Irské štěstí. Jmenoval se Fleming a byl to chudý skotský rolník. Jednou, když se snažil vydělat pro rodinu na živobytí, uslyšel volání o pomoc z nedaleké.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Poučení od motýla Jednoho dne se v zámotku objevil malý otvůrek; člověk seděl a několik hodin pozoroval motýla, jak se usilovně snaží protlačit tělo tímto.
Advertisements

Rozhovor s Bohem.
VÍTAJÍ VÁS VESMÍRNÍ LIDÉ
Byl jednou jeden mladý pár s chlapcem ve věku 12 let.
ČÍNSKÉ PŘÍSLOVÍ.
CINSKE PRISLOVI.
JAK DOSÁHNOUT ZASLÍBENÍ... Jozue 14:5 Synové Izraele udělali, co Hospodin přikázal Mojžíšovi, a rozdělili si zem.6 Synové Judovi přišli v Gilgalu za.
Allez les Filles… On hledá ji: Hledám ženu do třiceti let, pak už na to seru... Jste mladý, vzdělaný, zkušený a komunikativní? Jste připravený pracovat.
Song Presentations. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Pekelný advent autor: Jan Sviták.
Definice zapomínání: 1. Zánik vzpomínky. 2. Zánik nežné náklonnosti.
Ahoj všichni, jen vám chci říci, věřte či nevěřte, splnilo se mi přání, které jsem měl, a znám další lidi, kterým se to též splnilo, takže nic neztratíte.
V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem.
Irské štěstí OPRAVDU to funguje..
Každé ráno začíná život....
Všem lidem na celém světě přeji…
V Bibli je napsán příběh, kdy Ježíš šel na horu se svými učedníky, aby jim vysvětlil některé velmi důležité věci. Toto je velmi volná parafráze toho,
Přátelství.. .. je něco hezčího ? ...
Irské štěstí.
Jsem vděčný za to, že mohu vytvořit toto přání, protože to znamená, že nejsem chudý... Jsem vděčný za to, že mohu poslouchat štěkot psů na ulici a cítit.
24. Josef se dal poznat svým bratrům. Nikdo z vás nezůstane v mém otroctví, jen muž, který pohár ukradl.
Svět v miniatuře aneb analýza populace Země.
Moderní příběh ŽABÍ KRÁL Ženě hrající golf, se náhle ztratit míč v lese, ona šla do lesa jej hledat a našla žábu chycenou do pasti.
COS UDĚLAL TY. Mučen a popliván Já jsem na kříži byl Před svody satana Abych tě ochránil Život mi Otec vzal A co ty mě jsi dal?
Pohár mléka Endless love. way H.P..
VYSNILA JSEM SI TĚ DREAMED YOU ANASTACIA.
Slzy ženy Proč ženy pláčou.
Irské štěstí.
TAJEMSTVÍ CIBULE.
Charlie Chaplin klik.
Jen tak, pro radost, Ti posílám jednu malou vločku
na psí život si většinou stěžují jen Ti ,
Představte si, že vám banka otevře účet s €, Přičemž je třeba dodržet jen 2 pravidla.
Zeptej se sám sebe: „Mám utéct?“.
Pracuj, jako by si nepotřeboval(a) žádné peníze...
Miluj tak, jako by tě ješte nikdy,
Charakteristika Zachea: 1.hříšník 2.malý 3.bohatý.
Co je to opravdová svoboda. Svoboda od závislostí. Bohumír Novotný, , AC Ivanovice n.H.
Kde mají původ Velikonoce?
V životě zažijeme tolik kamarádů.
Miluj tak, jako by tě ještě nikdy
CHVÁLÍM DEN, KDY JSI PŘIŠEL K NÁM, PORAZIL SMRT, ZACHRÁNIL JSI NÁS, V RADOSTI TEĎ ŽIJEM V TOBĚ DÁL. PRÁZDNÝ KŘÍŽ A PRÁZDNÝ HROB, ŽIVOT VĚČNÝ PRO NÁS BYL.
Vážený pane učiteli, dovolte mi, abych Vám popřál k Vašim narozeninám vše nejlepší, hodně zdraví, štěstí a spokojenosti v osobním životě. Také Vám přeju.
Základní škola a Mateřská škola Řepníky,
JAK KOMUNIKOVAT S DOSPĚLÝM PACIENTEM. JAK SE PŘEDSTAVIT  Dobrý den, jsem ….. Studuji na třetí lékařské fakultě,. Studuju všeobecné lékařství. Jsem ve.
AC Slavkov u Brna, Spolu s Bohem...nejsi sám AC Slavkov u Brna,
Příběh pro všechny tvrdě pracující
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace AUTOR:Světlana Havránková NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_ČJ_SPISOVATELÉ A ILUSTRÁTOŘI.
Moderní příběh ŽABÍ KRÁL.
ČÍM CHCI BÝT, AŽ VYROSTU? Václav Pfleger.
Byl jednou jeden mladý pár s chlapcem ve věku 12 let.
Rozhovor s NÍM.
Pohodový krásný den ve skalním lese v Číně.
VÍTAJÍ VÁS VESMÍRNÍ LIDÉ
Irské štěstí.
TAJEMSTVÍ CIBULE.
Rozhovor s Bohem.
TAJEMSTVÍ CIBULE.
Rozhovor s NÍM.
Rozhovor s NÍM.
Co napsat do písku, a co vytesat do kamene.
Rozhovor s NÍM.
Zdálo se mi, že jsem měl rozhovor s Bohem ...
TAJEMSTVÍ CIBULE.
Pohodový krásný den ve skalním lese v Číně. Shilin. The Stone Forest,
Pohár mléka Endless love. way H.P..
VŠE O PENĚZÍCH..
Poučení od motýla Jednoho dne se v zámotku objevil malý otvůrek; člověk seděl a několik hodin pozoroval motýla, jak se usilovně snaží protlačit tělo tímto.
Zem v miniatuře.
Za chvíli uvidíte nejkrásnější silnici na světě
Transkript prezentace:

