identifikačního registru UIR-ADR

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Registr územní identifikace, adres a nemovitostí
Advertisements

eGovernment – aplikace principů v ISKN
Změny v poskytování dat územní identifikace
Základní principy Ing. Zdeňka Máchová Ing. Tomáš Kántor listopad 2011 Integrace ARES se systémem ZR.
RÚIAN Registr územní identifikace, adres a nemovitostí
Kontroly dat RÚIAN a jejich opravy
Základní registry veřejné správy
POSTUP STAVEBNÍCH ÚŘADŮ při zápisu do registru územní identifikace Jiří Košťál ČÚZK červen 2011.
Novinky v registru RÚIAN Jiří Formánek. Obsah prezentace  Územní identifikace a adresy  Principy sdílení údajů v základních registrech  Novinky v registru.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Vývoj registru sčítacích obvodů České republiky jako GIS řešení.
Současný stav a další vývoj RÚIAN
Registr dlužníků státu
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
Dopady spuštění základních registrů na subjekty územní samosprávy
ISKN INFORMAČNÍ SYSTÉM KATASTRU NEMOVITOSTÍ VFK VÝMĚNNÉ FORMÁTY
Kiosky a informační portál MPSV
E-utility report 9. Národní konference kvality 20.února 2013.
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 ePUSA – elektronický portál územních samospráv Krajský úřad Plzeňského krajeMinisterstvo vnitra.
ISKN informační systém katastru nemovitostí
Realizační tým ICZ duben 2005
Příprava datového obsahu adresní části registru územní identifikace, adres a nemovitostí Mgr. Karel Lux, vedoucí oddělení koncepce informatiky ISSS 2006.
Registry veřejné správy Koncepce a legislativní zabezpečení Konference ISSS března 2001 Hradec Králové Ing. Ebbo Petrikovits Úřad pro veřejné.
ISSS 2006 Hradec Králové Václav Koudele vedoucí projektu.
Soubor popisných informací (SPI) ISKN 2
1 Regionální a municipální informační systém RAMIS PVT, a.s., Kovanecká 30/2124, Praha 9 tel.: , fax:
Základní registry ve veřejné správě
Registr územní identifikace, adres a nemovitostí Jeden ze základních registrů – zákon 111/2009 Sb., o základních registrech V RÚIAN jsou pro celou veřejnou.
Současnost a budoucnost služeb ISKN ČÚZK pro oblast veřejné správy ISSS 2006 Hradec Králové, 3. a 4. dubna 2006 Roman Kamarýt, NESS Czech Ředitel divize.
Příprava datového obsahu adresní části registru územní identifikace, adres a nemovitostí Mgr. Karel Lux, vedoucí oddělení koncepce informatiky ISSS 2007.
ISSS IS HN/SS Softwarová architektura informačního systému hmotné nouze a sociálních služeb Jindřich Štěpánek
Seminární práce z předmětu SIPOL
Využitelné služby z Informačního systému katastru nemovitostí pro městské části ISSS, Hradec Králové, Rastislav Wartiak Ness Czech s.r.o.
Územní identifikace a adresy z pohledu MPSV
Správní a dopravně správní evidence - IISSDE RNDr. Jiří Malátek Zástupce ředitele OIVS MV
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Ing. Petra Mikulecká,
Sdílení dat a registry VS Ing. Vladimír Hořejší Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
Pilotní projekt Ústřední evidence podnikatelů – RŽP ISSS 2004 Hradec Králové Ing. Jan Pokorný odbor projektů životních situací.
ISSS 2003 ePUSA Elektronický portál územních samospráv – stav projektu Ostrava
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 10.
Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor informatiky Mgr. Karel Lux vedoucí oddělení koncepce
Zjednodušení orientace na portálech veřejné správy Jaroslav Svoboda - Ministerstvo vnitra ČR Iva Zelenková - Ministerstvo informatiky ČR Konference ISSS,
Základní registry.
RÚIAN základní informace
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Moderní zdroj statistických informací.
ISSS 2003 ePUSA – Elektronický portál územních samospráv – stav projektu ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
IS RŽP komunikace s okolím, komunikace centrální a lokální agendy
MAPOVÉ SLUŽBY PORTÁLU VEŘEJNÉ SPRÁVY
Digitální mapa veřejné správy - DMVS.  Memorandum  o spolupráci, přípravě a realizaci projektu DMVS podepsáno na ČÚZK  Ministerstvo vnitra,
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Hospodářský registr Ing. Jiří Pavlíček Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
Krajský rok informatiky 2006 Václav Koudele vedoucí projektu.
Kontroly dat RÚIAN Kateřina Burešová. 2 Obsah prezentace Praha  Vznik nesouladů  Porovnání a kontroly dat RÚIAN  Kontrola stavebních objektů.
Projekt Vybudování Registru územní identifikace, adres a nemovitostí a modernizace Informačního systému katastru nemovitostí ČÚZK (projekt RUIAN) Český.
Aktuální informace - RÚIAN Marika Kopkášová. Obsah 1) novinky RÚIAN/ISÚI/VDP (změny 2015, 2016) 2) připravované změny v legislativě (vazba na RÚIAN) 3)
Elektronizace veřejné správy eGovernment 20. duben 2009, 10 min. nové zákony, povinnosti a možnosti pro obce CzechPOINT, datové schránky, spisová služba.
Územní identifikace a adresy v RÚIAN Jiří Formánek.
REGISTRY VEŘEJNÉ SPRÁVY Obecné principy schváleného věcného záměru zákona o registrech veřejné správy Seminář sdružení Nemoforum Prostorová identifikace.
Základní registr územní identifikace a nemovitostí Zbyněk Havelda Úřad pro veřejné informační systémy Seminář sdružení Nemoforum.
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
XXIII. Seminář STMOÚ, Brno května 2012 T-MAPY spol. s r.o. XXIII. Seminář STMOÚ, Brno května 2012 T-MAPY spol. s r.o.
Reklamace Provázanost ISÚI a ISKN Hana Gubániová.
UIR-ADR 4.0 Petr Kříha OKsystem s.r.o. Prostorová identifikace v základních registrech ISVS, seminář NEMOFORUM, Praha 22. ledna 2001.
Základní registry informují ing. Ondřej Felix CSc. hlavní architekt eGovernmentu MV ČR Praha říjen 2012.
EGonovi tluče srdce!!!.
Mgr. Zuzana Strnadová Krajský úřad Libereckého kraje
Zkvalitňování katastrálních map po roce 2017
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele
POSTUP STAVEBNÍCH ÚŘADŮ při zápisu do registru územní identifikace Jiří Košťál ČÚZK červen 2011.
Kontroly výkonu přenesené působnosti v oblasti editace dat RÚIAN
Transkript prezentace:

identifikačního registru UIR-ADR Nová verze územně identifikačního registru UIR-ADR Ministerstvo práce a sociálních věcí Mgr. Karel Lux ved. odd. koncepce informatiky karel.lux@mpsv.cz Konference ISSS 2003 Hradec Králové - ALDIS - 25.3.2003 Činnost MPSV v oblasti sociální ochrany má svoje střediska v okresech a obcích, v budoucnu i v krajích. Informační systémy, které podporují jednotlivé činnosti jsou proto rozmístěny po celé republice. Součinnost jednotlivých center v rámci jedné činnosti je nezbytná. Ve většině případů se řeší přenosem informací v souborech a novým načtením v jiném místě. Informační systém SSP je budován již na rozsáhlé datové síti. Tento princip umožňuje přímý, ale řízený přístup k datům v jiném centru, sdílení dat přesným určením zodpovědnosti z správnost dat. Další systémy mají stejnou potřebu. Jedná se například o systém sociální a právní ochrany dětí, o systém sociálních služeb, o systém posudkové služby, systém správy služeb zaměstnanosti (úřady práce). Navíc se ukazuje nutnost spolupráce jednotlivých informačních systémů mezi sebou. Rozsáhlá datová síť zjednodušuje i sběr informací pro zveřejňování a poskytování informací občanům o údajích, které jsou o nich vedeny v databázích MPSV. Připojení všech IS do rozsáhlé datové sítě by umožnilo lepší využití informačních kiosků.

identifikačního registru UIR-ADR Nová verze územně identifikačního registru UIR-ADR Většina IS zajišťujících činnost veřejné správy potřebuje mít k dispozici přesný a aktuální seznam existujících adres: - adresa občana v evidenci obyvatel - zápis ekonomického subjektu do obchodního rejstříku - výběr daní od fyzických i právnických osob - výplata sociálních dávek - adresy nemovitostí, atd. Řada orgánů veřejné správy i velkých organizací využívá UIR-ADR, který kromě adres poskytuje celou řadu dalších informací. UIR-ADR se předpokládá využít i jako jeden ze základních zdrojů budoucího základního registru územní identifikace. Činnost MPSV v oblasti sociální ochrany má svoje střediska v okresech a obcích, v budoucnu i v krajích. Informační systémy, které podporují jednotlivé činnosti jsou proto rozmístěny po celé republice. Součinnost jednotlivých center v rámci jedné činnosti je nezbytná. Ve většině případů se řeší přenosem informací v souborech a novým načtením v jiném místě. Informační systém SSP je budován již na rozsáhlé datové síti. Tento princip umožňuje přímý, ale řízený přístup k datům v jiném centru, sdílení dat přesným určením zodpovědnosti z správnost dat. Další systémy mají stejnou potřebu. Jedná se například o systém sociální a právní ochrany dětí, o systém sociálních služeb, o systém posudkové služby, systém správy služeb zaměstnanosti (úřady práce). Navíc se ukazuje nutnost spolupráce jednotlivých informačních systémů mezi sebou. Rozsáhlá datová síť zjednodušuje i sběr informací pro zveřejňování a poskytování informací občanům o údajích, které jsou o nich vedeny v databázích MPSV. Připojení všech IS do rozsáhlé datové sítě by umožnilo lepší využití informačních kiosků.

identifikačního registru UIR-ADR Nová verze územně identifikačního registru UIR-ADR Registr UIR-ADR je dostupný na internetové adrese www.mpsv.cz V nové struktuře 4.1. je k dispozici i zcela nový webovský prohlížeč. MPSV poskytuje veřejnosti následující služby týkající se registru UIR-ADR (všechny služby jsou zdarma!!!): - prohlížet registr pomocí internetu - udržovat vlastní kopii registru - dotazovat se z vlastní aplikace on-line do registru - zadávat reklamace na správnost dat v registru on-line způsobem. Činnost MPSV v oblasti sociální ochrany má svoje střediska v okresech a obcích, v budoucnu i v krajích. Informační systémy, které podporují jednotlivé činnosti jsou proto rozmístěny po celé republice. Součinnost jednotlivých center v rámci jedné činnosti je nezbytná. Ve většině případů se řeší přenosem informací v souborech a novým načtením v jiném místě. Informační systém SSP je budován již na rozsáhlé datové síti. Tento princip umožňuje přímý, ale řízený přístup k datům v jiném centru, sdílení dat přesným určením zodpovědnosti z správnost dat. Další systémy mají stejnou potřebu. Jedná se například o systém sociální a právní ochrany dětí, o systém sociálních služeb, o systém posudkové služby, systém správy služeb zaměstnanosti (úřady práce). Navíc se ukazuje nutnost spolupráce jednotlivých informačních systémů mezi sebou. Rozsáhlá datová síť zjednodušuje i sběr informací pro zveřejňování a poskytování informací občanům o údajích, které jsou o nich vedeny v databázích MPSV. Připojení všech IS do rozsáhlé datové sítě by umožnilo lepší využití informačních kiosků.

UIR-ADR - poskytované služby INTERNET MPSV UIR-ADR Reklamace Prohlížení P změnové soubory X XML dotazy D Dotazy MSp R Zadávání R Řešení R Dohled Lokální instalace UIRADR L OKdávky (LKM, VKM, MPSV) OKpráce (ÚP, DiP) NRP (MPSV) Telecom Česká pošta · · ·

Údržba ulic, objektů, adres a PSČ Praha IMIP Centrální databáze UIR-ADR ORP MV obec regionální správa ČP GŘ ČP místní pošta obec OkÚ

Význam UIR-ADR Hlavní přínosy využívání registru: přesné porovnání adres na shodnost přesná identifikace adres při výměně dat mezi IS kontrola existence zadané adresy v realitě zjištění chybějících údajů u neúplně zadané adresy automatická aktualizace údajů o adresách

Schéma obsažených územních prvků  

Správní obvod ORP je vymezen správními obvody obcí s pověřeným obecním úřadem.

Správní obvod obce s POÚ je vymezen výčtem území obcí, které jej tvoří.

možnosti dalšího rozvoje Registr UIR-ADR - možnosti dalšího rozvoje 1. Vytvoření základních registrů veřejné správy – pro zajištění efektivní územní identifikace bude registr UIR-ADR jeden ze základních výchozích zdrojů. 2. Jednání s ČÚZK – jednoznačné přiřazení adres objektům vedeným v informačním systému katastru nemovitostí (ISKN) a máme zájem na doplnění obsahu UIR-ADR o údaje - definiční parcela objektu - definiční bod stavebního objektu (umožní přiřadit každé adrese geometrické souřadnice a nalézt její umístění vzhledem k vymezeným celkům). Přispěje ke zvýšení efektivnosti práce na řadě orgánů VS a v předstihu před zavedením systému základních registrů by byla připravena kvalitnější datová základna územní identifikace. Činnost MPSV v oblasti sociální ochrany má svoje střediska v okresech a obcích, v budoucnu i v krajích. Informační systémy, které podporují jednotlivé činnosti jsou proto rozmístěny po celé republice. Součinnost jednotlivých center v rámci jedné činnosti je nezbytná. Ve většině případů se řeší přenosem informací v souborech a novým načtením v jiném místě. Informační systém SSP je budován již na rozsáhlé datové síti. Tento princip umožňuje přímý, ale řízený přístup k datům v jiném centru, sdílení dat přesným určením zodpovědnosti z správnost dat. Další systémy mají stejnou potřebu. Jedná se například o systém sociální a právní ochrany dětí, o systém sociálních služeb, o systém posudkové služby, systém správy služeb zaměstnanosti (úřady práce). Navíc se ukazuje nutnost spolupráce jednotlivých informačních systémů mezi sebou. Rozsáhlá datová síť zjednodušuje i sběr informací pro zveřejňování a poskytování informací občanům o údajích, které jsou o nich vedeny v databázích MPSV. Připojení všech IS do rozsáhlé datové sítě by umožnilo lepší využití informačních kiosků.