MAS = místní akční skupina = organizace, která vnikla na místní úrovni, sdružuje místní obyvatele, zájmová sdružení, spolky, obce, podnikatele, zemědělce.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
OBČANSKÉ SDRUŽENÍ „MAS Černý les“ Založení místního rovojového partnerství Bohumila Vařejková, MAS Černý les.
Sídlo místní akční skupiny: Maleč 48 (okres Havlíčkův Brod)
Financování rozvojových projektů obcí a měst: hlavní motor meziobecní spolupráce v ČR Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, Ph.D. Katedra práva a veřejné správy,
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
MAS Mikroregionu Frýdlantsko 349 km obyvatel 18 obcí (3 města, 15 vesnic) Vznikla v roce 2004, s aktivním podílem zemědělců a drobných podnikatelů.
1 Leader + Státní zemědělský intervenční fond Místní akční skupina – MAS.
MAS Krajina srdce …a péče o krajinu.  Fiche č. 3: Zlepšení estetického vzhledu obcí  Podpořeno 23 projektů v intravilánu obcí  Zaměření projektů: -
Spolupráce na venkově a další rozvoj metody LEADER v JMK výstupy setkání zástupců MAS JMK Milotice
Tvorba integrované strategie území MAS Ekoregion Úhlava.
Členská schůze MAS Krajina srdce Borotín.
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
Místní akční skupiny a vzdělávání Horní Ředice
Živá náves, nový vzhled a lepší životní podmínky pro všechny – zdravý rozvoj obcí Svazku Dolního Pootaví Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
I.1.4 Pozemkové úpravy ÚZPI dne 18. října Charakteristika opatření  prostřednictvím tohoto opatření je řešena problematika vlastnických vztahů.
Spolupráce, která přináší plody
Aktivity v oblasti regionálního rozvoje Česko-Polská konference Partnerství LEADER , Bouzov.
Vilice Členská schůze MAS Krajina srdce.
Spolupráce Středočeského kraje s mikroregiony Mgr. Kateřina Štětinová Odbor regionálního rozvoje
Místní akční skupina Království – Jestřebí hory, o.p.s
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Informace o plánování sítě sociálních služeb v Jihočeském kraji.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
MAS Lípa pro venkov z.s.. Složení členské základny v roce zástupců obcí 17 zemědělců 6 podnikatelských subjektů 4 podnikatelé v lesnictví 29 nestátních.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
MAS Nad Prahou Iva Cucová, starostka Baště
Místní akční skupina Rakovnicko
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Nástroje dotační politiky pro zemědělce hospodařící udržitelným způsobem Ing. Pavel Sekáč náměstek ministra zemědělství Sekce pro společnou zemědělskou.
VALNÁ HROMADA MAS SLAVKOVSKÉ BOJIŠTĚ HRUŠKY
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
MAS ORLICKO a podpora cestovní ruchu. Co je MAS ORLICKO MAS - Místní akční skupina (z ang. „Local Action Group – LAG“) Nezisková organizace – občanské.
S DRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV Nevládní a politická organizace s celostátní působností, která sdružuje a hájí zájmy obcí a měst v ČR Vznik na počátku 2008.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Posilování přeshraniční spolupráce v období MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje Konference , Zlín.
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Celostátní síť pro venkov.  Zřizovatelem je Ministerstvo zemědělství r  Sdílení zkušeností a poznatků a jejich předávání směrem k aktérům venkovského.
Pozemkové úpravy nástroj pro obnovu a ochranu krajiny.
REGIONÁLNÍ ŠKOLA ROZVOJE VENKOVA zájmové sdružení právnických osob Partner Středočeského kraje v opatření 3.3. SROP.
Místní akční plány vzdělávání a Přemyslovské střední Čechy o.p.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Program rozvoje venkova Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Regionální rozměr podpory zemědělství Ing. Josef Ryšavý Litoměřice.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Region spokojeného života pro všechny
Jana Vavryčuková manažerka
turistická oblast v srdci Čech
LEADER metoda pro oživení venkova
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Jablunkovska
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Moje práce na Broumovsku
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Co je program Mládež v akci?
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Projekt „Klimatická zeleň“ pro obnovu krajiny
PS Vzdělávání NS MAS ČR – Pardubický kraj 2017
Transkript prezentace:

