Oceánie Materiál byl vytvořen v rámci projektu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Oceány Soutěž RISK Zdroje obrázků Pokračovat Pravidla
Advertisements

Číslo a název šablony klíčové aktivity
(Francouzská Polynésie)
Nový Zéland Tichý oceán Austrálie Nový Zéland
Planeta Země Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Oceánie Mgr. Petr Krákík.
VY_52_INOVACE_03/2/23_ZEMĚPIS Oceánie. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladan Chlumský ŠABLONA: III/2 – Inovace a.
AUSTRÁLIE.
Světadíly Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Severní Amerika Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Oceány Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Svět na mapě Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Oceánie.
Románský sloh. Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Východní Asie Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Modernizace výuky na ZŠ ORLÍ LIBEREC“ reg. č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Pavlína Lejsková.
Úvod do dějepisu. Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Austrálie Materiál byl vytvořen v rámci projektu
kontinenty a oceány Velké přírodní celky
Nový Zéland.
Střední Amerika Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Vznik a rozvoj starověkého Říma.
Zeměpisná síť III. Jan Dušek.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
TICHÝ OCEÁN (PACIFIK).
OCEÁNIE.
Předmět: Zeměpis cestovního ruchu Ročník: 1.
OCEÁNIE.
Rusko Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Modernizace výuky na ZŠ ORLÍ LIBEREC“ reg. č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Pavlína Lejsková ZŠ praktická.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Počátek řeckých civilizací.
Austrálie a Oceánie – srovnávací tabulky Antonín Věžník OPVK Inovace výuky geografických studijních oborů, CZ.1.07/2.2.00/
Oceánie.
JAKÝ OCEÁN JE NA OBRÁZKU?
Oceánie Jan Dušek.
Jihozápadní Asie Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Jižní Asie Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Modernizace výuky na ZŠ ORLÍ LIBEREC“ reg. č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Pavlína Lejsková ZŠ.
Státy Oceánie.
Severní Afrika Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Afrika – celkový přehled
Kanada Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Jižní Afrika Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov.
Vzdělávací materiál: Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních.
Vývoj člověka. Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Modernizace výuky na ZŠ ORLÍ LIBEREC“ reg. č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: PaedDr. Dana Studničková.
Základní škola a Praktická škola Dvůr králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_ ČLOVĚK A PŘÍRODA – ZEMĚPIS - NA II.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám Škola Základní škola Křižany-Žibřidice, okres Liberec, příspěvková organizace Žibřidice 271,
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/ ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
OCEÁNIE.  Oceánii tvoří přibližně 1500 ostrovů v …………. oceánu  Rozloha: 0,8 mil km 2  Leží v …………… a …………………… podnebném pásu s vydatnými srážkami tropickém.
PLANETA ZEMĚ SVĚTOVÝ OCEÁN, KONTINENTY a OSTROVY.
Základní škola a mateřská škola Šaratice, okres Vyškov V/2 – Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd VY_32_INOVACE_118 Jméno autora: Mgr.
INDONÉSIE.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
NOVÝ ZÉLAND Rozloha: km2 Počet obyvatel: 4 mil.
Název školy: Speciální základní škola,Louny Poděbradova640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Erika Pospíšilová Název materiálu: VY__32_INOVACE_19_IV_Z9_Riskuj.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Jiří Svoboda
Název školy: Speciální základní škola, Louny Poděbradova 640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Erika Pospíšilová Název materiálu: VY__32_INOVACE_11_IV_Z9_Severní_Amerika.
Polární oblasti Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Název školy: Speciální základní škola,Louny Poděbradova640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Erika Pospíšilová Název materiálu: VY__32_INOVACE_16_IV_Z9_Oceánie.
Vzduch Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Karibik Karibik je region v nejjižnější části Severní Ameriky.
Název DUM: VY_32_INOVACE_X_3_05_Island
Austrálie a Oceánie - hospodářství
Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_23_Oceánie
Základní škola a Praktická škola Dvůr králové nad Labem
Téma hodiny: Oceánie + Nový Zéland – opakování formou kvízu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Autor: Mgr.Lenka Preisová
Jméno autora: Mgr. Petra Musilová
Melanésie
Transkript prezentace:

Oceánie Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Modernizace výuky na ZŠ ORLÍ LIBEREC“ reg. č. CZ.1.07/1.4.00/21.3311 Autor: Mgr. Pavlína Lejsková ZŠ praktická a ZŠ speciální Liberec, Orlí 140/7

Oceánie Oceánii tvoří velké množství souostroví i ostrovů rozptýlených v rozsáhlých prostorách Tichého oceánu. Jsou sopečného nebo korálového původu Většina ostrovů má velmi teplé tropické podnebí

Oceánie Oceánii tvoří tři velké skupiny ostrovů: Melanésie, Mikronésie a Polynésie.

Nová Guinea Nová Guinea je druhý největší ostrov na světě. Je pokryt rozsáhlými deštnými pralesy. Ve vnitrozemí se vypínají vysoké hory přesahující výšku 5000 metrů.

Nový Zéland Nový Zéland je souostroví, které tvoří dva velké ostrovy- Severní a Jižní. Hospodářství státu je moderní. Zemědělství je zaměřené na chov ovcí a skotu. Vyvážejí se mléčné výrobky a kiwi.

Města Hlavním městem Nového Zélandu je Wellington, největším městem je Auckland.

Severní a Jižní Nový Zéland Severní ostrov je známý činnými sopkami a gejzíry. Jižní ostrov pokrývá pohoří Jižní Alpy. Ostrovy byly kolonizovány Brity a jsou součástí britského Společenství.

Otázky : Jak dělíme Oceanii ? Jak se jmenuje druhý největší ostrov na světě? Co se vyváží z Nového Zélandu? Jak se jmenuje největší město Nového Zélandu?

Odpovědi : Melanésie, Mikronésie a Polynésie. Nová Guinea Mléčné výrobky a kiwi Wellington

Všechny použité obrázky jsou z http://wikipedia.cz

jméno autora Pavlína Lejsková název projektu Modernizace výuky na ZŠ ORLÍ LIBEREC číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.3311 číslo šablony III/2 Inovace výuky pomocí ICT předmět/ ročník zeměpis / 8.ročník pořadové číslo DUM 19 datum 20.5.2013 název DUM Oceánie Výuková prezentace s kontrolními otázkami. Určeno pro frontální výuku se třídou. V závěru hodiny žáci samostatně vypracují zadané otázky, poté si ověří správnost odpovědí. Prezentaci je vhodné doplnit prací s metodická poznámka k využití atlasem. Prezentace může být použita jako zápis do žákovských sešitů.