B USINESS INTELLIGENCE. C O JE BI? BI je sada procesů, aplikací a technologií, jejichž cílem je účinně a účelně podporovat rozhodovací procesy ve firmě.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání v eGonCentru ORP Boskovice
Advertisements

MS OFFICE EXCEL 2007,2010 Vypracovali: Kolaříková Veronika
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
Kontingenční tabulky a grafy 2013 O. Kánský. Zpracovávaná tabulka Chceme sledovat celkovou cenu Do tabulky chceme zahrnout: období – sloupec měsíc prodejce.
Kvantitativní metody výzkumu v praxi
Podnikové informační systémy úvod
R OZŠÍŘENÉ ŠKOLENÍ APLIKACE M ICROSOFT E XCEL Představení společnosti Školení aplikace Microsoft Excel.
Z ÁKLADNÍ ŠKOLENÍ APLIKACE M ICROSOFT E XCEL Představení společnosti Školení aplikace Microsoft Excel.
Informační technologie 2 Informační technologie Jarní semestr 2005.
Výpočetní technika Excel 2010/2011 Petr Novák Fakulta Životního Prostředí Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem.
Pro Nekonečno – RC Palouček
MS Excel Stanislav Kajtár.
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
Analýza dat Jiří Slabý Nástroje pro analýzu dat SQL SERVER - součást Small Business serveruSQL SERVER - součást Small Business serveru Kontingenční tabulkyKontingenční.
Nabídka karty Soubor Soubor. Nabídka karty Domů Domů práce se schránkou formátování písma zarovnávání formát čísel práce se styly práce s buňkami vyhledávání.
17.Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Barbora Skoumalová 4.A.
Kontingenční tabulky a grafy
Jak vytvořit prezentaci
Tabulkový procesor.
MS Office Excel 2007 Bc. Jan Podloučka.
Referát č. 17 Tabulkový procesor
Korespondence a hromadná korespondence Microsoft Office Word 2007 Microsoft Office Word 2010 MSeg 1.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Referát č. 17 M. Novotný Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Vysvětlit pojmy.
EXCEL ŘAZENÍ DAT ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Tvorba tabulek Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Formátování tabulek n postupné formátování tabulek n automatické formátování tabulek Vypracovala: Veronika Nováková, 4. B 2.
RoBla Makra MS OFFICE.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Jak vytvořit prezentaci
Analytické nástroje MS Dynamics NAV Ing.Jaromír Skorkovský, CSc.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Databázové systémy I Cvičení č. 7 Fakulta elektrotechniky a informatiky Univerzita Pardubice 2013.
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová III. Kontingenční tabulky v Excelu.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 3.
Tabulkový procesor. Tabulkový procesor pokročilé funkce filtrování a řazení dat formuláře podmínky a podmíněné formátování export a import dat.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
MS OFFICE - WORD VYTVOŘENÍ TABULKY Ing. Petr Hanáček
MS Excel 2 Martin Kotlík Brno, 20. ledna 2015 Obsah předchozího semináře 1 1.Popis programu Excel 2.Základní dovednosti 3.Typy vkládaných dat 4.Formát.
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník:7. Datum vytvoření:Duben.
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Tabulky v textu VY_32_INOVACE_10_2_15_AP.
Microsoft PowerPoint Tabulky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Zahradník.
Tabulkový procesor MS EXCEL III. TVORBA GRAFŮ, SEZNAMY, FILTROVÁNÍ DAT Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 2.
5. Statistica Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová.
Kontingenční tabulka Mgr. Jan Vavřík
filtrování a řazení dat, podmíněné formátování,
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Pavel Cach Agenda Krátký úvod Ukázky – analýza dat v prostředí Excel PowerPivot Minigrafy Datové řezy Další možnosti reportingu a.
Databáze MS ACCESS 2010.
Kontingenční tabulky. Úvod Kontingenční tabulky jsou jedním ze základních nástrojů pro práci s Excelem i pro jakékoliv smysluplné zpracování a vyhodnocování.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_02 Informatika - MS Excel – Nabídky karet Autor:
Ukládání dat biodiverzity a jejich vizualizace
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J
Tvorba tabulek ve Wordu
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J
KIV/ZD cvičení 6 Tomáš Potužák.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J
LIS – BI Jaroslava Klegová.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Úvod do prostředí Upraveno pro verzi 2007
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J
BI Jaroslava Klegová.
Úvod od MS Dynamics NAV Příklad nad podej a následky tohoto procesu v systému (sklad, položky zákazníka a věcné položky ( finanční transakce na účtech.
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J
Transkript prezentace:

B USINESS INTELLIGENCE

C O JE BI? BI je sada procesů, aplikací a technologií, jejichž cílem je účinně a účelně podporovat rozhodovací procesy ve firmě. Aplikace, technologie pro sběr, uchování a analýzu dat. Cíl je poskytnout manažerům podklady pro rozhodování

Z DROJE DAT Provozní data (faktury, objednávky, …) Minulost (historické dokumenty, faktury, náklady…) Budoucnost (odhady, prognózy, …) Externí data (trh s akciemi, vývoj měnového kurzu…)

K ONTINGENČNÍ TABULKA Pivot tabel Sumarizace velkého objemu dat do jedné přehledné tabulky. Možnost dívat se na stejné informace různými pohledy. Podmínky: alespoň jeden sloupec má duplicitní hodnoty a alespoň jeden sloupec má numerické hodnoty.

M ICROSOFT D YNAMICS NAV Účtované prodejní faktury Sloupce: kód země, kód prodejce Vložit Tabulku a následně Kontingenční Tabulku

C O S TABULKOU ? Filtr – Kód země Sloupec – Kód prodejce Řádek – Zákazník název (vybereme sloupec, kde jsou duplicitní hodnoty) Hodnoty – Částka (vybereme sloupec, který má numerické hodnoty) Filtry a řazení, Top 10, Slicer, Obnovení tabulky, Součet změnit na Počet, Design, Graf, Hodnoty ukázat jako procenta.

Ú KOL 1 (O BJEDNAVKY. XLSX ) Manažer potřebuje: Sumu částky objednávek u jednotlivých obchodníků (seřadit od nejvyšší sumy po nejnižší). Filtrovat tabulku dle určité lokality. Nastavit top 3 obchodníky dle počtu objednávek. A vytvořit graf.

Ú KOL 2 (A UTA. XLSX ) Manažer potřebuje: Přehled o tom, jaké značky a barvy má nejvíce k dispozici. Ke značce připojit konkrétní model a filtrovat hodnoty dle města. Přidat kontingenční graf. Změnit design na jinou barvu.

S POJENÍ 2 TABULEK (2TAB.XLSX) Nastavení pásu karet: Pás karet – Soubor – Možnosti – Přizpůsobit pás karet Nová skupina Příkazy mimo pás karet - Průvodce kontingenční tabulkou. Podmínka pro spojení 2 a více tabulek: popisky sloupců stejné popisky řádků v prvním sloupci stejné. Průvodce k.t. - Analyzovat násobné oblasti sloučení.

P ŘEVOD TEXTOVÉHO SOUBORU (TEXT.TXT) Pás karet – Data – Z textu Importovat

E XCEL 2010/2013 Mini grafy Podmíněné formátování

POWER PIVOT / POWER VIEW Vizualizace dat. Auta.xlsx Power View – Mapa

APS M ARKETING