EKONOMICKÁ GEOGRAFIE seminář č. 3 Zadání seminárních prací - překlady.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
systém na odhalování plagiátů
Advertisements

Modernizace studijních opor Představení LMS Moodle
TUTORIÁL UHERSKÉ HRADIŠTE TERMÍN: TERMÍN: Zhodnocení úkolů Zhodnocení úkolů Úprava textu do distanční podoby Úprava textu do.
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
IS MU krůček po krůčku.
Název: Access – formulář v návrhovém zobrazení Autor: Ing. Antonín Dvořák Datum (období) vytvoření: Předmět: Informační a komunikační technologie.
Bibliografická a rešeršní činnost
Jak psát seminární práci
ICT – Informační a komunikační technologie
Belgie, Lucembursko III2-Z7-III-10
Studijní IS a e-learning Patrícia Eibenová
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
SKLADBA OBYVATELSTVA PODLE VĚKU
Zde, narozdíl od předešlé verze, PDF, se do verze, ve formátu word, dá vpisovat řešení jednotlivých úkolů.
Právní informatika 1 Cvičení 1.
Rasy Národy Jazyky Náboženství
Školení IS Rozpisy studentů, závěrečné práce. Rozpisy Studium → Přehled balíků s tématy/variantami Balíky : byly vytvořeny - s názvem katedry, zvlášť.
Výměnný pobyt Proces přípravy Výpočetní technika.
Diplomový seminář pro studenty ITaM B. Miniberger LS 2013.
Mgr. Jakub Karásek ZŠ Liberec, Na Výběžku 118, p. o. Vytvořeno: duben 2012 EU peníze školám CZ 1.07./1.4.00/ JIŽNÍ AMERIKA ARGENTINA A BRAZÍLIE.
KARTODIAGRAM je mapa s dílčími územními celky, do kterých jsou diagramy znázorněna statistická data (absolutní hodnoty!), většinou geografického charakteru.
SO – studijní opora podpora výuky BSe a DSe LS2012
EXKURZE _ UPV_0023, UPVK_0023 Zakončení: zápočet Garant: doc. JUDr. PhDr. Ivo SVOBODA, Ph.D. Cvičí: Mgr. Radovan HANZLOVSKÝ Kontakt:
Ing. Luboš Zatloukal.  Vypracování semestrální práce:  V případě, že v zaměstnání pracujete s NIS, tak kde pokynů zadávacího listu  V případě, že v.
Studijní IS a plagiáty Růžena Zemanová.
Novinky ve vývoji Martin Stančík 2014.
Mgr. Jakub Karásek ZŠ Liberec, Na Výběžku 118, p. o. Vytvořeno: prosinec 2012 EU peníze školám CZ 1.07./1.4.00/ STŘEDNÍ EVROPA SLOVENSKO A ČESKO.
OBYVATELSTVO ČR.
Jak mapa vzniká v minulosti – ručním zakreslováním
Design kvantitativního výzkumu 0. Poučení z minulých ročníků a novinky od ZS 2011 poslední aktualizace Jiří Šafr jiri.safr(at)seznam.cz UK FHS.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Mgr. Jakub Karásek ZŠ Liberec, Na Výběžku 118, p. o. Vytvořeno: prosinec 2012 EU peníze školám CZ 1.07./1.4.00/ STŘEDNÍ EVROPA NĚMECKO 8. třída.
Informační systémy na FHS UK
Zadání: Rozsah min. 7min a max. 10 min Celá práce je v jednotném duchu Animace všech objektů Připravené komentáře v poznámkách Žádný obrázek nesmí být.
Katedra managementu ŘÍZENÍ INOVACÍ A ZMĚN Ing. Patricia Jakešová
Základy regionální geografie
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.1 Komunikace Aplikací VEMA G1 s Microsoft Windows Martin Šustr.
Výuka českého jazyka pro cizince na Vysoké škole hotelové v Praze 8
E-learning v ISu Kontakt na e-technika:
Tvorba e-learningové aplikace pro výuku obchodního práva na oborech s ekonomickým zaměřením Jindřiška Šedová a kol. Masarykova universita Ekonomicko-správní.
Důležité aplikace v IS MU semestr 2011/2012. Struktura a plán semestru 8 hodin 8 hodin 2x2h (6h) 2x2h (6h) 1x80min(2h) 1x80min(2h) 1. Úvod, organizace.
Důležité aplikace v IS MU semestr 2008/2009. Struktura a design IS MU Jedinečný Informační systém v ČR Jedinečný Informační systém v ČR Desetitisíce uživatelů.
Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D.
Tabulkové editory © Tabulkové editory slouží k: vytváření a úpravě tabulek na rozdíl od textových editorů jsou tabulky v těchto editorech aktivní,
Informatika – Textový procesor Word 2010 Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření leden 2011 Ročník 3. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační.
Portfolio podkladů z odborné praxe Pokyny pro žáky Ing. Jana Macháčková, Ing. Mgr. Šárka Čepelková.
Logistika a Supply Chain Management Úvodní seminář.
Katedra managementu ŘÍZENÍ OBCHODU – SEMINÁRNÍ PRÁCE Nesplněná docházka Ing. Patricia Jakešová
Základní registr územní identifikace a nemovitostí Zbyněk Havelda Úřad pro veřejné informační systémy Seminář sdružení Nemoforum.
CZECH STATISTICAL OFFICE Na padesátém 81, CZ Praha 10, Czech Republic STATISTIKA CIZINCŮ V REGIONECH ČR Tisková konference ČSÚ 11.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Zlepšení podmínek pro vzdělávání na MGO Název školy Matiční gymnázium Ostrava,
VY_12_INOVACE_19_WEBOVÉ STRÁNKY_ INFORMAČNÍ GRAMOSTNOST _HORKÁ.
Aktivita „Návštěvy škol“ ICT podpora Seminář Praha 27. května 2010.
Hotel Tatra, Velké Karlovice 23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 1 Záznamník učitele Bc. Jana Večeřová.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu: Střední zdravotnická škola ÚO – šablony Registračn í č í slo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Š ablona: III/2.
Důležité aplikace v IS MU
REGIONÁLNÍ ANALÝZA II ÚKOL 1.
Z0047 Geografie průmyslu a zemědělství
Číslo v digitálním archivu školy
Důležité aplikace v IS MU
Cvičení z geografie průmyslu
Samostatné semestrální zadání v předmětu
Seminář 1 – Téma a úvod odborného textu
Jak mapa vzniká v minulosti – ručním zakreslováním
Struktura a plán semestru
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Zadání seminární práce Marketingový mix vybraného sportovního produktu
Samostatné semestrální zadání v předmětu
Maturitní zkoušky 2019 ke dni
Kurz 1FU191 Metodologický seminář
Transkript prezentace:

EKONOMICKÁ GEOGRAFIE seminář č. 3 Zadání seminárních prací - překlady

Překlady – seminární práce  Angličtina překlad zadán v ISu  Němčina překlad zadán v ISu  Ostatní jazyky (francouzština, španělština, maďarština) em překlad zadá em RNDr. Maryáš

Forma a odevzdání práce  Vypracování v programu Microsoft Word (verze 97 a vyšší)  Na konci dokumentu uvést, kdo práci vypracoval (UČO a jméno) a rok (2006)  Práce se odevzdává v elektronické podobě!!!  Termín odevzdání:

Téma seminární práce  Překlad z cizího jazyka do ČEŠTINY  Tématický překlad zemí světa (tj. geografická poloha, ekonomická situace, politická situace/uspořádání, obyvatelstvo atd.)  Spolupráce na seminární práci: Student s maturitou z českého jazyka a student bez maturity z českého jazyka Zaslání mailu –  Jméno a UČO obou studentů  Název státu (v ISu označen pro 2 studenty!!)

Jak se na téma přihlásit?  Informační systém (IS) Student „Balíky“  Seminární práce z Ekonomické geografie – anglický jazyk  Seminární práce z Ekonomické geografie – německý jazyk  Termín přihlášení: (20:00) –

Německý překlad - pokyny  zdroj: Wikipedia  překládat pouze text obrázky nekopírovat popisky k obrázkům a tabulkám nepřekládat  výjimka  výjimka tabulku(y) v kapitole o administrativním členění PŘEKLÁDAT poslední  kapitola Kultura (náboženství a jazyk) je poslední, která se překládá

Anglický překlad - pokyny  Zdroj: CIA World Factbook  Postup: překopírovat originální text (bez obrázků) do wordu; použít k překladu již přeložené odborné termíny, viz soubor terminy.doc „nahlížet“ do starších překladů, viz a_geografie/pr/preklady.html a_geografie/pr/preklady.html  Výstup: pouze český text překladu (NE ve formátu tabulek, ALE textu!!!)

Rady při zpracování překladu  Překlad čísel (2,300.5 = 2300,5; billion = miliarda; km 2 )  Uvádět vročení a odhad (est.)  Nepřekládat názvy smluv (ponechat názvy v angličtině)  Místopisné názvy překládat do češtiny nebo nechat v jazyce státu  U diplomatických misí stačí uvést město  Názvy druhů lodí – viz terminologie v ISu  !!! Na konci překladu (v dokumentu) uvést datum aktualizace údajů ze CIA !!!

Ostatní jazyky  zaslat – žádost o překlad  odevzdání v elektronické podobě na

Forma a odevzdání práce  Vypracování v programu Microsoft Word (verze 97 a vyšší)  Na konci dokumentu uvést, kdo práci vypracoval (UČO a jméno) a rok (2006)  Práce se odevzdává v elektronické podobě IS – Student - Studijní materiály – Odevzdávárny - Seminární práce  Anglické překlady  Německé překlady  Termín odevzdání: (platí pro všechny)

Úkol – kartogram č.2  Kartogram „Obyvatelstvo ve věku XY let“  Data za okresy (zdroj ČSÚ) – podíly (modré sloupce) IS – Studijní materiály – Učební materiály – Data pro kartogramy  Mapa a_geografie/eg.html  Odevzdání IS – Studijní materiály – Odevzdávárny – Kartogramy – (složka semináře!!!) Termín: do příštího semináře