Výzkum migrací Výzkum migrantních populací jde ruku v ruce s výzkumem etnogeneze jednotlivých národů a kolonizací různých oblastí světa v minulosti. Můžeme.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obyvatelstvo Pohlaví Věk Rasová příslušnost Etnická příslušnost Jazyk
Advertisements

OBYVATELSTVO ASIE 7. třída Mgr. Jakub Karásek
LIDSKÉ RASY.
Pratur –divoký skot se vrací díky projektu TaurOs
Stránky o genetice Testy z genetiky
Analýza dat.
vytvořený v projektu OP VK
Péče o biodiverzitu Jan Plesník Agentura ochrany přírody a krajiny ČR Praha
OBYVATELSTVO A SÍDLA.
Analytická psychologie
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Občanská výchova Ročník:
Diskriminační analýza. Tibetské lebky Následující data byla shromážděna plukovníkem L.A. Waddellem v severovýchodním a východním Tibetu. Podle Moranta.
Populační genetika je teoretickým základem šlechtění hospodářských zvířat; umožňuje sledování frekvencí genů a genotypů a tím i cílevědomé řízení změn.
Lidské rasy.
Shluková analýza.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: 2. ročník ZŠ Předmět: Prvouka Autor: Mgr. Martina Marková Základní.
Kristýna Augustinová Evoluční psychologie
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Zamecky.park.
Biologie.
Přírodní vědy moderně a interaktivně ©Gymnázium Hranice, Zborovská 293 MĚSTO HRANICE z pohledu geografie obyvatelstva (praktické cvičení)
Populační genetika.
Populační genetika.
Ekonometrie „ … ekonometrie je kvantitativní ekonomická disciplína, která se zabývá především měřením v ekonomice na základě analýzy reálných statistických.
Použití molekulárních znaků v systematice
LIDSKÉ RASY (PLEMENA) 8. ročník.
Není to”Tele Tuby”?(postavička dĕtského seriálu)
Velká cesta cestujeme s mapou v ruce. Co je třeba k cestě? mapa informace o daných zemích cestovní doklady peníze dobrou kondici.
Trh práce a politika zaměstnanosti Zuzana Hrdličková Porovnání vývoje trhu práce v zemích V4.
Souš z obecního lesa Vražednice poslouží dobudoucna jako společný velký stůl.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
B Á J E M Ý T U S Mgr. Michal Oblouk. M Ý T U S z řeckého mýthos = vyprávění báje literární (epický) útvar, který pojednává o životě bohů, o vzniku světa.
Příbuzenská, liniová a čistokrevná plemenitba
Co můžete z této karikatury vyčíst? Co podle vás představuje? Na co upozorňuje? Britská karikatura Cecila Rhodese z r
Možné cíle antropologického výzkumu u kostrových, primárních pohřbů: -Demografická rekonstrukce pohřebiště (mortalita, natalita, počet obyvatel sídliště,
Ochrana rostlinného a živočišného genofondu
Lidské rasy, národy, jazyky
Výzkum veřejného mínění a jeho realizace
Jezera Jan Dušek.
TVORBA KRAJINY Výukový materiál EK Tvůrce: Mgr. Alena Výborná Projekt: S anglickým jazykem do dalších předmětů Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/
2014 Výukový materiál GE Tvůrce: Mgr. Šárka Vopěnková Projekt: S anglickým jazykem do dalších předmětů Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/
Základní typy genetických chorob Marie Černá
Elizaveta Veselovskaya
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Stoly.
1. Představení konceptu transnacionalismu 2. Aplikace na příklad migrace Čechů z Banátu (Rumunsko) 3. Upozorníme na situační charakter diasporického vědomí.
Vztahy geografie k ostatním vědám
OBYVATELSTVO A SÍDLA.
Migrace živočichů (s důrazem na faunu Libereckého kraje) Prezentace „ Film a Škola – O zvířatech a lidech očima obyvatel Libereckého kraje „ je podporován.
Národ, etnikum, multikulturní společnost aneb jak se v tom všem vyznat?
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Sada: Dnešní svět Ověření ve výuce: Třída: 9.C.
ČÍSLO PROJEKTU: 1.4 OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_LIDSKÉ RASY ROČNÍK: 8. ročník ZŠ VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda VZDĚLÁVACÍ.
Projekt HAPMAP Popis haplotypů
SKUPINY JAZYKŮ Jazyky se dají rozdělit podle příbuznosti do tak zvaných rodin. Ty se dále dělí na větvě. Větve tvoří podobné jazyky, které byly původně.
Nepřímá DNA diagnostika
Lidské rasy.
Sociologie pro SPP/SPR/VPL
ÚVOD DO DĚJEPISU O dějepisu 1.
Biotické faktory Výukový materiál EK
Stroncium Eva Hadravová, 4.B, 2011/2012.
I. Úvod do předmětu 1a. Historie a dějepisectví, historické prameny, metody historické práce.
Inspirovat. Tvořit. Spojovat. Vzdělávat. Spolupracovat.
Fylogenetická evoluční analýza
Evoluční hledisko v sociální psychologii
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
OBYVATELSTVO A SÍDLA.
Šíření zemědělství Adaptace na zemědělství
Vnitrodruhové vztahy Reifová a Munclinger – Evoluční genetika (ZS)
Rasy, národy a náboženství
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
FANTASTICKÉ SNÍMKY!!!.
Transkript prezentace:

Výzkum migrací Výzkum migrantních populací jde ruku v ruce s výzkumem etnogeneze jednotlivých národů a kolonizací různých oblastí světa v minulosti. Můžeme říci, že výzkum migrací je úzce spjat s výzkumem příbuznosti jednotlivých populací i jedinců. Prazákladem výzkumu příbuznosti a podobnosti populací byly epigenetické znaky a metrická charakteristika lebky.

Analýza izotopů stroncia 87 Sr/ 86 Sr 865 žena let - migrant 843 muž let - migrant 814 mladistvý let - autochtonní 860 muž let - autochtonní

Haploskupiny lidské mitochondriální DNA Původní společný předek L0 L1 L2 L3 L4 L5 L6 M N CZ D E G Q A S R I W X Y C Z B F pre- P U R0 JT HV JT K H V J T bývalé klastry I W X Mitochondriální DNA