Projekt „Vzdělaný zastupitel“ Podpora volených představitelů měst a obcí Jaromír Jech výkonný místopředseda Svazu XIII. celostátní finanční konference.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Projektový tým Svaz měst a obcí ČR Hradec Králové, 9. prosince 2013.
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
Podpora meziobecní spolupráce Prohlubování meziobecní spolupráce David Bohadlo Vedoucí právního týmu.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Cesta ke kvalitě AUTOEVALUACE - Vytváření systému a podpora škol v oblasti vlastního hodnocení aneb Cesta ke kvalitě PhDr. Ivana Shánilová, manažerka aktivity.
Workshop - internetové poradenství. Vzdělávání v oblasti IP Nová oblast Nová oblast  Pro nás  Obecně Do současné doby se kurzům IP věnovaly zejména.
Regionální rozvojová agentura Egrensis „Partnerství pro budoucnost“ Karlovy Vary konference 14. – 15. června 2005.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Prohlubování meziobecní spolupráce na území ORP Kutná Hora.
Ing. Stanislava Správková
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
PPP – aktuální vývoj v ČR 28. září 2005 Julie Leitgebová, PPP Centrum.
Projekt SMO ČR na podporu volených představitelů měst a obcí Ingrid Štegmannová 9. Národní konference kvality ve veřejné správě Brno, 20. února 2013 Vzdělaný.
Centrum primární prevence Semiramis o.s. Ptácká 162, Mladá Boleslav Náplň práce lektorů Programů DPP.
Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Specializovaná elektronická média pro veřejnou správu, Projekt Matra – Solón Solón Matra.
Projekt: Klidnější život s dobrým rodinným rozpočtem „Jak se starat o rodinné finance“ InHelp, o.p.s. 5.Května 3, Milovice.
Co vám nabízíme v oblasti partnerské spolupráce měst a obcí Praha, 19. června 2012.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
JOB ASISTENT s.r.o.. Hlavní aktivity společnosti: Zpracování a řízení projektů – EU Zpracování a řízení projektů – EU Poradenství Poradenství Outplacement.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Projekty Dialog a Perspektiva reg. č. CZ.1.07/1.3.05/ , reg. č. CZ.1.07/1.3.05/ , Ludmila Muchová
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Závěrečná konference k projektu
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Aktivity Centra EUROGUIDANCE Jitka Morčušová, Alice Müllerová Centrum Euroguidance Praha,
374 – Poradenské centrum pro Rating MSP Hospodářská komora hlavního města Prahy Svoboda Jiří, , ESF – JPD.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
KLÍČ Klíčové kompetence v počátečním vzdělávání Barbara Čechová Výzkumný ústav pedagogický v Praze.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010 červen 2010.
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Kurikulum G Podpora učitelů gymnázií jako pilířů kvality vzdělávání Lucie Slejšková Výzkumný ústav pedagogický v Praze.
Kurikulum G Mgr. Lucie Hučínová-Slejšková, PhDr. Stanislava Krčková.
Metodická pomoc realizátorům MAP zejména v oblasti podpory kvalitního a společného vzdělávání dětí a žáků.
NZZ – Nová závěrečná zkouška IPN Dana Kočková, NÚOV MŠMT,
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Podpora začleňování cizích státních příslušníků na trh práce, reg. č
Lidské zdroje jako jedna z priorit RIS3 strategie
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR)
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Mabistrát hlavního města Prahy
Ing. Stanislava Správková
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Společné kroky a dobré náměty v projektech rozvoje vzdělávání v Královéhradeckém kraji Hradec Králové CZ /0.0/0.0/15_001/
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato akce je financována z Evropského.
I. Setkání se starosty obcí
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR
Jaromír Jech Svaz měst a obcí ČR
PS Vzdělávání NS MAS ČR pro IPo MAP
Transkript prezentace:

Projekt „Vzdělaný zastupitel“ Podpora volených představitelů měst a obcí Jaromír Jech výkonný místopředseda Svazu XIII. celostátní finanční konference Praha, 2. – 3. prosince 2010

2 Základní informace 3letý projekt (září srpen 2013) Financování z OPLZZ (42,5 mil. Kč, 85/15) Dlouhodobá priorita Svazu, návaznost na předchozí projekty MATRA a NATLC

3 Formy podpory 1.Příručka pro člena zastupitelstva (náklad ks) 2.Vzdělávání - vzdělávací program - e-learningový kurz 3.Informace a poradenství - informačně poradenské centrum - speciální webové stránky

4 Vzdělávací program 2 půldenní semináře (250 obcí, proškolení celých zastupitelstev) V daném městě či obci (mikroregionu), dle možností zastupitelů Moderovaná diskuse, interaktivní metody Obsah – role zastupitele

5 E-learningový kurz 2modulový kurz (základní a pokročilý modul) Procesní pravidla řízení obce (vazba na zákon o obcích a související právní předpisy) Certifikát o absolvování

6 Informačně-poradenské centrum Telefonické, ové nebo písemné dotazy Oblasti výkonu funkce zastupitele Důraz na odpolední či večerní hodiny Podpora zastupitelů zejména v menších obcích databáze min. 400 nejčastěji kladených dotazů

7 Speciální webové stránky Veškeré informace o nabízených a realizovaných aktivitách, termíny, materiály, výstupy apod. Platforma pro sdílení zkušeností a příkladů z praxe, studie (20-25) Prostor pro náměty, připomínky, diskuse na aktuální témata

8 Shrnutí výstupů 1.Příručka (tisk a distribuce, aktualizace v el. podobě) 2.Vzdělávací moduly (semináře a e-learning) 3.Min. 30členný tým lektorů 4.Aktualizovaná metodika vzdělávání 5.Odborné služby IPCZ 6.Databázový systém a IT platforma (webové stránky) 7.Sbírka případových studií

Kontakt Svaz měst a obcí ČR 5. května 1640 / Praha 4 Tel.: Fax: