Gran Canaria Kanárské ostrovy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Španělsko oficiálně : Španělské království
Advertisements

Itálie.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Dánsko Přírodní poměry.
CANARIAS VARIADA 7 EN 1 Kanárské ostrovy jsou autonomní společenství Španělska a souostroví sedmi hlavních ostrovů a několika dalších menších ostrůvků.
IRSKO Robin Plch 8.A
Identifikátor: VY_32_INOVACE_Z.7.329
Zpracoval: Michaela Hrdá ZŠ A MŠ,Brno,Horníkova 1
Š V É D S K O Obrázek 1 EU – OP VK – III/2 ICT DUM 14
Rusko Jižní Korea Japonsko Severní Korea Japonské moře Tichý oceán
Čadské jezero Hana Krátká 7.třída
NIZOZEMSKÉ KRÁLOSTVÍ.
Knihovna města Olomouce se v loňském roce, jako jediná knihovna v České republice, zapojila do knihovnického projektu, dotovaného z fondů EU, s názvem.
Portugalsko Info a obrázky.
Andorra.
Oblast: Západní Evropa Andorra
Portugalsko Pod tímto pojmem si většina návštěvníků představí prosluněné Algarve, za rekreačními středisky se však skrývá nepoznaná země nepřeberných možností.
Ghana ZŠ a MŠ Křesetice Únor 2012
Itálie -bylo schopno pojmout sedících diváků a bylo užíváno ke gladiátorským zápasům a veřejným podívaným.gladiátorským -V Koloseu se dokonce mohly.
Olomoucký kraj přírodní poměry
Peru a Ekvádor.
Austrálie Podnebí Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_042
Španělsko.
Geografické údaje Řecka
RUMUNSKO.
EVROPA Španělsko III2-Z7-III-03.
Fyziogeografická sféra
Španělsko hymna.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
Nejmocnější státy Evropy
Itálie Portugalsko Jižní Evropa Španélsko Recko.
Dominikánská republika
Jižní Amerika-Kolumbie
Chorvatsko Země s českým mořem Ostrov Dugi Otok.
Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_52_INOVACE_345.
Kuba.
 Obecné informace  Dělení území  Státní správa  Obyvatelstvo  Podnebí  Fauna a flóra.
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
ŠPANĚLSKO. něco o Španělsku ● Rozloha: km² ● Hlavní město: Madrid ● Počet obyvatel: mil ● Úřední jazyk: španělština, katalánština ●
Vzdělávací materiál: Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Zlepšení podmínek pro vzdělávání na MGO Název školy Matiční gymnázium Ostrava,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Vlastimil Ogrodník NÁZEV:Švédsko TÉMATICKÝ CELEK: Evropa ČÍSLO.
KANÁRSKÉ OSTROVY. Kanárské ostrovy jsou autonomním společenstvím Španělska a souostroví sedmi hlavních ostrovů a několika dalších menších ostrůvků sopečného.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Španělské království Téma: Česká republika jako součást Evropy.
Š PANĚLSK O Vypracoval Tomáš Ptáčník. Š PANĚLSKO Španělské Království km² Katolické náboženství.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_023_ Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
ČÍSLO PROJEKTU: 1.4 OPVK AUTOR:Mgr. Jana Neugebauerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_16_ŠPANĚLSKO ROČNÍK: 8. ročník ZŠ VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda VZDĚLÁVACÍ.
ČESKÁ REPUBLIKA Znak ČR Mapa ČR Vlajka ČR. 1. Základní informace o ČR  Rozloha: km² (113. místo na světě)  Počet obyvatel: (k ,
JIHOMORAVSKÝ KRAJ Agáta Uchytilová, Hana Doležalová.
Šablona. Anotace: výkladová prezentace věnující se Kubě jako státu Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: lokalizuje na mapě stát.
Libanon
Co jsme si odnesli z Evropy
Velká Británie.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
NOVÝ ZÉLAND Rozloha: km2 Počet obyvatel: 4 mil.
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Autor: Mgr. Iveta Váňová
Andorra Vatikán San Marino
Chilská republika Dostupné z :
CANARIAS VARIADA 7 EN 1.
Co jsme si odnesli z Evropy
Kuvajt
Melanésie
Florida Dostupné z:
Transkript prezentace:

Gran Canaria Kanárské ostrovy

Vlaječka

Znak

Snímek ze satelitu Rozloha 1 560,10 km²

Poloha Gran Canaria

Hlavní město Las Palmas

Podnebí Na Kanárských ostrovech je průměrná teplota 23-26 °C Kanárské ostrovy leží v subtropickém pásu Atlantiku. To je zárukou stabilního počasí během celého roku, bez většího výkyvu teplot. Takže příjemné teplo.

O Kanárech Kanárské ostrovy (Španělsko) je parlamentní monarchií, členem Evropské unie, NATO a dalších organizací. Náboženství je katolické. Úřední jazyk je španělština.

Vládce je Juan Carlos Alfonso Víctor María de Borbón y Borbón-Dos Sicilias. Král Juan Carlos I.

Příroda „Místní fauna i flora je velmi jedinečná, protože Kanárské ostrovy nebyly nikdy spojeny s pevninou. Vnitrozemí je hornaté a nachází se v něm i nejvyšší hora ostrova. Na jihu ostrova v letovisku Maspalomas jsou podél moře písečné duny - chráněná přírodní rezervace Dunas de Maspalomas, s rozlohou 250 hektarů. Uprostřed tohoto území si člověk připadá jako na Sahaře, některé duny dosahují výšky až 30 metrů.“

Písečné duny

Zajímavosti Gran Canaria je geologicky nejstarším ostrovem souostroví. Obyvatelé ostrova Gran Canaria v drtivé většině obývají právě sever ostrova.

Cueva de belmaco, petroglyphes

Cueva de belmaco, cave

Gran Canaria Gran Canaria se dělí na 21 obcí (okresů) na: Agaete Agüimes Artenara Arucas Firgas Gáldar Ingenio Mogán Moya Las Palmas de Gran Canaria San Bartolomé de Tirajana San Nicolás de Tolentino Santa Brígida Santa Lucía de Tirajana Santa Maria de Guía de Gran Canaria Tejeda Telde Teror Valleseco Valsequillo de Gran Canaria Vega de San Mateo

Google Seznam Wikipedia www.luko2.com www.nettravel.cz Zdroje Google Seznam Wikipedia www.luko2.com www.nettravel.cz

Citace Wikipedia

Vypracoval Ladislav Dufek