Struktura obchodní faktury

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, financování, vykazování činnosti Jana Moravcová
Advertisements

DAŇOVÁ EVIDENCE (DE) ZÁKLADNÍ POJMY
VYŘIZOVÁNÍ OBJEDNÁVEK
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
SEMESTRÁLNÍ PROJEKT DO PŘEDMĚTU FINANČNÍ TRHY
Obor: H/01 Kuchař-číšník
ing. Květoslava Plechatá
zpracovaný v rámci projektu
Operativní a analytická evidence zásob
DOKUMENTACE V ÚČETNICTVÍ
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
VY_32_INOVACE_08_PEK_470_Kou
ÚČETNÍ DOKLADY září 2012 VY_32_INOVACE_UCE_070103
Úprava vedení účetnictví a daňové evidence zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví ve znění pozdějších předpisů zákon č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve.
Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školySoukromá.
Základy účetnictví Základy ekonomiky a účetnictví – 9. ročník
 Projekt CZ.1.07/1.1.38/  Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku  uměleckých řemesel a oborů gastro  TENTO PROJEKT JE.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Náležitosti dokladů.
Účetní doklady Autor: Ing. Martin Svoboda, DiS.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Kateřina Fořtová, Jan Ládek, Lenka Hybšová, Klára Stádníková
Struktura obchodní faktury Jiří Jakubík Marta Rubešová Jana Tymkivová Nikol Volfová.
Faktury a jejich zpracování Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie.
- DODACÍ LIST – seznam zaslaného zboží a jeho množství (resp. seznam provedených prací). Odběratel si podle dodacího listu může zkontrolovat úplnost dodávky.
Vypracoval: Rychtaříková Eva Materiál: VY_32_INOVACE_468
Struktura obchodní faktury a platební dokumenty
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Účetní dokumentace Didaktický rozbor 2. tematického celku.
Daňové doklady Správnost DPH se prokazuje pomocí daňových dokladů vystavovaných podle § 26 – 35a ZDPH a následně též podle § 45 – 46 ZDPH (opravy), Daňové.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Činnost oddělení Odbyt.
Struktura obchodní faktury, platební dokumenty
zpracovaný v rámci projektu
Doklady.
FAKTURA "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Vaňková, Základní škola Kolín III., Masarykova 412 Dostupné na
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE Struktura faktury Ivana Plevková, Kristýna Kňapová, Daniela Vojtová, Zdenka Borová1.ročník VSRR.
Účtování zboží Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Účtování DPH účet 343.
NÁZEV PROJEKTU: ICT VE VÝUCE OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_UCE_588 R OČNÍK : 1. V ZDĚLÁVACÍ OBOR : L/51 PODNIKÁNÍ T ÉMA : Ú ČETNÍ DOKLADY - ROZDĚLENÍ.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_567 Ročník: 1. Vzdělávací obor: L/51 Podnikání Téma: Kniha pohledávek a závazků-příklad.
NÁZEV PROJEKTU: ICT VE VÝUCE OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_UCE_587 R OČNÍK : 1. V ZDĚLÁVACÍ OBOR : L/51 PODNIKÁNÍ T ÉMA : Ú ČETNÍ DOKLADY - NÁLEŽITOSTI.
STRUKTURA OBCHODNÍ FAKTURY Hradcová Michaela, Šťastná Veronika, Ustohal Ondřej, Skákalová Jana.
STRUKTURA OBCHODNÍ FAKTURY Administrativní technika: Martina Kotrčová, Martina Rychlíková, Marie Tošovská VSRR, 1. ročník, 2007/2008.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji. DŮLEŽITÉ INFORMACE K EKONOMICKÉ STRÁNCE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Zdena Rojíková Název materiálu: VY_32_INOVACE_9_PISEMNA_A_ELEKTRONICKA_KOMUNIKACE_07.
N_SD/c-pVPH TB č. 9 Správa dokumentů v mezioborových souvislostech – 1. část.
Daňová evidence Daň z přidané hodnoty. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Účetní doklady Druhá část Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Miloslava Schránilová. Dostupné z Metodického portálu
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Eva Zmeškalová Název šablonyVY_32_INOVACE UCE Název DUMuUCE S Stupeň a typ.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
Daňová evidence Pohledávky a závazky. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název.
Platební styk Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Materiál je určen pro 3. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Deník příjmů a výdajů. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
POSTUP A PODMÍNKY POVINNOSTI DODAVATELE  Dodat zboží přesně podle smlouvy, potvrzené objednávky - druh, velikost, množství, rozměry, kvalita, cena,
Struktura obchodní faktury
SH ČMS účetní závěrka 2016 Metodický pokyn č. 4/2016.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Daňová evidence Bilanční právo
Účetní doklady III.
Účetní dokumentace a její náležitosti
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Ekonomika podniku STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Účtování DPH účet 343.
Transkript prezentace:

Struktura obchodní faktury Dreisigová Kristýna, Šánová Olga

Faktury Faktury jsou účetní doklady, které se vystavují kvůli tomu, aby firmy platily za poskytnuté služby nebo za odebrané zboží.

Členění faktur Faktury vystavené Faktury přijaté vyúčtování odběrateli podle konkrétní dodávky lze nebo je nutné k faktuře doložit přílohy, např. výdejky, soupis provedených prací, dodací list atd. Faktury přijaté vyúčtování od dodavatele vzniká účetní jednotce povinnost zaplatit dodavateli za provedené práce a služby

Formy odesílání faktur Písemná Elektronická e-mailem ve formátu PDF rychlejší, levnější a ekologičtější způsob Fax

Uložení faktur ve formátu PDF Neoznačené digitálním podpisem fakturu vytiskne, opatří podpisem osoby, která jí zaúčtovala a v papírové podobě uloží do archivu fakturu ponechá v elektronické podobě, poté označí digitálním podpisem a uloží do elektronického archivu Označené digitální podpisem fakturu vytiskne, opatří podpisem a uloží v papírové podobě rovnou uloží do elektronického archivu

Náležitosti označení faktury jméno a adresu vystavovatele jméno (název firmy) a adresu příjemce datum vydání a datum splatnosti peněžní částku nebo údaje o ceně za měrnou jednotku a vyjádření množství pokud je faktura určena plátci DPH, musí obsahovat datum zdanitelného plnění podpis vystavovatele, razítko není nutné

Životní cyklus faktury založení faktury a naplnění jejího obsahu vystavení a vytištění dokladu, odeslání zákazníkovi (u vydaných faktur) čekání na úhradu úhrada vyřízeno je to v okamžiku, kdy se faktura vyrovná

podklad pro uzavření obch. operace Proforma faktura označení neúčetní písemnosti, která časově předchází skutečný účetní doklad, tedy fakturu z pohledu plátce DPH je neúčetním dokladem neovlivňující daň obsahuje veškeré předepsané náležitosti účetního dokladu údaje mají pouze informativní charakter podklad pro uzavření obch. operace

Zdroje http://www.euroekonom.cz/podnikani-faktura-vzor.php http://www.euroekonom.cz/podnikani-faktura.php http://cs.wikipedia.org/wiki/Faktura http://encyklopedie.seznam.cz/heslo/493098-faktura http://encyklopedie.seznam.cz/heslo/460072-proforma-faktura