Pavouk - telugština David Mareček. Telugština Používaný v indickém svazovém státě Ándharapradéš, kde je úředním jazykem. cca 70 miliónů mluvčích Používá.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jazyk HTML. Zdrojový kód  Elementy obsah obsah př. důležité př. důležité př. př.
Advertisements

Štěpán Šípal Gymnázium Čakovice. Dnešní témata  Vznik XHTML a předchůdci  Základní prvky XHTML dokumentu  Tagy a atributy  Elementy a jejich druhy.
MS WORD II. ZÁKLADNÍ FORMÁTOVÁNÍ TEXTU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu.
WWW stránky.
ZÁKLADY HTML Číslo DUM: VY_32_INOVACE_04_11 Autor: Mgr. Ivana Matyášková Datum vytvoření: duben 2013 Ročník: tercie Vzdělávací obor: informační technologie.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Základní struktura, metainformace
<. DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4
Základy HTML.
HyperText Markup Language
Jazyk HTML Název školyZákladní škola a Mateřská škola Tatenice Číslo projektuCZ Název šablony klíčové aktivity Inovace a zkvalitnění výuky pomocí.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Základy html pro úplné začátečníky.
Úvod do html kódu. Roman Hendrich
ZÁKLADNÍ TYPOGRAFICKÁ PRAVIDLA
Tvorba www stránek SYNTAXE ICT 4.ročník. Obsah TAGY TAGY ATRIBUTY ATRIBUTY KŘÍŽENÍ TAGŮ KŘÍŽENÍ TAGŮ VELIKOST PÍSMEN VELIKOST PÍSMEN MEZERY VE ZDROJOVÉM.
TVORBA WEBOVÝCH STRÁNEK
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.04/Ku Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/ Textové elementy.
Styly Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí pro 21.
Nadpis prezentace – písmo „Calibri“ varianta Bold, velikost 28bodů, zarovnání na střed Jméno Autora Citát vázající se k projektu, není povinný. Písmo „Calibri“,
Jazyk HTML.
Zpracování a využití informací
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.11/Oc Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jaroslav Ochodek CZ.1.07/1.5.00/ Tvorba webových.
Téma: CorelDRAW - Textové objekty - 7. díl
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
TNPW1 Cvičení
 Microsoft Word  Je textový procesor od firmy Microsoft, který je součástí kancelářského balíku Microsoft Office.
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Maturitní okruh 22: Úvod do HTML. Značkovací a klasické jazyky Klasické: převládá strukturovaný text (programovací kód), skripty jsou prováděny na straně.
HTML, XHTML a CSS Základy jazyků značek.
CSS styly Kaskádové styly (CSS – Cascading Style Sheets) jsou prostředkem, který zajišťuje jednotný vzhled publikovaných stránek. Technologii CSS podporují.
Informatika WORD klávesové zkraty. Základní pojmy Formátování znamená, že měním vzhled textu, odstavce nebo dokumentu podle vlastního uvážení. Neformátovaný.
Cvičení 1 - Řešení příkladu Zadání viz: cv1_samostatne.doc.
Anotace Žák dokáže zarovnat text v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže zarovnat text dle potřeb dokumentu v aplikaci.
Brána k poznání Dokončení první fáze – základní značky HTML.
Formátováním odstavce se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Pavouk - rumunština Martin Popel. Naučení frekvenční charakteristiky jazyka Čištění dokumentů Vlastní pavouk Wikipedia Rumunština.
Informační a komunikační technologie Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Učební obor: Kadeřník, Kuchař-číšník Ročník: Styly.
Typografická a estetická pravidla úpravy dokumentů
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.05/Ku Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/ CSS.
Autor: Jakub Černek jakub(zavináč)cernek.cz µŠkolení Efektivnějšího využívání PowerPointu 2003.
Formátování ve Wordu bloky Textový editor - základní funkce Odstavec, bloky, úprava textu.
Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/6.
Práce s řetězci Řetězec je libovolný text nebo libovolná skupina znaků. Řetězec se také označuje jako string. Činnosti prováděné s řetězci: Počítání znaků.
Jak vyrobit titulní stránku První a nejdůležitější částí titulní stránky je název práce.Ten musí vystižně celo práci charakterizovat a přitom nesmí být.
Informační a komunikační technologie Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 2. Textové procesory Učební obor: Kadeřník, Kuchař-číšník.
Tvorba www stránek CSS (Úvod do kaskádových stylů (Úvod do kaskádových stylů) Ing. Miroslav Vachůn, Ph.D.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_10.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Tvorba www stránek.
Nadpis prezentace – písmo „Calibri“ varianta Bold, velikost 28bodů, zarovnání na střed Jméno Autora Citát vázající se k projektu, není povinný. Písmo „Calibri“,
HTML pokračování. Co obsahuje každý html dokument? stránka stránka ahoj světe HTML.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Martin Jiřiště NÁZEV:VY_32_INOVACE_08C_17_uvod_do_html TEMA:Multimédia a grafika.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika – aplikace informačních technologií Autor: Bc. Pavel Šiktanc Internetové stránky II. Co se všechno.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Bc. František Vlasák, DiS. Název materiálu: VY_32_INOVACE_IKT.7.Vl.19_Funkce_klaves.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 6 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Práce s textem - odstavce Co se všechno naučíme??? Jak správně pracovat.
HTML stránka – odkaz, zvýraznění textu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastTvorba WWW stránky v HTML Datum.
Krátký úvodní kurz HTML Jenyk Obecně 1 - html  V HTML jazyce nezáleží na rozložení a délce řádku, extrémem je napsat celý program v jednom řádku.
Co se všechno naučíme??? Obtékání textu
Základy tvorby www stránky v HTML kódu.
Pro rychlý způsob formátování textů a následné vytváření obsahu
Textové vstupy UIS Jiří Rybička
Odstavec a jeho formát Autor: Mgr. Jiří Maršík
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Pracovní list 1) Do které kategorie jazyků se řadí španělština?
Transkript prezentace:

Pavouk - telugština David Mareček

Telugština Používaný v indickém svazovém státě Ándharapradéš, kde je úředním jazykem. cca 70 miliónů mluvčích Používá své vlastní písmo (v Unicode jsou to znaky 0C00 až 0C7F ).

Zdroj dat Výchozí stránka: Stránky, které nemají v hlavičce meta tag s kódováním utf-8, se zahazují. Program během stahování neopustil výchozí stránku.

Parsing Pro parsování stránky byl použit balík HTML::Parser. Pro dekódování entit balík HTML::Entities. Každá stránka rozdělena na odstavce. Bereme poze ty odstavce, které jsou uvnitř bloku a zároveň nejsou uvnitř bloku.

Zpracování textu Pro každý odstavec se podle vzorce z přednášky určí podobnost jeho jazyka Při dostatečné podobnosti (pro telugštinu více jak 0.6) se tento odstavec přidá do korpusu Hašování obsahu odstavců pomcí CRC ( String::CRC ), tím zamezíme výskytu shodných odstavců v korpusu

Zpracování linků Během průchodu stránkou se všechny linky převádějí na absoulutní a ukládají se do pomocného seznamu. Pokud se z této stránky vložil do korpusu alespoň jeden odstavec, seznam linků se přidá na konec fronty, v opačném případě se zahodí. Hašování linků pomocí CRC, do fronty se přidávají pouze nenavštívená url.

Korpus počet odstavců: počet slov: počet znaků (bez mezer): velikost 10,6 MB