Uživatelské aspekty tvorby počítačové aplikace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora personálních procesů v HR Vema Jaroslav Šmarda
Advertisements

Přednáška č. 5 Proces návrhu databáze
ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING
Organizační struktury
METODOLOGIE PROJEKTOVÁNÍ NÁVRH IS PRO TECH. PROCESY Roman Danel VŠB – TU Ostrava HGF Institut ekonomiky a systémů řízení.
Architektura IS.
Analýza a popis pracovního místa
Definování prostředí pro provozování aplikace dosud jsme řešili projekt v obecné rovině aplikace bude ovšem provozována v konkrétním technickém a programovém.
Výběr informačního systému Karel Jaborník
POČÍTAČOVÉ SÍTĚ KONCEPCE SÍTÍ
POČÍTAČOVÉ SÍTĚ PŘÍSTUPOVÁ PRÁVA
Analýza informačního systému
Obor informační technologie
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_137_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Auditorské postupy Činnosti před uzavřením smlouvy
D IPLOMOVÁ P RÁCE Databázová reprezentace medicínských informací a lékařských doporučení 2002Josef Špidlen.
Architektura databází Ing. Dagmar Vítková. Centrální architektura V této architektuře jsou data i SŘBD v centrálním počítači. Tato architektura je typická.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
Programové vybavení počítače
Internetový portál Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
Dokumentace informačního systému
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.
Formulace zadání na počátku musí být informační potřeba uživatele = objektivní kategorie definování informační potřeby pro konkrétní místo v systému řízení.
DATABÁZOVÉ SYSTÉMY. 2 DATABÁZOVÝ SYSTÉM SYSTÉM ŘÍZENÍ BÁZE DAT (SŘBD) PROGRAM KTERÝ ORGANIZUJE A UDRŽUJE NASHROMÁŽDĚNÉ INFORMACE DATABÁZOVÁ APLIKACE PROGRAM.
Analýza infromačního systému. Matice afinity ISUD matice – Insert (vkládání dat) – Select (výběr dat) – Update (aktualizace dat) – Delete (vymazání dat)
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
Databázové modelování
2 Fučíková Sylvie HR/Win – moderní technologie pro osvědčené aplikace.
Portál veřejné správy spolupráce s BusinessInfo CS – Zákaznická řešení pro státní správu Ing. Jitka Novotná Ministerstvo informatiky.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ AKTIVITA JE SPOLUFINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Dosavadní zkušenosti s obdobnými.
Vyhodnocení existence využitelného projektu potřeba ekonomického chování => realizace průzkumu, zda existuje využitelný projekt – neřešit již vyřešené.
Selektivní šifrování dat v databázích
Změna datového modelu databáze Odry 2000 Autor: Kateřina Šimečková Vedoucí bakalářské práce: ing. David Vojtek.
VAZBY MEZI ÚZEMNÍMI ENERGETICKÝMI KONCEPCEMI A UŽIVATELI ENERGIE.
Analýza informačního systému. Podrobně zdokumentovaný cílový stav Paramentry spojené s provozem systému – Cena – Přínosy – Náklady a úspory – …
Rezervační systém jídel
ISOP/2 registr entit přírodního prostředí Roman Bukáček CENIA, laboratoř GIS Žďár nad Sázavou.
ISSaR – možnosti využití systému při získávání a zpracování statistických dat Ing. Jarmila Cikánková Oddělení datových služeb CENIA.
Obce a územně analytické podklady v procesu územního plánování ISSS 2007 – Hradec Králové Vojtěch Zvěřina.
Jakub Špork 10. ledna ICT – pojmová rozlišovačka  Informační systém - informační technologie - komunikační technologie – hardware -
doc. RNDr. Zdeněk Botek, CSc.
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.1 Komunikace Aplikací VEMA G1 s Microsoft Windows Martin Šustr.
Možnosti využití programu HYDATA. Co je HYDATA? program pro tvorbu databáze dat a jejich dalšího zpracování –(srážky, průtok, výpar a další meteorologická.
Profil manažera vzdělávání EGON centra VS Benešov,
Architektura databází DBS=SŘBD+DB
RNDr. Jana Kotovicová, Ph.D. MZLU v Brně prezidentka
CD B A Průmyslová aplikace v Control Webu Virtuální přístroje Propojená technologie Řadič měřící/řídící karty Výstupní.
Architektury IS Jan Růžička Institute of geoinformatics VSB-TU Ostrava 17.listopadu 15, Ostrava-Poruba,
Databázové systémy Úvod, Základní pojmy. Úvod S rozvojem lidského poznání roste prudce množství informací. Jsou kladeny vysoké požadavky na ukládání,
EVŠKP na OU cesta integrace 10. Listopad, 2005 Jiří Šimonek a Robert Bohoněk Centrum Informačních Technologií Ostravská univerzita.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR E-tržiště České pošty.
Mezinárodní konference ICT Fórum PERSONALIS 2006 Procesní řízení informační bezpečnosti ve státní správě Ing. Jindřich KODL, CSc. Praha
Základní informace o projektu „Aplikace programů pro časové plánování staveb“. Projekt byl řešen v rámci projektu FRVŠ 2839/2010 F1 d. Postup a způsob.
Seminář k soutěži Parádní web 21. leden 2014 Ing. Kamil Válek tajemník Městského úřadu Uherský Brod.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Návrh uživatelského rozhraní. Volba akcí uživatele – Systém menu Formát ukládání a modifikace dat – Vstupní formuláře Způsob formulování dotazů – SQL,
as4u advanced system for you
Minimální standard sociální práce orgánu pomoci v hmotné nouzi
Obsah a úvod do předmětu: Počítačová podpora řízení
C# konzole – Vstup a výstup
Zajímavé novinky v produktech Open Stanislav Nisler Moravská Třebová
PROJEKTOVÝ LIST Pro zjišťování informací o projektových záměrech pro účely zvýšení absorpční kapacity v prioritních osách VaVpI.
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Informační modelování budov (BIM)
RNDr. Vladimír Krajčík Ph.D.
Sytémová integrace Ing. Jiří Šilhán.
ŘÍZENÍ PROCESU POČÍTAČEM
Analýza informačního systému
Obsah Co je to GIS Segmentace GIS HZS ČR GIS portál HZS ČR
Transkript prezentace:

Uživatelské aspekty tvorby počítačové aplikace

Postavení uživatele v systému zpracování dat UH1 < UH2 UH1 = UH2 UH1 > UH2 H1 H2 < Hmotný vstup dat H1, UH1 Řídicí data Zpětná vazba Transformační místo Řídicí data: Technologické informace Dynamické informace Hodnotové informace Hmotný výstup dat ∆ UH ------ ∆ H → max. H2, UH2 TM 2

Obecný postup tvorby a využití automatizačního projektu Formulace zadání Posouzení reálnosti zadání Definice informačních výstupů a funkcí, způsob prezentace výstupů Vyhodnocení, zda již existuje využitelný projekt Informační vazby, jež je nutno v projektu respektovat Datová základna projektu Definování prostředí pro provozování automatizačního projektu Dokumentace projektu Provozování a další rozvoj projektu