Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Úloha sektorových rad v systému uznávání výsledků dalšího vzdělávání
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů 1. díl Tvorba a ověřování pilotních školních vzdělávacích programů na vybraných SOŠ a SOU Projekt.
Kurikulární projekty Učitelství praktického vyučování a odborného výcviku Bc. Studium kombinované 2010.
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOL A HODNOCENÍ ČŠI
Problematika systému přípravy učitelů a stav výuky tělesné výchovy na vysokých školách Materiál pro 21. zasedání předsednictva Rady vysokých škol dne 20.
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
Rámec kvalifikací VŠ vzdělávání Tomáš Fliegl, Odbor VŠ, MŠMT
Plánování ve škole. Obsah právní předpisy výuka a vzdělávání žáků / studentů prevence negativních jevů mimoškolní aktivity administrativní záležitosti.
Další vzdělávání v technických oborech Krajská konference projektu UNIV 2.
Národní soustava kvalifikací a možnosti jejího využití Monika Pokorná MŠMT
Nová závěrečná zkouška ve spolupráci škol a firem POSPOLU Olga Kofroňová, NÚV
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
CÍLE A PŘÍNOS MISTROVSKÉ ZKOUŠKY
EVALUACE REALIZACE ICT STRATEGIE EVALUACE ŠKOLY listopad 2006 (c) Radek Maca.
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Střední škola umělecká a řemeslná PROJEKT EVA. 10 oblastí hodnocení: 1.Cíle a jejich dosahování, ŠVP, základní dokumenty 2.Vnitřní pravidla života ve.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Výsledky referenčního procesu NSP, NSK, EQF Pavel Hradecký.
Organizační struktura
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
VZDĚLÁVÁNÍ PO SPLNĚNÍ POVINNÉ ŠKOLNÍ DOCHÁZKY Mgr. Blanka Vohníková.
Minimální preventivní program školy
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
PLÁNOVÁNÍ CELOROČNÍ VÝUKOVÉ AKTIVITY UČITELE EKONOMICKÝCH PŘEDMĚTŮ
Víme jak na to! Jiná cesta k výučnímu listu SOŠ a SOU řemesel Kutná Hora Další vzdělávání Dílčí kvalifikace UNIV 2 Kraje Budoucnost.
Význam dalšího vzdělávání na SOŠ TŽ
Bc. Lektorství cizích jazyků
Vzdělávací politika.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Management pro vychovatele PaedDr. J. Šťáva, CSc. katedra pedagogiky tel
 Školská legislativa J. Šťáva katedra pedagogiky
2. ročník(4. semestr) NMgr. studia LF LF:MPSM101
Bc. Lektorství cizích jazyků
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc. katedra pedagogiky tel učitelství odborného výcviku a praxe.
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc
Personální plán pro podnikatelský plán
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Ústav pedagogických věd Mostní Zlín Tel: Fax:
Mgr. Věra Michalová manažerka kurzů CCV PF UJEP 2015
Zákon o uznávání výsledků dalšího vzdělávání (179/2006 Sb.) Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání.
Role MŠMT a Národní rady pro kvalifikace v procesu tvorby, posuzování a schvalování NSK Monika Pokorná.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb Výchovn ě vzd ě lávací systém Č R Část 1. Pedagogika Mgr. Irena Kudláčková.
PaedDr. Věra Kolmerová vedoucí oddělení vyššího odborného a dalšího vzdělávání MŠMT konference projektu UNIV 3 Nesuchyně, Aktuální situace.
Tisková konference zahájení školního roku 2008/2009 MŠMT
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
ZÁKONY & VYHLÁŠKY PhDr. Lenka Gajzlerová MI3DC_DSP Speciální pedagogika OP3DC_DSP Speciální pedagogika.
1 Kvalita prověřená časem. 2 Národní soustava kvalifikací v praxi Třineckých železáren Ivo Žižka Třinec
 Školská legislativa J. Šťáva katedra pedagogiky
NABÍDKA PROGRAMŮ A KURZŮ CCV PF UJEP
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Motivační program spolupráce škol a zaměstnavatelů
Evaluace v mateřských školách
Analýza současného stavu institucionálního zajištění péče o ohrožené děti. [online] [cit ]. Dostupné z www: .
Pedagogika jako vědecká disciplína
Role sektorových rad jako reprezentantů zaměstnavatelů v procesech NSK
PHmax ve středním vzdělávání
Evaluace v mateřských školách
Pedagogický management 2005 J. Šťáva katedra pedagogiky tel
Bc. Hana Martinková Místo konání stáže Úřad práce v Ústí nad Orlicí
Centrum celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem 2017/2018.
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Organizační struktura
Setkání kariérových poradců
Transkript prezentace:

Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc  Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc. katedra pedagogiky tel. 549497232 stava@ped.muni.cz učitelství odborného výcviku a praxe (učitelství praktického vzdělávání)

Požadavky Seminární práce: Řízení výchovných a vzdělávacích institucí - seminární práce Zpracování programu pro vzdělávání (lze použít stávající programy ze škol, navrhnout inovace apod.): Řidič kamionu, řidič nákladního automobilu, zámečník, zedník, obráběč kovů, elektrikář, svářeč, instalatér, brusič, truhlář Společenský význam a historický vývoj daného řemesla Návaznost na Rámcový vzdělávací program, ebeny. Školní program vč. Potřebných vstupních znalostí Obsah dílčích, úplných kvalifikací Hodnotící a kvalifikační standard Metodika včetně časové náročnosti Prémiový nadstandard: srovnání s vybranými zeměmi Průzkum této profese ve firmách, školách, ceších apod. Nebo obecně: Porovnání postavení řemeslných profesí a jejich odborného výcviku (přípravy) v ČR, v zemích s duálním systémem a ve vybraných zemích EU ( např. Nizozemí, Francie, Švédsko)/ na vybrané profesi/ Současné problémy získávání a přípravy řemeslných profesí a návrhy Metodika monitorování potřeb a dalšího vzdělávání řemeslných profesí a možnost regulace Případová studie potřeb a nabídky dalšího vzdělávání v profesích zámečník, zedník, obráběč kovů, truhlář, elektrikář, instalatér, svářeč apod. Metodika a podmínky zapojení firem do systému závěrečných zkoušek na SOU, SOŠ, v kurzech dalšího vzdělávání a mistrovských zkoušek Průzkum způsobů rozvoje odborného vzdělávání ze strany profesních podnikatelských organizací

Tematické okruhy: 1. Kurikulum - pojetí, proměny a trendy. 2. Obsah vzdělávání - učební plány, učební osnovy, standardy. 3. Informační systém pedagogické soustavy v ČR. 4. Pedagogická administrativa, pedagogická dokumentace.

Tematické okruhy: 5. Metody evaluace výchovných a vzdělávacích zařízení (vnější, vnitřní, možnosti). 6. Klima školy. 7. Vzdělávací politika ČR. 8. Dozory nad žáky. 9. Základní právní normy řízení výchovy a vzdělávání v ČR.

Tematické okruhy: 10. Školský zákon č. 561/2004 Sb. 11. Zákon č. 563/2004 Sb. o pedagogických pracovnících. 12. Rámcový vzdělávací program. 13. Image školy. 14. Národní program rozvoje vzdělávání v ČR.

Tematické okruhy: 15. Státní správa v řízení školství ČR. 16. Samospráva v řízení školství ČR. 17. Česká školní inspekce. 18. Výchovně vzdělávací soustava v ČR.

Tematické okruhy: 19. Dětská práva v ČR. 20. Prevence sociálně patologických jevů.

Tematické okruhy: 21. Školská zařízení a školské služby 22. Organizace školního roku.

Studijní prameny: Světlík, J. Marketing školy.Zlín, Ekka 1994. www.msmt.cz www.mvcr.cz Školské zákony, vyhlášky Věstníky MŠMT nebo Sbírka zákonů