Vanuatu a Šalamounovy ostrovy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Advertisements

Určování zeměpisné polohy
Hl. město: Wellington Rozloha: km 2 Nejvyšší bod: Mount Cook (3754m n. m.) Počet obyvatel: Nový Zéland je stát v jihozápadní části Tichého.
STÁTNÍ ÚZEMÍ je prostor, který je tvořen pevninským územím, geologickým podkladem, teritoriálními vodami, vzdušným prostorem i územími velvyslanectví,
(Francouzská Polynésie)
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Věra Floriánová Třída/ročník:
řecky: „Černé ostrovy“
Falklandy.
Oceánie Mgr. Petr Krákík.
Austrálie a Oceánie.
Zeměpisná síť II. Jan Dušek.
Téma hodiny: Oceánie Předmět: Zeměpis Ročník: 2.
Určování zeměpisné polohy
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Zeměpis cestovního ruchu.
ASIE Indonésie III2-Z7-II-19.
AUSTRÁLIE + OCEÁNIE Klima a vodstvo
Portugalsko III2-Z7-III-04
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Chorvatsko – 1000.
Chorvatská píseň: „Můžu tě nazvat písničkou" Chorvatsko je země tisíce ostrovů To je jedno z nejvíce členitých pobřeží na světě. Má 1185 ostrovů, ostrůvků.
Oceánie.
VY_32_INOVACE 01 Úvod do Ameriky - poloha, rozloha, členitost
AMERIKA poloha, rozloha, členění
Austrálie.
kontinenty a oceány Velké přírodní celky
Nový Zéland.
Jezero Titicaca Šárka Baranovská
Ahojte, posíláme indície 1. Naši kamarádi žijí ve státě, který leží ve střední Evropě jižně od Baltského moře a severovýchodně od České republiky.
Státy J a JV Asie III. III2-Z7-II-14
FINSKO.
OCEÁNIE.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Registrační číslo projektu
Afrika – poloha, rozloha
MALTA Repubblika ta‘ Malta
Hlavní města Austrálie
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Kladruby.
Oceánie.
Australské společenství
Čína Jan Dušek.
Oceánie Jan Dušek.
Pojmy – východní Evropa
Francie Francie, oficiální název Francouzská republika je demokratický stát, jehož většina území (někdy označovaná jako Metropolitní Francie) se nachází.
Oceánie – Cookovy ostrovy
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: PaedDr. Vaňková Marcela Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_52_INOVACE_1B_34.
Základní škola a Praktická škola Dvůr králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_ ČLOVĚK A PŘÍRODA – ZEMĚPIS - NA II.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/ ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
OCEÁNIE.  Oceánii tvoří přibližně 1500 ostrovů v …………. oceánu  Rozloha: 0,8 mil km 2  Leží v …………… a …………………… podnebném pásu s vydatnými srážkami tropickém.
Jméno autora: Marie Roglová Škola: ZŠ Náklo Datum vytvoření (období): červen 2013 Ročník: 6. Tematická oblast: Zajímavá místa na Zemi Téma: Austrálie Metodický.
VY __ III/2__INOVACE _ 239. Toto je mapa světa. Je zde vyznačen světadíl Evropa, kde leží i naše ČR. Evropa je rozdělena do několika částí, naše ČR.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/ ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
KANÁRSKÉ OSTROVY. Kanárské ostrovy jsou autonomním společenstvím Španělska a souostroví sedmi hlavních ostrovů a několika dalších menších ostrůvků sopečného.
PLANETA ZEMĚ SVĚTOVÝ OCEÁN, KONTINENTY a OSTROVY.
POLITICKÝ SYSTÉM Rozloha: km2 Počet obyvatel: 21 mil
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Jiří Svoboda
Švýcarsko.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Amerika – Austrálie – Evropa Asie –Afrika - Antarktida
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Speciální základní škola,Louny Poděbradova640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Erika Pospíšilová Název materiálu: VY__32_INOVACE_16_IV_Z9_Oceánie.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Karibik Karibik je region v nejjižnější části Severní Ameriky.
Autor: Mgr. Iveta Váňová
Základní škola, Hradec Králové
Světadíly Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
STÁTNÍ ÚZEMÍ je prostor, který je tvořen pevninským územím, geologickým podkladem, teritoriálními vodami, vzdušným prostorem i územími velvyslanectví,
Nauru Dostupné z :
Melanésie
Malta Učivo 8. ročníku Název školy
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Jitka Jerhotová Škola
Transkript prezentace:

Vanuatu a Šalamounovy ostrovy

Vanuatu • Vanuatu má oficiální název Vanuatská Republika a je to melanéský ostrovní stát v Melanésii. Během koloniálního období se nazývalo Nové Hebridy. •Základní údaje: -POLOHA: Souostroví se nachází 1 750 km východně od Austrálie a leží 200km jižně od Šalamounových ostrovů. -ROZLOHA: 12 200 km² -HL. MĚSTO: Port Villa -POČET OBYVATEL(rok 2005): 205 754 Vanuatu se skládá s 15 velkých ostrovů a několik menších ostrůvků a z 3 souostroví .

Vanuatu – fotky

Šalamounovy ostrovy • Šalamounovy ostrovy je ostrovní stát v západní části Oceánie . •Základní údaje: -POLOHA: Šalamounovy ostrovy leží východně od Nové Guineje a 200km jihovýchodně od souostroví Vanuatu. -ROZLOHA: Šalamounových ostrovů je více než 990 a mají dohromady rozlohu více než 28 400 km². -HL. MĚSTO: Honiara -POČET OBYVATEL(rok 2005): 545 000

Šalamounovy ostrovy- fotky Uepi lagoon