Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Verbs of Motion II Fill in the blanks with either the perfective or imperfective form of the verb in parentheses. Vzor: Včera jsem (dojíždět/dojet) až.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Verbs of Motion II Fill in the blanks with either the perfective or imperfective form of the verb in parentheses. Vzor: Včera jsem (dojíždět/dojet) až."— Transkript prezentace:

1 Verbs of Motion II Fill in the blanks with either the perfective or imperfective form of the verb in parentheses. Vzor: Včera jsem (dojíždět/dojet) až do Prahy. Včera jsem dojel až do Prahy.

2 Verbs of Motion II 1. Moje sestra vždycky (odnášet/odnést) naše knihy do knihovny.

3 Verbs of Motion II 1. Moje sestra vždycky odnáší naše knihy do knihovny. 2. Včera ona (přicházet/přijít) domů v šest hodin.

4 Verbs of Motion II 1. Moje sestra vždycky odnáší naše knihy do knihovny. 2. Včera ona přišla domů v šest hodin. 3. Včera jsme byli v kině. (chodit/jít) jsme tam pěšky.

5 Verbs of Motion II 1. Moje sestra vždycky odnáší naše knihy do knihovny. 2. Včera ona přijde domů v šest hodin. 3. Včera jsme byli v kině. Šli jsme tam pěšky. 4. Moje sestra (přijíždět/přijet) k nám a řekla, „Kupte mi lístek na ten film!“

6 Verbs of Motion II 1. Moje sestra vždycky odnáší naše knihy do knihovny. 2. Včera ona přijde domů v šest hodin. 3. Včera jsme byli v kině. Šli jsme tam pěšky. 4. Moje sestra přijela k nám a řekla, „Kupte mi lístek na ten film!“ 5. Bratr mi vždycky (přivážet/přivézt) čokolády z Německa.

7 Verbs of Motion II 5. Bratr mi vždycky přiváží čokolády z Německa. 6. Včera on (přilétat/přiletět) z Frankfurtu.

8 Verbs of Motion II 5. Bratr mi vždycky přiváží čokolády z Německa. 6. Včera on přiletěl z Frankfurtu. 7. V den „Díkůvzdání“ jsem byla na venkově. (jezdit/jet) jsme tam autem.

9 Verbs of Motion II 5. Bratr mi vždycky přiváží čokolády z Německa. 6. Včera on přiletěl z Frankfurtu. 7. V den „Díkůvzdání“ jsem byla na venkově. Jeli jsme tam autem. 8. Krocani ke mně (přibíhat/přiběhnout) a řekli, „___, ___, ___.“

10 Verbs of Motion II 5. Bratr mi vždycky přiváží čokolády z Německa. 6. Včera on přiletěl z Frankfurtu. 7. V den „Díkůvzdání“ jsem byla na venkově. Jeli jsme tam autem. 8. Krocani ke mně přiběhli a řekli, „hudry, hudry, hudry.“


Stáhnout ppt "Verbs of Motion II Fill in the blanks with either the perfective or imperfective form of the verb in parentheses. Vzor: Včera jsem (dojíždět/dojet) až."

Podobné prezentace


Reklamy Google