Irské štěstí

Jmenoval se Fleming a byl to chudý skotský rolník. Jednou, když se snažil vydělat pro rodinu na živobytí, uslyšel volání o pomoc z nedaleké bažiny. Zahodil nářadí a běžel k močálu. Tam našel vyděšeného kluka po pás v černém bahně, jak křičí a snaží se dostat ven. Rolník osvobodil mladíka a zachránil ho tak před pomalou a úděsnou smrtí.

Další den se u Skotovy zahrádky zastavil luxusní vůz. Vystoupil z něho elegantně oblečený šlechtic a představil se jako otec chlapce, kterého rolník Fleming zachránil. „Chci se s vámi vyrovnat," řekl šlechtic. "Zachránil jste život mému synovi" „Ne, nemohu přijmout peníze za to, co jsem udělal," odvětil skotský rolník a odmítl nabídku. V tu chvíli se ve dveřích objevil rolníkův syn. "Tohle je váš syn?" zeptal šlechtic. "Ano," odvětil rolník hrdě. "Udělám vám nabídku. Dovolte, abych mu poskytl stejnou úroveň vzdělání, jaké se dostane mému synovi. Pokud je mladík aspoň trochu po otci, určitě z něho vyroste muž, na kterého budeme oba pyšní." A tak se stalo.

Syn rolníka Fleminga chodil do nejlepších škol a po čase promoval na Lékařské fakultě St. Mary's Hospital Medical School v Londýně a posléze dosáhl světového věhlasu jako vynálezce penicilinu Sir Alexander Fleming. Po letech, syn téhož šlechtice, který byl zachráněn z močálu dostal zápal plic. Co mu zachránilo život tentokrát? Penicilin.

Ten šlechtic se jmenoval Lord Randolph Churchill. A jeho syn? Sir Winston Churchill.

Říká se: Co chodí dokola, to se nakonec vrátí.

Pracuj, jako když nepotřebuješ peníze. Miluj, jako bys nebyl nikdy zklamán. Tancuj, jako by se nikdo nedíval. Zpívej, jako by nikdo neposlouchal. Žij, jako by byl ráj na Zemi.