SLOVNÍ DRUHY Podstatná jména pro druháky Podstatná jména Vlastní jména

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
FAKTORIÁL Ing. Martina Sedláková.
Advertisements

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuzsková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jaroslava Zámostná. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného.
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
PETS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Rita Náplavová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
POVRCH KVÁDRU - VÝPOČET
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Orofacionální cvičení I Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
SLOVNÍ DRUHY Podstatná jména pro druháky Podstatná jména Vlastní jména
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Ivana Kuntová, Pětiúhelník Přesná konstrukce velikosti strany pětiúhelníku ze zadaného poloměru opsané kružnice Ivana Kuntová,
Hypertextové odkazy [cit ]. Dostupné pod licencí Public Domain – na
FAKTORIÁL Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Pláničková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
KRUŽNICE KRUH Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Před, za, pod, nad aktivita
Dobře se podívej na obrázky v horní řadě.
(délka, obsah, objem, hmotnost, čas)
CO CHYBÍ? CO NEPATŘÍ? Varianta 1 – Co chybí?
PROVĚRKY Převody jednotek času.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
VYBER SPRÁVNOU VĚTU K DANÉMU OBRÁZKU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martina Gřundělová. Dostupné z Metodického portálu.
Kam letí letadlo? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Zelenina a stín Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Vítejte v Písmenkově seznamte se s písmenkem A, a
Rozklad čísel 6 – 10 – doplňování varianta A
Funkce s absolutní hodnotou Využití grafu funkce při řešení rovnic a nerovnic s absolutní hodnotou Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Řekni, proč se tomu směju?
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
VYBER, CO NA OBRÁZEK NEPATŘÍ. ŘEKNI PROČ.
V ZEMI PÍSMEN Opakování písmen M, m, L, l, S, s, P, p, A, a, O, o, E, e, I, i, U, u s králem Abecedou Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je RNDr. Radomíra Kučerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Začínáme s podstatnými jmény I
NAJDI SPRÁVNÝ OBRÁZEK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martina Gřundělová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
V každém nákupním košíku se ke skupině potravin zatoulala jedna, která do skupiny nepatří. Poznáš která? Klikni na kolečko a uvidíš. Autorem materiálu.
Vyber, co na obrázek nepatří, a řekni proč.
Interaktivní třídění domovního odpadu.
Řekni jedním slovem, co to je...
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
PROCVIČOVACÍ HUDEBNÍ TEST
Čteme, i když to neumíme. Pozoruj obrázky a snaž se pomoci paní učitelce se čtením. Nakonec tě čeká pár lehoučkých úloh. Autorem materiálu a všech jeho.
K U F R Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Třídíme podle dvou kritérií
PUZZLE Podpora výuky o stálých a tažných ptácích
Najdi dva stejné obrázky
Název učebního materiálu
Interaktivní vyhledávání dvou stejných obrázků.
Farben Obr. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jaroslava Zámostná. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
WHAT IS YELLOW? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
MLÁĎATA ZVÍŘAT PUZZLE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Princip magnetoelektrického měřícího přístroje
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA A ROSTLINY 2
Kde žije… Klikni na obrázek místa, kde žije dané zvířátko. Pokud vybereš správně, zvířátko se objeví. Pokud špatně, objeví se naštvaný smajlík. Autorem.
Převody jednotek délky - 2.část
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Zvířata na statku. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA A ROSTLINY
Najdi rozdíl IV. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
M O T Ý L Í L O T O 2 Najdi stejného motýla!
ZLOMKY pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dušan Goš. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Ruský obrázkový slovník XXVIII Přídavná jména D
Procenta % Prezentace je zaměřená na procvičování procent užitím trojčlenky. Obsahuje celkem řešených 15 příkladů. Mgr. Eva Černá, Plzeň Autor © Eva Černá.
Domino 1−10 Obrázkové domino se skládá z kartiček, na jejichž levé polovině je napsáno číslo a na pravé polovině je určitý počet stejných obrázků. Hru.
Slož popletené obrázky.
Na které písmenko začíná obrázek?
Převody jednotek hmotnosti – 2. část
Před, Nad, Za, Pod 1) Vybarvi obrázek, který je: a) hned před jahodou
Černý Petr 1−10 Pomůcka se skládá z 21 karet. Na deseti kartách jsou čísla od 1 do 10, na deseti kartách jsou odpovídající skupiny teček a na poslední.
Transkript prezentace:

