Pravděpodobnost Žákyně č. 2 ZL 3 / 2010-11. Pozor, „možná“ je ve výpočtu chyba, takže neopisuj bezhlavě ! Úkol: opiš si zadání, popř. si ho třeba i vylepši.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Slovní úlohy o společné práci − 2
Advertisements

Co mám udělat, aby byl příklad po formální stránce správně?
Slovní úlohy o směsích (řešené lineární rovnicí o jedné neznámé)
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM
Veronika Rozenbergová, ZL3. Jaká je pravděpodobnost, že z botníku, kde je umístěno 12 párů bot, vytáhnu právě 3 boty na levou nohu? k = 3, n =
Několikrát méně, nácvik.
Slovní úlohy o pohybu Varianta 1: Pohyby proti sobě (1. část)
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Jak řešit slovní úlohu pomocí rovnice o jedné neznámé?
Vyhledávání a analýza dat na internetu 1 Doporučený vyhledávač:
SZŠ a VOŠZ Zlín ® předkládá prezentaci Kabinet MAT Mgr. Vladimír Pančocha.
Příprava na čtvrtletní písemnou práci Vypracovala Petra Antlová.
dy,ty,ny – di, ti, ni opakování
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o elektronické komunikaci, využití u. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci si vytvoří ovou.
PEXESO.
Co nás obklopuje?.
Pravděpodobnost. Náhodný pokus.
Klasifikace FYZIKA 2.pol. - elmg.jevy (výroba elektřiny) - seznámíme se s elmg. vlnami - „projdeme“ se sluneční soustavou Do konce roku budeme ještě několik.
Klasifikace FYZIKA 2.pol. - dokončíme elmg.jevy - seznámíme se s elmg. vlnami - „projdeme“ se sluneční soustavou Do konce roku budeme ještě několik nových.
PRAVDĚPODOBNOST Žákyně č. 1 ZL 3 / Úkol: opiš si zadání, popř. si ho třeba i vylepši samostatně se zamysli nad předloženým řešením pokud budeš.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo smlouvy: 4250/21/7.1.4/2011 Číslo klíčové aktivity: EU OPVK 1.4 III/2 Název klíčové aktivity: Inovace a zkvalitnění.
Kombinatorika, pravděpodobnost, statistika
Klasifikace FYZIKA 2.pol. - dokončíme elmg.jevy - seznámíme se s elmg. vlnami - „projdeme“ se sluneční soustavou Do konce roku budeme ještě několik nových.
Řešení každé slovní úlohy se skládá z několika částí.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_151_Násobíme,dělíme 7- slovní úlohy AUTOR: Jana Dzubáková.
Pravděpodobnost 7  Podmíněná pravděpodobnost. Definice  Podmíněná pravděpodobnost náhodného jevu A je pravděpodobnost jevu A, ale v závislosti na dalším.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
Zadání samostatné práce SP3 Historie počítačů. CÍL a Úkol Vyhledat informace na internetu Téma je Historie počítačů Napište referát na minimálně 1stranu.
Pravděpodobnost Petra V., ZL 3. Zadání:  Z 18-ti lístků označených 1-18 vytáhněte náhodně 1 lístek. Jaká je pravděpodobnost, že na vytaženém lístku bude:
Pravděpodobnost Řešení příkladů.
POPR Počítačová podpora řízení Průběžné informace ke zpracování.
TEXTOVÉ OBJEKTY Ing. Petr Hanáček MS OFFICE - WORD
Jana Ch. ZL 3. Prezentace o pravděpodobnosti. Máme 16 láhví minerálky. Víme, že v 10 láhvích je PODĚBRADKA a v 6 je ONDRÁŠOVKA. Jaká je pravděpodobnost,
Kombinatorika, pravděpodobnost, statistika
1 Pohybové úlohy 2 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpo č tu Č R. Provozováno Výzkumným ústavem.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Téma: Využití ICT pro psaní novinových článků Vypracovala: Jana Wasserbauerová.
Výpočet aritmetického průměru Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy : SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF Autor : Jaroslav Bezděk, 2012 – 12 – 01 Název : VY_32_INOVACE_04_Český jazyk Téma : Popis Číslo.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Vynálezy přírody Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními.
Myslím si číslo… Když od něj odečtu 180, dostanu 250. Které číslo si myslím? ? – 180 = 250 x – 180 = 250 | x – = x = 430 Zkouška:
Název společnosti Produkty a služby
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
KOMBINACE BEZ OPAKOVÁNÍ
Slovní úlohy o směsích (řešené lineární rovnicí o jedné neznámé)
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Induktivní statistika - úvod
Matematika Pravděpodobnost
Klasifikace FYZIKA 2.pol
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Konstrukce trojúhelníku
Základní systém a dělení barev
Pravděpodobnost. Náhodný pokus.
PŘEVODY JEDNOTEK Vypracuj vše do sešitu.
Soustavy lineárních rovnic
Matematika Variace.
Konstrukce trojúhelníku
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
POPR Počítačová podpora řízení
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Co nás obklopuje?.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Slovní úlohy o společné práci − 2
Slovní úlohy o společné práci − 2
Sčítání a odčítání desítek do 100
Slovní úlohy o směsích (řešené lineární rovnicí o jedné neznámé)
Slovní úlohy o pohybu Varianta 1: Pohyby proti sobě (1. část)
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_18-19
Transkript prezentace:

Pravděpodobnost Žákyně č. 2 ZL 3 /

Pozor, „možná“ je ve výpočtu chyba, takže neopisuj bezhlavě ! Úkol: opiš si zadání, popř. si ho třeba i vylepši samostatně se zamysli nad předloženým řešením pokud budeš mít nějaké výhrady, tak je slovně specifikuj a pošli v těle u svému vyučujícímu Do svého sešitu určitě vyřeš podle svého !

Příklad 1. Mám v ruce 10 kartiček různých barev a žádná barva se nevyskytuje vícekrát. Jaká je pravděpodobnost, že Petr při vybrání dvojice z těchto karet, bude mít v ruce modrou kartičku?

Řešení: 0. n= 10; k= 4 1. NE } C k (n) 2.NE 3.jev A - Petr vytáhne modrou kartičku m A = C 3 (9)= 9!/ 3.6!= !/ 3.6!= n= C 4 (10)=10! / 4.6!= !/ 4.6!= P(A)= (mA/ n). 100= (168/1260). 100= 13,3%

Odpověď: Pravděpodobnost, že si Petr vytáhne modrou kartičku je 13,3 %.

Příklad 2. Jaká je pravděpodobnost, že z botníku, kde je umístěno dvanáct párů bot, vytáhnu právě tři boty na levou nohu?

Řešení: 0. n= 24; k= 3 1. NE } C k (n) 2. NE 3. Jev A- vytáhneme trojici levých bot m A = 12!/ 3!= 12!/ 3!.9!= !/ 3.9!= = n= C 3 (24)= 24!/ 3!.21!= !/ 3.21!= = P (A) = 440/4048= 11%

Odpověď: Pravděpodobnost, že vytáhneme trojici levých bot je přibližně 11%.

A to je vše ☺

Pomiňme vhodnost grafiky, která byla žákem/-yní použita. Každopádně předložená úloha a zvl. její řešení obsahuje několik pastiček, možná i chyb. Srovnej s ní svůj výpočet stručně vyjádři/charakterizuj chyby, které jsi v prezentaci objevil/-a tyto objevené chyby pošli v textu u na adresu pro komunikaci s vyučujícím Kontrolní výsledky: 20 % a 10,9%