Moje země, moje město. Hlavní městolake Obyvatelbeach Počasínature Jazykcold Přírodaforest Horasee Mořehistoric buildings Teplomountain Zimacapital city.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Chapter 5 vocabulary. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Advertisements

vypracovala:Mgr.Silvie Reitharová
MĚSTA Mgr. Iva Lulayová. MĚSTA EVROPY  dvě třetiny obyvatel Evropy žijí ve městech  rozvoj sídel – přírodní poměry  dnes vliv – bytová zástavba, historická.
Co se mi ve škole líbí a co ne Škole je jako vězení, sedíš a nevíš za co Škole je jako vězení, sedíš a nevíš za co Učení má hořké kořínky, ale sladké ovoce.
SSPŠ a OA Kladno studentky třídy E2
Slovensko Kateřina Kunová 2010.
Česká republika Sídla Jan Dušek.
Mluvený projev, monolog a dialog
Obec, kde žiji Vesnice.
Člověk a jeho svět V naší obci Jana Štadlerová ZŠ Věšín.
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
Město a příměstské oblasti Obec, kde žiji. Město Většina obyvatel žije ve městech a v příměstských oblastech. Na předměstích byla postavena velká sídliště.
Člověk a jeho svět Moje vlast, moje bydliště Poznáváme město VY_32_INOVACE_07 Sada 9 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracovala:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_INOVACE_469.
Se soumary přes Šumavu Kvíz o Zlaté stezce
Possessive Pronouns In each of the following sentences, change the possessive pronouns from singular to plural and vice versa. Vzor: Mám jeho sešity. Mám.
MÍSTO,KDE ŽIJI JE VSETÍN
Výsledky Účast na anketě Z 86 rozdaných dotazníků bylo odevzdáno 76, tzn. 67% oslovených respondentů se ankety zúčastnilo, 33% nikoli.
Kybergrooming © Veronika Sztrnadelová, Veronika Ulbrichová
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Zeměpis cestovního ruchu.
Aš. My, žáci Praktické školy v Aši, jsme se domluvili, že uděláme projekt s názvem „ Ošklivá zákoutí Aše“. Aneb, jak vidíme Aš my.
Zámek Hluboká nad Vltavou
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ / /34
Savany 9. března 2006.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Testove.otazky.I.
Verbs of Motion II Fill in the blanks with either the perfective or imperfective form of the verb in parentheses. Vzor: Včera jsem (dojíždět/dojet) až.
Dejte slovo do věty II Translate the words in parentheses into Czech. Use the appropriate form of the word. Vzor: My žijeme v dvacátem (apartment). My.
Přeložte zájmena: Translate the Pronouns In each of the following sentences, translate the English pronouns into Czech. Possible variants will be displayed.
STŘELNÁ zdroj: strelna.cz zdroj: strelna.cz
Účet pegasus. skvělé  Vyberte si až 20 oblíbených koní.
Karolinka-město ve kterém žiji
PŘEDLOŽKY PŘED NÁMI S VČELKOU MIJOU
2. LEKCE. V Y JSTE CIZINEC / CIZINKA ? AngličanAngličanka AmeričanAmeričanka NěmecNěmka RusRuska UkrajinecUkrajinka Čech Češka PolákPolka ItalItalka MaďarMaďarka.
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum : září 2012 Název :VY_52_INOVACE_5.2.5.
Moldavsko. Základní informace Hl. město: Kišiněv Leží mezi Ukrajinou a Rumunskem. Počet obyvatel: Složení obyvatel: Moldavané, Rumuni, Ukrajinci,
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kluky, okr. Písek Autor: Marcela Ivanenková Číslo šablony: III/2 Datum: Název materiálu: VY_32_INOVACE_01_Vl.4.r.
Dotazníkové šetření. Cílem ankety je zjistit potřeby obyvatel města Toužim, zlepšit přehled městských zastupitelů o vnímání jejich potřeb z hlediska poskytování.