MAS = místní akční skupina = organizace, která vnikla na místní úrovni, sdružuje místní obyvatele, zájmová sdružení, spolky, obce, podnikatele, zemědělce a jejím cílem je regionální rozvoj na venkově = organizace, která na místní úrovni, prostřednictvím místních lidí, přiděluje prostředky Evropské Unie místním lidem na vybrané místní projekty

MAS = místní akční skupina - v EU cca 2000 místních akčních skupin (LAG) - v ČR cca 130 místních akčních skupin - v Jihočeském kraji 15 místních akčních skupin - Táborský okres 2 místní akční skupiny (MAS Krajina srdce, MAS Lužnice)

39 obcí (8 obcí ve Středočeském kraji) 39 obcí (8 obcí ve Středočeském kraji) 2 města (největší má pouhých 2800 obyv.) 2 města (největší má pouhých 2800 obyv.) obyvatel obyvatel 598 km² 598 km² MAS Krajina srdce 32 obyv/km² = VENKOV (celorepulikový průměr činí 130 obyv/km²) 32 obyv/km² = VENKOV (celorepulikový průměr činí 130 obyv/km²)

Území MAS Krajina srdce Území zahrnuje 2 celé mikroregiony: DSO Mikroregion VENKOV, Společenství obcí Čertovo břemeno a část mikroregionu Táborsko

Členská základna z toho je: 13 NNO 13 NNO 13 podnikatelů 13 podnikatelů 6 jednotlivců 6 jednotlivců 2 VŠ studenti 2 VŠ studenti 2 školy 2 školy 4 obce 4 obce 2 mikroregiony 2 mikroregiony 23 žen 23 žen 18 mužů 18 mužů 42 členů MAS 42 členů MAS

MAS Krajina srdce a KRAJINA Realizace Strategického plánu LEADER (SPL): SPOLEČNĚ krajinu „Uklidit“, Zpřístupnit“ a „Rozpohybovat“ Opatření: Zlepšení estetického vzhledu obcí - podpořeno 17 projektů obcí - celková výše poskytnuté dotace celkem ,- Kč - míra spolufinancování 10%

MAS Krajina srdce a KRAJINA Realizace Strategického plánu LEADER (SPL): SPOLEČNĚ krajinu „Uklidit“, Zpřístupnit“ a „Rozpohybovat“ Opatření: Využití ploch trvalých travních porostů - podpořeny 2 projekty zemědělců - celková výše poskytnuté dotace ,-Kč - míra spolufinancování 50%

MAS Krajina srdce a KRAJINA Realizace projektů spolupráce (tzn. další MAS) Projekt s názvem „Péče o krajinu“ - 13 seminářů, 196 účastníků - témata: pozemkové úpravy, územní systémy ekologické stability, území plány velkých územních celků, ochrana krajiny, možnosti dotací, příprava projektů - interakce mezi úředníky, projektanty územních plánů a krajináři se zemědělci, starosty obcí, lesními hospodáři, neziskovými organizacemi, okrašlovacími spolky atd.

MAS Krajina srdce a KRAJINA Spolupráce s městem Tábor → Akce „Stromy pro Krajinu srdce“ – vysazeno 280 javorů a lip podél komunikace III. třídy a podél polních cest na Smilovohorsku, 25 dobrovolníků

MAS Krajina srdce a KRAJINA Spolupráce s městem Tábor → Příprava projektu do OP ŽP - realizace některých navržených protierozních opatření v povodí vodní nádrže Jordán (aleje podél stávajících cest a podél zaoraných cest, remízy, revitalizace vodních toků) → z území MAS se jedná o obce: Chotoviny, Košín, Radkov, Borotín, Střezimíř, Mezno, Sudoměřice u Tá, částečně Nemyšl, Jistebnice

Další aktivity MAS Vlastní grantový program zaměřený na realizaci tzv. „soft projects“Vlastní grantový program zaměřený na realizaci tzv. „soft projects“ Založení jazykové školy pro mladé i dospěléZaložení jazykové školy pro mladé i dospělé (Aj, Nj, Šj) (Aj, Nj, Šj) Letní tábory pro děti s výukou angličtinyLetní tábory pro děti s výukou angličtiny Výměnné pobyty v zahraničí pro mládežVýměnné pobyty v zahraničí pro mládež Další projekty spolupráceDalší projekty spolupráce - Venkovská tržnice II ( - Venkovská tržnice II ( - Řemeslo má zlaté dno - Řemeslo má zlaté dno

Kontakt: Monika Hienlová Občanské sdružení MAS Krajina srdce Žižkovo náměstí Mladá Vožice Tel: