Kořeny stromů. Obr.1 Obr.2Obr.3 Obr.4 Obr.5  Co vás napadá při pohledu na fotografie kořenů ?  Jaké jsou ?  Jaké máte pocity a proč ?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kreativní centrum Brno
Advertisements

Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G
m i r o s l a v a t r i z u l j a k o v á malířka, restaurátorka narozena 1955 v Olomouci Absolventka SUPŠ v Uherském Hradišti, obor užité a propagační.
Malování v MALOVÁNÍ Copyright © 2006 PaedDr. Hana Horská.
Umělecké směry 19. století
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G
Existují Květiny velmi jednoduché… … i složitějších tvarů.
Kompozice v umění Kompozice v umění.
VY_32_INOVACE_16,čj. Strom má silné (kořeny – koření). Maminka dává do polévky (kořeny – koření). Vyhlídkové (letí - lety) byly zrušeny. Letadlo (lety.
Kompozice snímku aneb Naučte se vidět kreativně Zdeněk Töpfer
POSTIMPRESIONISMUS Konec 19. a počátek 20. století.
Figurální malba pomocí projekce
Impresionismus Impresionismus není ještě moderním uměleckým směrem, za počátek moderního umění považujeme až postimpresionismus. Zato zůstává impresionismus.
Moderní umění začíná postimpresionismem. Umělecké dílo není pouhý
Jak zobrazit strom. Důkladně pozorujeme Důkladně pozorujeme Všímáme si podstatných a hlavních linií kmene, větví, jejich síly a velikosti, charakteru.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p. o., Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 25 Číslo.
VY_32_INOVACE_FOTF10360ŠVA Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
VY_52_INOVACE_DEK_41 EXPRESIONISMUS VINCENTA VAN GOGHA
Krajina. Krajinomalba je tradi č ní nám ě t ve výtvarném um ě ní. Jako um ě lecký druh se samostatn ě uplat ň uje po č átkem 16. století. P ř edtím se.
VY_32_INOVACE_FOTF11660ŠVA Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Kompozice snímku aneb Naučte se vidět kreativně
VY_32_INOVACE_04_08 Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Dějepis Název materiálu:Impresionismus Anotace: V prezentaci se žáci seznámí s pojmem impresionismus,
VY_32_INOVACE_FOTF10860ŠVA Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Impresionisté figurativního malířství
M A R T A T A B E R Y O V Á narozena v Olomouci absolvovala Vysokou školu uměleckoprůmyslovou v Praze Je členka Mezinárodní keramické akademie AIC.
Přehled nejvýznamnějších malířů
POSELSTVÍ ŘÍŠE FANTAZIE
Elektronická učebnice - II
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G
Hlavní zásady kompozice – řešení části
PERSPEKTIVNÍ ZOBRAZOVÁNÍ OBLÝCH PŘEDMĚTŮ
3. Kompozice ve výtvarném umění
IMPRESIONISMUS 3 Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
POSTIMPRESIONISTÉ. charakteristika Snaha o překonání impresionistického způsobu malby Konfrontace vnitřního umělcova nitra s realitou Vstupuje sem lidský.
Funkční gramotnost III. -obrázky a fotografie J. Poddaná.
JAK NA MALOVÁNÍ ZÁTIŠÍ V PC
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Nová. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
„Napříč moderním uměním aneb kreativity se nebojíme“ -výtvarná soutěž pro II.stupeň ZŠ a MŠ Nedašov Mgr. Jarmila Švédová.
ŠKOLA:Gymnázium Lovosice AUTOR:Mgr. Radmila Vorasická NÁZEV:VY_32_INOVACE_5C_14_Orfismus TÉMA:Dějiny umění ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ DATUM.
VY_32_INOVACE_ Název výukového materiálu: Klid a pohyb těles ( Účinky síly na těleso) Předmět: FYZIKA Autor: Mgr. Ivana Šnáblová Cílová skupina:
ANIMACE NA HUDBU Mgr. Alena Ščuková Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Alena Ščuková. Dostupné z Metodického portálu.
 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov  Autor: Mgr. Hana Klomínská  Datum: listopad 2012  Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_PRV1,2_26.
Využití obrazového materiálu v hodinách Čj „Učit se znamená objevovat to, co už víš. Konat znamená demonstrovat, že to víš. Učit druhé znamená připomínat.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradišt ě, p ř ísp ě vková organizace AUTOR: Mgr. Marcela Maršálková NÁZEV: VY_32_INOVACE_14_VV_06.
Projekt figura v současném malířství a na 1. stupni zš Mgr
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Výtvarné umění I. Tematická oblast
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
PICTURES FOR DESCRIPTION
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
EXPRESIONISMUS Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
VZTAHY UMĚNÍ A SKUTEČNOSTI Z HLEDISKA TVORBY I RECEPCE
Hra na barevná auta I. Jaroslava Růžičková.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jana Drtinová Číslo
Najdete na Skupina A – obr. č. 1 Najdete na
Hory v barvách duhy Čína.
Stylizace kresby figury a detailů
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Hrajeme si na fotografa
Výtvarná výchova pre 9. ročník
VY_32_INOVACE_
Najdete na Skupina A – obr. č. 1 Najdete na
Najdete na Skupina A – obr. č. 1 Najdete na
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Jiří.
VY_32_INOVACE_17_STROMY, KEŘE, BYLINY_BLECHOVÁ
VY_12_INOVACE_167_Ovocné stromy
Název materiálu: Impresionismus
Transkript prezentace:

Kořeny stromů

Obr.1 Obr.2Obr.3

Obr.4 Obr.5

 Co vás napadá při pohledu na fotografie kořenů ?  Jaké jsou ?  Jaké máte pocity a proč ?

Obr. 6 Zajímavé tvary a linie inspirovaly i známé umělce Vincent van Gogh

Obr.9 Volné barevné kompozice dětí inspirované členitostí a spletitostí kořenového systému stromů. Obr.7Obr.8

Použité zdroje : Obr. 1 Obr.2 _near_the_shore_of_Lake_Champlain.jpg Obr.3 Obr.4 Obr.5 Obr.6 roots_-_Google_Art_Project.jpg Obr.7, 8, 9 - archiv autorky