Australské společenství

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Afrika – FGS Geografie Autor: Mgr. Jaromír Vaněk
Advertisements

Číslo a název šablony klíčové aktivity
AFRIKA Geografická poloha.
AMERIKA.
Austrálie Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
AUSTRÁLIE nejmenší kontinent (7,7 mil km2)
Opakování Austrálie.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Oceánie Mgr. Petr Krákík.
VŠEOBECNÁ CIRKULACE ATMOSFÉRY
BIOMY ZEMĚ VEGETAČNÍ PÁSY ZEMĚ
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Zeměpis cestovního ruchu.
AUSTRÁLIE.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Zeměpis cestovního ruchu.
Řeky Mgr. Petr Králík.
Atlantský a Severní ledový oceán
Světadíly Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Afrika Jižní Afrika I. Jan Dušek.
POČASÍ A PODNEBÍ Mgr. Petr Králík.
Tichý a Indický oceán Martin VRZALA.
Mgr. Jakub Karásek ZŠ Liberec, Na Výběžku 118, p. o. Vytvořeno: prosinec 2012 EU peníze školám CZ 1.07./1.4.00/ STŘEDNÍ EVROPA SLOVENSKO A ČESKO.
Předmět: Zeměpis cestovního ruchu Ročník: 1.
Austrálie Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Austrálie.
PŘÍRODNÍ ZEMSKÉ PÁSY.
Austrálie Podnebí Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_042
Austrálie - SES Geografie Autor: Mgr. Jaromír Vaněk
Registrační číslo projektu
Předmět: Zeměpis cestovního ruchu Ročník: 1.
Jezera Mgr. Petr Králík.
Rg austrálie – úvod a přírodní podmínky
Hlavní města Austrálie
JAR Autor: Mgr. Marian Solčanský
Severní Afrika Autor: Mgr. Marian Solčanský
Jižní Amerika - povrch Autor: Mgr. Marian Solčanský
MONZUNOVÉ VĚTRY Mgr. Petr Králík.
Světový oceán Mgr. Petr Králík.
Jižní Afrika Autor: Mgr. Marian Solčanský
Západní Afrika Autor: Mgr. Marian Solčanský
Východní Afrika Autor: Mgr. Marian Solčanský
Austrálie Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Střední Amerika Autor: Mgr. Marian Solčanský
Benelux (Západní Evropa) Autor: Mgr. Marian Solčanský Gymnázium K. V. Raise, Hlinsko, Adámkova , leden.
Název školy:Základní škola, Hradec Králové Milady Horákové 258 Autor:Mgr. Lukáš Dubrovský Název: VY_32_INOVACE_13_03B_Japonsko Téma: Zeměpis Ameriky a.
Základní škola a Praktická škola Dvůr králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_ ČLOVĚK A PŘÍRODA – ZEMĚPIS - NA II.
A FRIKA – PŘÍRODNÍ PODMÍNKY I. Autor: Hana Brýdlová.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda, Zeměpis.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62 AUTOR: Šárka Hájková NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_Z7_REPUBLIKA JIŽNÍ AFRIKA TÉMA: Republika Jižní Afrika.
Austrálie (Rudý kontinent)
POLITICKÝ SYSTÉM Rozloha: km2 Počet obyvatel: 21 mil
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Jiří Svoboda
Podnebí a přírodní krajiny Afriky
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
NOVÝ ZÉLAND Rozloha: km2 Počet obyvatel: 4 mil.
VY_32_INOVACE_Fi_I_10 Název Brazílie
Kanada NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zeměpis 7. ročník
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Petra MATYÁŠTÍKOVÁ Název materiálu:
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Základní škola, Hradec Králové
Vzdělávací materiál: Afrika Operační systém: Windows XP Professional
Název : VY_32_inovace_16 - PŘ – PODNEBNÉ PÁSY – TROPICKÝ PÁS
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Petra MATYÁŠTÍKOVÁ Název materiálu:
VY_32_INOVACE_
NÁZEV ŠKOLY: AUTOR: NÁZEV: VY_32_INOVACE_20 TEMA: ČÍSLO PROJEKTU:
Základní škola a mateřská škola Bohdalov
Světadíly Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV:VY_52_INOVACE_04_05_21_PODNEBNÉ PÁSY
Transkript prezentace:

Australské společenství Mgr. Petr Králík

Obsah Poloha Austrálie. Kolonizace Austrálie. Základní údaje o Australském svazu. Administrativní uspořádání. Povrch a vodstvo. Podnebí a vegetace.

Poloha Austrálie jižní polokoule Australská pevnina + ostrov Tasmánie + malé ostrůvky v okolí Jméno „Austrálie“ je odvozeno z latinského slova Australis znamenajícího na jihu. Pevninská Austrálie se nachází na Indoaustralské desce.

Kolonizace pevniny. Objevena v 17 stol. Nizozemskými mořeplavci. Kolonizována od 18. stol. Brity. Jak se jmenoval Brit, který objevil Austrálii? K čemu Austrálie Britům sloužila? Víte, kdy vznikl samostatný Australský stát?

Základní údaje 1. ledna 1901 založen Australský svaz federální konstituční monarchie, personální unie s UK hl. město: Canberra rozloha: 7 686 848 km² (pevnina + ostrovy) počet obyvatel: asi 22,6 mil. (2O11)

Administrativní uspořádání Pomocí atlasu vyhledej a zapiš šest spolkových států a dvě teritoria s jejich hlavními městy.

Povrch a vodstvo Austrálie S pomocí daného satelitního snímku a příslušné mapy ve vašem školním atlase se pokus charakterizovat povrch a vodstvo Austrálie.

Podnebí a vegetace Ke každé barvě přiřaďte příslušný typ vegetace: deštné prales tropické střídavě vlhké lesy travní porosty pouště subtropická vegetace lesy mírného pásu V jakých podnebných pásech se se tyto typy vegetace nacházejí?

Seznam použitých zdrojů KAŠPAROVSKÝ, Karel. Zeměpis II. v kostce: pro střední školy : [regionální geografie]. 1. vyd. Praha: Fragment, 2008, 184 s. Maturita v kostce. ISBN 978-802- 5305-850 [online]. [cit. 2013-01-06]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Australia_%28orthographic_projection%29.sv g [online]. [cit. 2013-01-06]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Endeavour_replica_in_Cooktown_harbour.jp g [online]. [cit. 2013-01-06]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Australie_politicka_mapa.png [online]. [cit. 2013-01-06]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Australia-climate-map_MJC01.png [online]. [cit. 2013-01-06]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Flag_of_Australia.svg [online]. [cit. 2013-01-06]. Dostupné z: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Australia_satellite_plane.jpg [online]. [cit. 2013-01-06]. Dostupné z: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:As-map.png