RUDY.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rudy Vzdělávací oblast : Člověk a jeho svět Člověk součást přírody
Advertisements

„Poznávačka“ verze 2 (těžší). Vítáme Vás… … právě jste si stáhnul(a) obtížnější verzi naší poznávačky. Čeká na Vás celkem 10 fotografií, u kterých musíte.
HORNINY A NEROSTY Přírodověda 5. ročník Gabriela Mikulková 2013.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Houby.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Přírodověda Ročník :
Vítek Urban prosinec 2004 kvarta
Bezobratlí.
Na výb ě r máte ze t ř í mo ž ností. Pokud se pro jednu z nich rozhodnete, naje ď te na ni šipkou myši a klikn ě te. Bude-li Vaše odpov ěď chybná, z ů.
Chemie – kovy, nekovy, polokovy
Výroba železa.
Nerosty Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.07
5.4 Většinu prvků tvoří kovy
Kovy Mgr. Helena Roubalová
Nerudní suroviny 5. ročník
Horniny a nerosty. Na výběr máte ze tří možností. Pokud se pro jednu z nich rozhodnete, najeďte na ni šipkou myši a klikněte. Bude-li Vaše odpověď chybná,
NEROSTY A HORNINY – 5. roč. Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního.
nejdůležitější minerály
Nerostné bohatství 4. ročník
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Ullmannová. Tvorba materiálu je financována z ESF a státního rozpočtu ČR. :
VY_52_INOVACE_21 Rudy určeno pro 5. ročník ZŠ
© Letohradské soukromé gymnázium o.p.s. Projekt č. CZ.1.07/1.1.03/ Výuková centra.
Živočichové v lese.
Poznávačka Verze 1 (lehčí). Vítáme Vás… … právě jste si stáhnul(a) lehčí verzi naší poznávačky. Čeká na Vás celkem 10 fotografií, u kterých musíte správně.
Jižní amerika Nerostné suroviny
Nerosty a horniny III Rudy - drahé kovy.
Poznávačka Verze 1a (lehčí). Vítáme Vás… … právě jste si stáhnul(a) lehčí verzi naší poznávačky. Čeká na Vás celkem 10 fotografií, u kterých musíte správně.
Ekosystém (ekologiský systém)
Poznávačka Verze 1 (lehčí). Vítáme Vás… … právě jste si stáhnul(a) lehčí verzi naší poznávačky. Čeká na Vás celkem 10 fotografií, u kterých musíte správně.
Na výb ě r máte ze dvou mo ž ností. Pokud se pro jednu z nich rozhodnete, naje ď te na ni šipkou myši a klikn ě te. Bude-li Vaše odpov ěď chybná, z ů.
SULFIDY. SULFID OLOVNATÝ ● Krystalická látka ● Ocelově šedá barva, intenzivní kovový lesk ● V přírodě se vyskytuje jako minerál GALENIT ● Základní surovina.
Kvíz „Spoj strany“- Kameny. Tabulka Jak se jmenuje tato hornina a z jakých nerostů se skládá?
Na výb ě r máte ze t ř í mo ž ností. Pokud se pro jednu z nich rozhodnete, naje ď te na ni šipkou myši a klikn ě te. Bude-li Vaše odpov ěď chybná, z ů.
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_02 - PŘ – RUDY 2- DRAHÉ KOVY Autor: Denisa Štelzigová.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Lumír.
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_03_32_DRAHÉ KOVY. Anotace: Prezentace může sloužit jako výkladové, opakovací učivo. Autor: Mgr. Martin Palát Jazyk: Čeština Očekávaný.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_ 144_Kovové nerosty TEMA: Neživá.
Zapiš, nebo nalep do sešitu!!! „K O V“ Používání kovů lze právem považovat za velmi důležitý mezník v lidských dějinách. Pomocí kovů člověk mnohonásobně.
Výroba kovů. Kovy se vyskytují převážně ve sloučeninách – rudách (magnetit, hematit, sfalerit…). Z těchto rud se získávají technologiemi, které jsou založené.
Anotace Pracovní list k procvičení znalostí o zemské kůře, horninách a nerostech AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
Projekt:OP VK Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Mgr. Alena Přibíková Číslo DUM:Ch Datum ověření ve výuce: Ročník:8.
Na výb ě r máte ze t ř í mo ž ností. Pokud se pro jednu z nich rozhodnete, naje ď te na ni šipkou myši a klikn ě te. Bude-li Vaše odpov ěď chybná, z ů.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Neživá příroda Nerosty a horniny.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Jitka Malíčková NÁZEV: Význam a použití sulfidů TÉMATICKÝ CELEK: Anorganické.
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_02_32_ŽELEZNÉ RUDY. Anotace: Prezentace může sloužit jako výkladové, opakovací učivo. Autor: Mgr. Martin Palát Jazyk: Čeština.
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Šárka Jurášová Škola
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace RUDY – železné rudy Název : VY_32_inovace_01 - PŘ - RUDY - ŽELEZNÉ.
Prezentace – výklad učiva
Prezentace – výklad učiva
Ocel Vypracoval. Lukáš Karlík
Pyrit FeS2 Sulfidy FeS2 Autor: Mgr.Vlasta Hrušová.
Sluneční soustava.
Přírodověda pro 4. a 5. ročník
Autor: Olga Kociánová Datum ( období): září 2011 Ročník: 5
OXIDY – sloučeniny prvků s kyslíkem v různém poměru
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
Název materiálu: Nerostné suroviny
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Nerudní suroviny 5. ročník
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
HORNINY A NEROSTY VY_32_INOVACE_XVII-C-01.
Magnety přírodní a umělé
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Kateřina Wernerová Název materiálu: VY_52_INOVACE_Ch.8.We.02_Kovy_priklady_vlastnosti_vyuziti.
RUDY A DRAHÉ KOVY Filip Svoboda.
Mineralogický systém IV. Oxidy
VY_32_INOVACE_04_Nerosty a horniny
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Transkript prezentace:

RUDY

Na výběr máte ze tří možností. Pokud se pro jednu z nich rozhodnete, najeďte na ni šipkou myši a klikněte. Bude-li Vaše odpověď chybná, zůstanete u hádaného obrázku a můžete to zkusit znovu. Bude-li Vaše odpověď správná, postoupíte dál. Start

Rudy jsou horniny, které obsahují železo křemen kov

Železo se vyrábí z železné rudy v ... ocelárnách hutích železárnách

Ve válcovnách se vyrábí ... potrubí a plechy kusové železo dráty a pruživy

Ocel vyrábí se v drátovnách jedna z železných rud je zušlechtěné železo

Některé kovy jsou vzácné a krásné. Nazývají se proto... vzácné kovy drahé kovy krásné kovy

Zlato žlutá hornina žlutý kovový nerost bílý kovový nerost

Stříbro je šedá hornina bílá hornina bílý kovový nerost

Tyto výrobky jsou... ze stříbra z ocele ze železa

Tyto výrobky jsou vyrobeny... ze stříbra ze zlata z ocele

Státní poklad je uložen... v trezoru na pražském hradě v trezoru České národní banky v Praze v trezoru Komerční banky

Blahopřeji

Šablona č. 4 Vypracovala: Květuše Vendégová 5 Šablona č.4 Vypracovala: Květuše Vendégová 5.ročník Přírodověda Umět pojmenovat rudné suroviny. Výroba železa, použití. Kovy. Drahé kovy. Výuka -Brainstorming. Opakování -Test znalostí. ZŠ a MŠ Višňová 9.9.2011 http://www.hemrjaroslavporici.webzdarma.cz/ http://cs.wikipedia.org/