Alfons Mucha Narozen:24.července v Ivančicích Zemřel:1939 v Praze.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mistr Jan Hus Autorem práce, pokud není uvedeno jinak, je Mgr.Marie Toncrová.
Advertisements

Osobnosti Chyšecka Antonín Šít.
JAN HUS.
Jan Hus Vlastivěda 4.ročník.
ALFONS MUCHA To není ale jenom Slovanská epopej, to jsou i fotografie, šperky, známky, bankovky, porcelán, sklo, potisk látek, vitráže, plakáty, reklamní.
ALFONS MUCHA To není ale jenom Slovanská epopej, to jsou i fotografie, šperky, známky, bankovky, porcelán, sklo, potisk látek, vitráže, plakáty, reklamní.
Karel Hynek Mácha.
Císař Rudolf II. Habsburský
VY_52_INOVACE_DEK_45 SVĚTOVÉ A ČESKÉ SECESNÍ MALÍŘSTVÍ
Kultura 2. poloviny 19. století, secese
Česká secese a Alfons Mucha
Anotace Žáci se seznámí s životem a dílem Mikoláše Alše, jeho typickými kresbami, ilustracemi… AutorMgr. Eva Dvořáková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci.
Gotická kultura.
Bratři Čapkové.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Český spisovatel, novinář,
Jan Ámos Komenský.
VY_III/2_INOVACE_85_Ondřej Sekora
Mám rád historii, velmi často se k ní vracím. Také se velmi rád dívám na historická díla dřívějších umělců, která neskonale obdivuji a všechna mi mají.
Bratři Čapkové. Společně se podíleli na některých knihách a povídkách: Povídky Zářivé hlubiny Krakonošova zahrada Devatero pohádek Dramata Loupežník Ze.
Secese Berenika Králíková.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Narodil se na Moravě v městě Ivančice. Jeho pěvecké schopnosti mu umožnily pokračovat v sekundárním vzdělávání v Brně, ale jeho více lákalo.
VY_III/2_INOVACE_81_Jan Werich
Mistr Jan Hus Kateřina Kuncová.
JAN ZRZAVÝ český malíř, grafik, ilustrátor a scénograf, významný představitel české výtvarné avantgardy nastupující začátkem 20. stol ,
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA.
VY_III/2_INOVACE_89_Eduard Petiška
Mikoláš Aleš
VY_III/2_INOVACE_87_František Hrubín
Vojtěch Hynais.
Mikoláš Aleš VY_III/2_INOVACE_90_Mikoláš Aleš Mgr. Jana Svobodová.
ANTONÍN DVOŘÁK.
ČESKÉ ZEMĚ.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Vladislav Michl
Česká kultura.
Základní vzdělávání – Člověk a umění – Hudební výchova
William Shakespeare (1564 – 1616).
Mistr Theodorik.
William Shakespeare.
Kulturní dějiny Mgr. Ondřej Kunc.  přesun centra do Prahy  Rudolf II. = sběratel umění  na dvoře umělci, filozofové, vědci, myslitelé 
1. Alfons Maria Mucha 2. Slované v pravlasti 3. Slavnost Svantovítova.. 4. Zrušení nevolnictví na Rusi.
Čeští typografové 20. století
SECESE.
 1808 v Kutné Hoře Otec vojenský hudebník, později krejčí, matka dcera mlynáře. Vystudoval gymnázium, filozofickou fakultu nedokončil – odchází ke kočovné.
Martin Kreutzer MISTR JAN HUS.  Narození- kolem 1370, Husinec  Umrtí- 6.července 1415, Kostnice  Rektor Karlovy Univerzity, Kněz, Spisovatel  Vystudoval.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Jiří.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Dagmar Svobodová NÁZEV: Jan Hus TÉMATICKÝ CELEK: Křesťanství.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Jiří.
OSCAR WILDE Ondřej Havlín 1.S. ZÁKLADNÍ ÚDAJE  Celím jménem: Oscar Fingal O’Flahertie Wills Wilde  října 1854, Dublin – 30. listopadu 1900, Paříž 
VÝZNAMNÉ OSOBNOSTI Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Secese Název školy: ZŠ Karla Klíče v Hostinném Autor: Alena Pavolková
Joseph Haydn.
JAN HUS.
Konstantin a Metoděj ve výtvarném umění a literatuře
Johann Sebastian Bach VY_32_INOVACE_I-A-07.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Mistr Jan Hus Michaela Tarabová.
Jan Ámos Komenský.
ŠABLONA III/2 MIKOLÁŠ ALEŠ
Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor
VY_ 32 _INOVACE _06_10_husitství (Jan Hus)
Secese - malířství Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Blíže se seznámí s hudebním skladatelem Antonínem Dvořákem.
ŠABLONA III/2 Jan Hus, literatura 8. roč. , Mgr. L
Přehled významných panovníků
ALFONS MARIA MUCHA.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
VY 32 INOVACE 541.
Transkript prezentace:

Alfons Mucha Narozen:24.července v Ivančicích Zemřel:1939 v Praze

N ě co ze života: Byl synem soudního zřízence Ondřeje Muchy.Udivoval svým talentem,přesto ho nenapadlo,že by mohl být malířem.Osudové pro něj bylo setkání s Mistrem Umlaufem,na kterého jeho umění zapůsobilo.Přesto ho nevzali na Akademii v Praze.Později pracoval jako malíř divadelní dekorace.Divadlo ale vyhořelo.Hrabě Kuhen svěřil výzdobu svého zámku v Hrušovanech a rodinný hrad v Tyrolech.Odměnou za tuto práci mu měla být odborná studia v Mnichově.Mucha zvolil ale studium na Pařížské Akademii Julian.Oženil se s Marií Chitilovou.Působil také na akademii v New Yourku.

Po návratu z Ameriky předává městu Praha tři obrovská plátna Slovanské Epopeje. Poslední práce:PŘÍSAHA SVORNOSTI SLOVANŮ Jeho poslední dílo bylo trnem v oku nacistickému režimu.Proto byl zatčen a vyslíchán gestapem.Umírá 14.července 1939.

Jeho obrazy: Muchovy obrazy jsou naší chloubou a zná je celý svět.Mají nevyčíslitelnou hodnotu.Sběratelé se přeplácejí aby zjískali co nejvíce děl.Jedním z předních sběratelů je náš známý tenista Ivan Lendl.Náměty obrazů jsou především historické. Berlin Sans FB Demi

BUD‘ POZDRAVEN

KÁZÁNÍ MISTRA JANA HUSA V KAPLI BETLÉMSKÉ

SLOVANSKÁ EPOPEJ

SLOVANÉ V PRAVLASTI

PORTRÉT DÍVKY

ZRUŠENÍ NEVOLNICTVÍ NA RUSI

Děkuji za pozornost Děkuji za zornost