VY_32_INOVACE_404, 21. sada, Přírodověda

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_413, 21. sada, Přírodověda
Advertisements

Jednoduché stroje Autor: Mgr. Marcela Vonderčíková
Páka v praxi (v běžném životě)
Předložky s, z Český jazyk, 5. ročník VY_32_INOVACE_131, 7. sada, ČJ2
Otáčivé účinky síly Páka a kladka VY_32_INOVACE_10 - PÁKA.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Slovesný způsob Český jazyk, 5. ročník VY_32_INOVACE_134, 7. sada, ČJ2
Slovesa – osoba, číslo, čas
VY_32_INOVACE_418, 21. sada, Přírodověda
Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný
JEDNODUCHÉ STROJE.
Elektromagnetické jevy
VY_32_INOVACE_407, 21. sada, Přírodověda
Číslo v digitálním archivu školy
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení s postupem při zpracování vápence.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Výklad – základní skladební dvojice, vyjádření podmětu.
Fyzika 7.ročník ZŠ Otáčivé účinky sil Creation IP&RK.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k výkladu vzorců pro výpočty obvodů daných.
ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana
Jednoduché stroje Kladka, Pevná a volná kladka,
Jednoduché stroje Mezi jednoduché stroje patří pět strojů. Kladkostroj, Páka, Nakloněná rovina, Volná kladka a Pevná kladka.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Výklad pravidel při sestavování souřadnic bodů. Žák se.
VY_32_INOVACE_402, 21. sada, Přírodověda
VY_III/2_INOVACE_118_Jednoduché stroje
Otáčivé účinky síly.
Předpony s-, z-, vz- Český jazyk, 5. ročník
Kružnice Matematika, 5. ročník VY_32_INOVACE_082, 5. sada, M ANOTACE
Síla. Měření síly. Gravitační síla.
ANOTACE Soubor slouží k výkladu a opakování učiva o Slunci. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žák dokáže vysvětlit pojmy Slunce, sluneční soustava,
Římské číslice 1 – 20 Matematika , 5. ročník
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení s místním regionem, s pověstí.
VY_32_INOVACE_401, 21. sada, Přírodověda
Opakování – člověk a technika
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s západočeským městem Tachovem.
Ruský přízvuk - Ударение
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k opakování a procvičování slovní zásoby.
VY_32_INOVACE_ sada, Přírodověda
(kladka,páka,nakloněná rovina,kladkostroj)
Násobilka 9 VY_32_INOVACE_093, 5. sada, M ANOTACE
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACESoubor slouží k vyvození písmen o, k při nácviku čtení a.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bednářová Hana ANOTACE Žáci říkají abecedu a hledají písmena na ploše. Určují, která.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k nácviku číslic 1 – 10. Druh učebního materiáluDUM.
Násobilka 6 VY_32_INOVACE_089, 5. sada, M ANOTACE
Násobilka 2 VY_32_INOVACE_084, 5. sada, M ANOTACE
Násobilka 5 VY_32_INOVACE_088, 5. sada, M ANOTACE
Jednoduché stroje.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhD. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k nácviku nové slovní zásoby. Druh učebního.
ANOTACE Materiál seznamuje žáky s charakteristikou, vzhledem a využitím lípy srdčité. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupyŽák se seznámí s lípou.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k vyvození písmen Б, б, Д, д,З, з, И, и,
Seminární práce z fyziky Práce na jednoduchých strojích-kladka,páka,šroub,nakloněná rovina.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Urbášek Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
J EDNODUCHÉ STROJE - PÁKA Ing. Jan Havel. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Zdeňka Horská Název materiálu: VY_32_INOVACE_5_19_ Otáčivé účinky síly Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
JEDNODUCHÉ STROJE ČLOVĚK A TECHNIKA
Otáčivé účinky síly-PÁKA
Otáčivé účinky síly-PÁKA
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Páka, Kladka pevná, volná, kladkostroj
VY_32_INOVACE_
Zvedáky VY_32_INOVACE_21_412
DUM:VY_32_INOVACE_IX_1_1 Páka Šablona číslo: IX Sada číslo: 1
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Páka Páka je jednoduchý stroj. Je to tyč, která je otočná kolem osy kolmé k tyči. Rozlišujeme páku jednozvratnou a dvojzvratnou. Jednozvratná páka má osu.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
ДОМАШНЫЕ ЖИВОТНЫЕ - DOMÁCÍ ZVÍŘATA
Čtení písmen О ,о, К, к, У, у, Т, т, В, в
Základní škola Havlíčkův Brod, Štáflova 2004
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_404, 21. sada, Přírodověda Páka Přírodověda 5. ročník VY_32_INOVACE_404, 21. sada, Přírodověda ANOTACE  Soubor slouží k výkladu a procvičování učiva o jednoramenné a dvouramenné páce. Druh učebního materiálu DUM Očekávané výstupy Žák dokáže vysvětlit princip jednoramenné a dvouramenné páky a její využití v praktickém životě.  Pro koho je materiál určen  žák ZŠ, 5.ročník Autor  PhDr. Bohumila Fillová Datum vzniku  8.5.2013 Vzdělávací oblast  Člověk a jeho svět Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

PÁKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

Páka patří mezi jednoduché stroje. Byla využívána již od pravěku- jednoduché páčidlo. Umožnila přemisťovat těžká břemena. Podle délky ramen rozlišujeme páku jednoramennou a dvouramennou. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

U jednoramenné páky působíme silou směrem nahoru. Jednoramenná páka: břemeno opěrný bod síla ruky U jednoramenné páky působíme silou směrem nahoru. Čím je rameno páky delší, tím menší sílu potřebujeme. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

Užití jednoramenné páky: stavební kolečko otvírák na láhve síla rukou břemeno síla ruky opěrný bod opěrný bod Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

Pak zvedneme břemeno menší silou. Dvouramenná páka: břemeno síla ruky opěrný bod U dvouramenné páky působíme silou směrem dolů, rameno, na které působíme silou musí být delší, než rameno, na kterém je břemeno. Pak zvedneme břemeno menší silou. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

Užití dvouramenné páky: páčidlo – např. na vytahování hřebíků Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

Houpání na houpačce: 1.Rovnováha nastane, když obě břemena mají stejnou hmotnost. břemeno břemeno opěrný bod 2.Jestliže má jedno břemeno větší hmotnost než druhé, musí být umístěno blíže k opěrnému bodu. břemeno břemeno opěrný bod Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

Použité zdroje: Ing. BRADÁČ, P., KOLÁŘ, M. a kolektiv. Člověk a technika. 2.vyd. Všeň : Alter, 2011. ISBN 978 - 80 - 7245 - 215 - 6. s.5 -6. http://office.microsoft.com/cs http://office.microsoft.com/cs-cz/images/results.aspx?qu=ot%C3%ADr%C3%A1k&ex=1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.