SLOVNÍ DRUHY Podstatná jména pro druháky Podstatná jména Vlastní jména vyvození učiva, procvičování Vlastní jména vyvození učiva, procvičování Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Podstatná jména OSOB ZVÍŘAT VĚCÍ jsou názvy tatínek slon míč baletka delfín kolo Podstatná jména jsou názvy OSOB, ZVÍŘAT a VĚCÍ. chlapec kachna letadlo Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

názvy OSOB modře, názvy ZVÍŘAT zeleně a názvy VĚCÍ červeně. Vymaluj názvy OSOB modře, názvy ZVÍŘAT zeleně a názvy VĚCÍ červeně. kominík zajíc kobra světlo žirafa slepice lékař motýl Alenka maminka stůl babička zpěvačka netopýr sloni tele kopretina kapr louka kotě užovka mravenec aktovka děti tatínek teta loďka žába letadlo beránek orel kamarád vrabec velryba mléko Kliknutím myší se postupně slova zabarvují. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

V trávě kuňká Domy staví Na hrušni rostou V kleci chováme Spoj nedokončené věty se správnými podstatnými jmény. V trávě kuňká Domy staví Na hrušni rostou V kleci chováme Po kolejích jezdí V peci se peče V rybníku plave Na střeše je Bratr mého tatínka je hrušky. rosnička. tramvaj. zedník. papouška. kapr. komín. strýc. chléb. Kliknutím myší se nedokončené věty se slovy spojí šipkou. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

jsou jména osob, zvířat, měst a vesnic ... V L A S T N Í J M É N A ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ jsou jména osob, zvířat, měst a vesnic ...   V Ě C Í Podstatná jména jsou názvy osob, zvířat a __________. V E L K Ý M Věta začíná __________ písmenem. P O D S T A T N Á __________ jména jsou názvy osob, zvířat a věcí. S O U H L Á S K Y Hlásky dělíme na samohlásky a __________. T Á Z A C Í Na konci věty __________ napíšeme otazník. P Í S M E N O __________ je napsaná hláska. V Y K Ř I Č N Í K Na konci věty rozkazovací napíšeme tečku nebo __________. Ž Š Č Ř C J Ď Ť Ň Kliknutím myší se postupně slova do křížovky doplňují. Měkké souhlásky jsou: __________ B F L M P S V Z Obojetné souhlásky jsou: __________. Á É Í Ý Ó Ú Dlouhé samohlásky jsou: __________. O T A Z N Í K Na konci věty tázací napíšeme __________. Z A Č Á T K U Na __________ věty píšeme velké písmeno. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

VLASTNÍ JMÉNA OSOBY ZVÍŘATA MĚSTA A VESNICE píšeme s velkým písmenem na začátku OSOBY Petr, Terezka, Nováková, Vendulka, Michal ZVÍŘATA Alík, Micka, Azor, Líza, Pecička MĚSTA A VESNICE Praha, Kašava, Hradec Králové, Dolní Lhota STÁTY, ŘEKY, HORY, ULICE... Slovensko, Vltava, Sněžka, Masarykova Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Jirka Česká republika Alík Vltava Borek Maruška Petruška Morava Znojmo Spojením roztřiď slova mezi osoby, zvířata, města a vesnice, státy a řeky. Jirka Česká republika Alík Vltava Borek Maruška Petruška Morava Znojmo Brno OSOBY ZVÍŘATA MĚSTA A VESNICE STÁTY ŘEKY Micka Kliknutím myší se slova spojí šipkou. Mourek Praha Nováková Kašava Líza Dřevnice Zlín Německo Janička Slovensko Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Použité obrázky: Všechny uveřejněné odkazy [cit. 2010-29-06]. Dostupné pod licencí Public domain na http://www.pdclipart.org SLON http://www.pdclipart.org/displayimage.php?album=154&pos=52 DELFÍN http://www.pdclipart.org/displayimage.php?album=18&pos=65 KACHNA http://www.pdclipart.org/displayimage.php?album=19&pos=148 BALETKA http://www.pdclipart.org/displayimage.php?album=89&pos=1 LETADLO http://www.pdclipart.org/displayimage.php?album=77&pos=32 CHLAPEC http://www.pdclipart.org/displayimage.php?album=84&pos=16 MÍČ http://www.pdclipart.org/displayimage.php?album=148&pos=6 KOLO http://www.pdclipart.org/displayimage.php?album=148&pos=9 TATÍNEK http://www.pdclipart.org/displayimage.php?album=92&pos=33 Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.