;  utkání mají být co nejzábavnější, bezpečná, férová a pochopitelná hráči, trenéry,
Pravidla ledního hokeje Změny 2009 a  s předstihem změny již v roce 2009:  nestřídání po zakázaném uvolnění  vhazování na 9 bodech  vhazování.
Část 2 – TÝMY, HRÁČI A JEJICH VÝSTROJ
Technika řízení LH Přednáška 3
Pravidla volejbalu, rozhodčí
Aktuální formy a metody sportovních her np1107, nk1107 Mgr. Tomáš Pětivlas, Ph.D.Únor 2011.
Technika řízení LH Přednáška 2 Vladimír Mana. Vybavení a výstroj rozhodčího Brusle Přilba a chránič očí Ostatní chrániče Dres a kalhoty Píšťalka Ostatní.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 Brennball.
Základní změny a novinky v Pravidlech fotbalu 2016 platných od FIFA a FAČR Školení klubů profesionálních soutěží REVIZE PRAVIDEL FOTBALU.
Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Plavání Téma: Hry ve vodě Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne: 15. září 2012.
Vznik volejbalu * Springfild, stát Massachusetts (USA) * Kanada, Indie, Jižní a Strední Amerika * Japonsko (pan Ohmori) * Čína. V Asii v 16,12,9 hráčích,
OCHRANA ČLOVĚKA ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ I MIMOŘÁDNÁ UDÁLOST DRUHY MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ VŠEOBECNÉ ZÁSADY CHOVÁNÍ LINKY TÍSŇOVÉHO VOLÁNÍ.
Lední hokej Doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc. Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii, reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
Část 3 – ROZHODČÍ A JEJICH POVINNOSTI. 300 – Určení rozhodčích rozhodčí na hřišti – systém dvou rozhodčích (oba stejné pravomoci) – systém tří rozhodčích.
Komunikace při přijímacím řízení a v pracovním týmu
Pravidla volejbalu, rozhodčí
ZÁSADY PREZENTACE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Kalamitní situace - opatření
Brännball Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Ročník:  2. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Interpretace basketbalového učiva pro jednotlivé lekce
Hodina pohybu navíc - Ragby
Zajišťovací úkony v trestním řízení
Část 5 - TRESTY.
Část 1 - HŘIŠTĚ.
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů
Přednáška pro VIII. jarní semestr magisterského studia
ZÁVODNÍ OBDOBÍ KATEGORIE ML. DOROST, ST. DOROST A JUNIOŘI
Transkript prezentace:

Technika řízení LH Přednáška 6 B Vladimír Mana

Pohyb a činnost čárového rozhodčího II Šarvátky Hlášení incidentů Podpora HR Podpora druhého ČR Informovanost, uvědomělost Střídání a vyloučení brankáře Příliš mnoho hráčů na ledě Činnost při provádění trestného střílení Měření hole a výstroje Vysoká hůl a přihrávka rukou

Šarvátky šarvátky nejsou odpouštěny postup ČR musí být SPOLEČNÝ postup ze strany ne zezadu šarvátka holemi - nevstupovat dát hráčům prostor ODEJÍT neustále hovořit s hráči zachovat klid důsledná kontrola hráčů po likvidaci šarvátky pamatovat si čísla pozor na PÍŠŤALKU

Hlášení incidentů Povinností je hlásit VŠECHNY incidenty, které HR neviděl přerušení hry pouze v případě PMHL oznamování incidentů bez přítomnosti hráčů zachovat klid! Jasné a srozumitelné sdělení ČR neurčuje výši trestu Dotazy na HR si necháme do šatny

Podpora HR Kontrola situací za zády HR pokrytí situací v brejku (ČR nepíská, pouze signalizuje) Činnost zadního ČR Důležitá je neustálá vzájemná vizuální komunikace

teamwork je jednou z povinnost í ČR situace v koncov é m p á smu situace ve středn í m p á smu situace při ukončen í trestů c í lem je omezen í v š ech „ ovladatelných neshod “ :-) Podpora druhého ČR

Informovanost, uvědomělost Být informováni o dění na ledě v průběhu hry i v přerušení je povinností všech rozhodčích předvídání možných šarvátek - likvidace situací dřív, než je HR nucen uložit trest Dopady vědomí, že jsou rozhodčí přesně informováni

Střídání a vyloučení brankáře Povinnost zadního ČR (při střídání) Povinnosti obou ČR při signalizaci vyloučení brankáře

Příliš mnoho hráčů na ledě ČR posoudí situaci, přeruší hru a signalizuje ČR netrestá!!! Existuje výhoda v případě PMHL? Včas opustit prostor u HL!!!

Činnost při provádění TS

Měření hole a výstroje Provádět v kruhu rozhodčích nebo v boxu pomocných rozhodčích Všechny hráče s výjimkou C odeslat na HL Přeměřování provádí HR, na jeho požádání se mohou zapojit ČR Hlavní povinností ČR je kontrola chování hráčů.

Vysoká hůl a přihrávka rukou V koncových pásmech by mělo být vždy ponecháno na HR. ČR přeruší hru pouze ve středním pásmu, dají však HR možnost, aby zapískal jako první. ČR musí být vždy připraveni podat HR správnou informaci.

Další náměty pro ČR Vždy dejte možnost HR písknout jako první. Nevjíždějte do koncových pásem, je-li tam HR. V koncovém pásmu se držte blízko hrazení. Nepískejte ve snaze zahájit hru nebo v průběhu šarvátky. Buďte pozorní na konci třetin. Před vhozením kotouče zkontrolujte postavení HR. Učte se vyhýbat kontaktu s kotoučem v průběhu hry. Citlivě posuzujte úmyslný ofsajd. Vaše stálá pozornost je důležitým předpokladem dobrého výkonu.