Hospodářství a obyvatelstvo Austrálie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. David Mánek. Dostupné z Metodického portálu.
Páteřní doprava ve městě Verze na web Město na zelné louce.
Opakujeme vedlejší věty 2 Český jazyk 2. stupeň 1 Eva Beranová, Základní škola, Čapkova 126, Klatovy VY_32_INOVACE_04_Opakujeme vedlejší věty 2.
VY_32_INOVACE_11_11_domov  1. znamenající nějaké vlastní lidské obydlí místo, kde jsme doma  2. domovina – výraz znamenající vlast nebo rodnou obec.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Jazyk a jazyková komunikace.Český.
Cirkus Pepino Do vašeho města přijede cirkus. Hostuje od do Začátky představení od 17 hodin. Těšíme se na vaši návštěvu! Ahoj!
Ideální banka 21. století Ivana Cozmová SOŠS Kavčí hory Třída: S3.B.
Hra detektiv Hrát nápověda konec Autor: Tereza Bednářová 6.B.
Anotace Prezentace má za úkol poskytnout žákům přehled nejdůležitějších historických událostí města Kroměříže. V závěru jsou úkoly pro samostatné vypracování,
OSTATNÍ HOSTINY I. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
PLZEN Plzeň je statutární město na západě Čech a metropole Plzeňského kraje. Leží na soutoku řek Mže, Radbuza, Úhlava a Úslava, z nichž vzniká řeka Berounka.
Škola v přírodě Jilemnice
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Istrie - poloostrov tří zemí
Domov - Obce.
Autor Mgr. Hana Drchotová Škola ZŠ Bor, Školní 440, Bor, Téma
Město a příměstské oblasti
Dneska jdeme do cirkusu.
POZNÁVÁME ZÁJMENA JEJICH JÁ ONI NAŠE KDO ? MĚ NIC TY MŮJ
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2
Agentura pro oslovení aktivních obyvatel města České Budějovice
Tak jsem se zase vydal po dlouhé době k našemu rybníčku, Chtěl jsem vidět, jak tam začíná podzim. Tak se také podívejte.
PROCENTA Výpočet základu Slovní úlohy II. PROCENTA Výpočet základu Slovní úlohy II.
Possessive Pronouns Vzor: Mám jeho sešity. Mám jejich sešity.
Banská Bystrica.
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
MĚSTO MILOVICE. Počet obyvatel podle částíPočet obyvatel.
Lidé na Zemi AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Moje čtení a otázky. Moje čtení a otázky CO JE TO? Kvá, kvá, kvá - kváká to? Bu, bu, bu - straší to? Du, du, du - dudlá to? Hú, hú, hú - houká to?
Autor: Mgr. Lenka Zlámalová Datum: Název: VY_32_INOVACE_12_ČESKÝ JAZYK
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Transkript prezentace:

Moje země, moje město

Hlavní městolake Obyvatelbeach Počasínature Jazykcold Přírodaforest Horasee Mořehistoric buildings Teplomountain Zimacapital city Historické památkyinhabitant Jezerohot Leslanguage Plážweather

Jaké je hlavní město vaší země? Kolik obyvatel žije ve vaší zemi? Jaké počasí je ve vaší zemi? Jakými jazyky se hovoří ve vaší zemi? Co se vám líbí na vaší zemi? Co se vám nelíbí na vaší zemi?

Do vašeho města přijede váš kamarád/kamarádka. Kam půjdete? Rád(a) sportuje. => Půjdeme do __________________. Má rád(a) pivo. => Půjdeme do ___________________. Má rád(a) kulturu. => Půjdeme do ________________. Má rád(a) operu. => Půjdeme do __________________. Má rád(a) akční filmy. => Půjdeme do _____________. Má rád(a) přírodu. => Půjdeme do _________________. Rád(a) tancuje. => Půjdeme na ____________________. Rád(a) plave. => Půjdeme do/na ___________________. Má rád(a) horkou čokoládu. => Půjdeme do ____________.