Doc. PhDr. Vlastimil Fiala, CSc.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Absolventi.
Advertisements

Veřejná moc a veřejná správa
SADA č.22 Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA22 _ VkO DUM č.9
Dělba moci.
ÚZEMNÍ ČLENĚNÍ ČR Více ZDE.
NAŠI BÝVALÍ POLITICI Lucie Sedláčková.
DEMOKRACIE ZA PRVNÍ REPUBLIKY
Česká republika – demokratický stát
O řízení státu Prezident: Miloš Zeman
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Milotová, Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
POLITICKÝ SYSTÉM NĚMECKA
1  Růst možností a potenciálu rozsáhlé škály místních aktérů: politické strany, NO, jednotlivci, odbory, MSP, média …  Oblasti výkonu správy: veřejné.
Naši sou č asní politici Ivana Pavlí č ková 7A/
Současní ministři ČR Od 13. července 2010.
Poznej politiky Kristýna Dudová. předseda vlády, poslanec PČR předseda strany ODS, člen regionální rady, místopředseda oblastního sdružení.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu: Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Číslo: Digitální učební materiál vznikl v rámci projektu "Inovace + DVPP", EU peníze do škol, CZ.1.07/1.4.00/ Název: Vrcholné státní orgány Autor:
Politický systém Itálie
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceStát a jeho představitelé Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje státní.
VY_32_INOVACE_SVF32760DUD Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
VY_32_INOVACE_51_12 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
Moc výkonná Pavel Šuranský.
Nejvyšší kontrolní úřad
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86  Název projektu: Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice  Registrační.
Exekutiva a justice VkO 9.
Prvouka pro 3. třídu NAŠE VLAST.
Irsko.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Politici České republiky Monika Synková. 1.) Vlasta Parkanová  2010 – současnost: Místopředsedkyně Poslanecké sněmovny parlamentu České republiky 
KRAJSKÉ VOLEBNÍ PREFERENCE
Prezident a vláda. Prezident ● Prezident je titul, kterým se označuje vedoucí organizace, obchodní společnosti nebo státu. V některých jazycích (francouzština)
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Sdružení tajemníků městských a obecních úřadů ČR, o.s. Ing. Jaromír Zajíček, MPA Ing. Jaromír Zajíček, MPA vedoucí úřadu Magistrátu města Děčín a předseda.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Veronika Kubincová Název materiálu: VY_32_INOVACE_16_26_Testy všeobecných znalostí III. Číslo.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
JÁ JAKO OBČAN ČESKÉ REPUBLIKY ZS1BP_PIV4, jaro 2015 Mgr. Kateřina Mrázková, Ph.D.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Organizace, řízení a struktura města Mgr. František L U K L, MPA Předseda SMO ČR starosta města Kyjova.
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_14/12_VLÁDA__MINISTŘI_PREZIDENT Téma: Vláda, ministři,
Volby. Politická strana – organizace, která sdružuje občany s podobnými představami o řízení státu, - strany se snaží získat co nejvíce hlasů ve volbách,
EU_32_sada1_14_SV_Vláda_Cup
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 2. ročník oborů Technické lyceum,
Občanská výchova – 6. ročník, Obec, kraj
Výchova k občanství Moc výkonná
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
Státní moc Tato prezentace je zaměřena na dělbu státní moci. Žáci se seznámí se systémem dělby státní moci v ČR a voleb zástupců do PČR. Seznámí se s webovými.
Seznámit žáky s utvořením a složením vlády
Autor: Mgr.Renata Viktorinová
Veterinární a potravinářská legislativa
Výchova k občanství Moc výkonná
Číslo projektu: Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
EU_32_sada1_13_SV_Prezidentské volby_Cup
Politici ČR Kateřina Kurcová 7A/
Demokracie Vlastivěda – 4. ročník
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
ČESKÁ REPUBLIKA Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
DUM - Digitální Učební Materiál
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost (Výchova k občanství)
Komunální politika: teorie a praxe. Hlavní město Praha
Autor: Mgr. Ludmila Dvořáková VY_32_INOVACE_12_Ústava ČR
Česká republika Srdce Evropy.
Komunální politika: teorie a praxe. Úvodní informace
Střední škola obchodně technická s. r. o.
POLITICKÝ SYSTÉM NĚMECKA
Ústavní systém České republiky
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

Doc. PhDr. Vlastimil Fiala, CSc. Výkonná moc ČR Doc. PhDr. Vlastimil Fiala, CSc.

Pilíře výkonné moci Vláda a premiér Prezident Ministři Krajské vlády + hejtmani Starostové a primátoři zastupitelstva

Vláda Na základě výsledků voleb do Parlamentu ČR Obvykle koaliční vlády Jmenován předseda nejsilnější strany, aby sestavil vládu Vládní program Podpora parlament

Prezident Na pět let Volen spojenými komorami Václav Havel Václav Klaus Problémy s volbou V. Havla (1992 + 1997) Problémy s volbou V. Klause (2002 + 2007)

Hejtmani a starostové Voleni na základě voleb do obcí Voleni na základě voleb do krajů Zastupitelé Místní koalice Problematika místních sdružení

Kompetence Komplikované soužití Prezident vs. premiér Výklad kompetencí Zahraniční politika Výběr soudců atd.