Albert Weis Albert Weis. HLAVNÍ MENU Úvodní stranaKde je? PamátkyNa dovolenou? FotogalerieKonec.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Moravskoslezský kraj Tomáš Rubek David Meca.
Advertisements

SEDLIŠTĚ.
ČR – Moravskoslezský kraj
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Moravskoslezský kraj kraj černého bohatství
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Náš kraj - Moravskoslezský kraj
Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení podmínek pro výuku na gymnáziu Číslo.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ; tel.: ; Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Moravskoslezský kraj průmyslový region s těžbou černého uhlí a na ni
ZŠ Hladké Životice Červen Zde je realizován projekt CZ.1.07/1.1.07/ „Kritické myšlení jako nástroj formování osobnosti.
Moravskoslezský kraj Jana Němcová
Moravskoslezský kraj.
50.1 Moravskoslezský kraj – poznáš jeho dominanty?
MORAVSKOSLEZKÝ KRAJ je jedním ze 14 vyšších územních samosprávných celků v Česku  Celé jeho území leží v Severomoravském kraji Z větší části leží v Českém.
OPAKOVÁNÍ III. Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_710_3TR_PRV Autor: Mgr.
Moravskoslezský kraj Moravskoslezský kraj  je jedním ze 14 vyšších územních samosprávných celků v Česku. Z větší části leží v Českém slezsku, zbývající.
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
Opava.
Moravskoslezský kraj - procvičování
Slezské muzeum Alena Křížová. Historie muzea: Roku 1814 bylo založeno Gymnazijní muzeum - první instituce na území ČR. Roku 1882 bylo založeno Uměleckoprůmyslové.
Moravskoslezský kraj.
území s nejvyšším moravským pohořím
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_19.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Moravskoslezský kraj Krajské město Ostrava.
Česká Republika a její kraje
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ.
ČR – Moravskoslezský kraj
Socioekonomická sféra
Opava Znak.
Autor: Markéta Hřivnová
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Základní informace Geografické informace Poloha kraje
Daniela Matějů Odbor evropských projektů MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ.
Moravskoslezský kraj územní jednotka Moravskoslezsko Jedná se o nejlidnatější kraj v ČR, který vyplňuje sever Moravy. Na složení obyvatel se také podílejí-
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Města Moravskoslezského kraje Téma: Česká republika jako součást.
HRADY JIHOČESKÉHO KRAJE VY _32 _ INOVACE _07 IT ve škole 16840/ Sada 1 ZŠ ZBYTINY,okres Prachatice.
Liberecký kraj. Základní údaje Liberecký kraj je oblíbeným cílem turistů především díky krásám oblasti Českého ráje, Jizerských hor a Krkonoš. Známý je.
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: AZ kvíz – přírodní poměry ČR Číslo: EU DUM 6_17 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová.
{ Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Hrady a zámky aneb Jak se žilo dříve Moravskoslezský kraj Mgr. Prchalová Zdeňka SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná Určeno pro 7.tř. ZŠS.
Česká republika Moravskoslezský kraj. Anotace: Materiál slouží k seznámení s jedním z krajů České republiky (Morava) – Moravskoslezským krajem.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 17 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-Vlastivěda.
Název DUM: VY_32_INOVACE_X_3_18_Moravskoslezský_kraj Šablona číslo: X Sada číslo: 3 Pořadové číslo DUM: 18 Autor: Mgr. Radomíra Fišerová.
Moravskoslezský kraj Mgr. Prchalová Zdeňka Pro 7. tř. ZŠS Zeměpisná poloha, povrch, města SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_20_ZEMĚPIS Téma: Moravskoslezský kraj Ročník:
Moravskoslezský kraj.
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Moravskoslezský kraj.
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Mgr.Renata Šimková VLASTIVĚDA 5.TŘ.
Můj domov, má vlast Obec.
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Olomoucký kraj. Olomoucký kraj Kde leží Česká republika v Evropě?
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Moravskoslezský kraj Nová huť Ostrava. Moravskoslezský kraj Nová huť Ostrava.
Základní škola, Hradec Králové
Města České republiky kvíz 3.část Autor materiálu: Mgr. Martin Holý
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Příbor, Dukelská 1346, příspěvková org.
Základní škola Rosice, okres Chrudim
Moravskoslezský kraj průmyslový region s těžbou černého uhlí a na ni
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Petr Drnec
Transkript prezentace:

Albert Weis Albert Weis

HLAVNÍ MENU Úvodní stranaKde je? PamátkyNa dovolenou? FotogalerieKonec

KDE JE? Moravskoslezský kraj leží na severu Moravy a jeho hlavním městem je Opava. Co tu všechno najdeme? Spoustu zajímavých památek, stačí kliknout na další snímek.

PAMÁTKY MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE V Moravsko slezském kraji najdeme Opavu, Ostravu, Bruntál, Karvinou, Český těšín, Frýdek místek, Krnov, Havířov a plno dalších pěkných měst. V Hradci nad moravicí se můžete projít hezkým zámkem, v Opavě se nachází nejstarší muzeum v ČR. Vyrazit můžeme taky za lyžováním – na vrchol Praděd.

OPAVA - HLAVNÍ MĚSTO V Opavě je hodně sadů a parků: Dvořákovy sady, Smetanovy sady, Městské sady, Janáčkovy sady, Sady svobody, Křižíkovského sady, Sady U Muzea ad. Mezi zajímavé objekty patří Soví hrádek, Sobkův palác, památník Petra Bezruče, Boží koutek aj.

KAM NA DOVOLENOU? Pokud nemáte radi zahraniční zájezdy k moři a chcete se projít přírodou, tak neváhejte a vyzkoušejte třeba Raduň. Udržovaný, pěkný park se zámkem a rybníkem určitě potěší vaše oči. Vybrat si můžete z velkého množství penzionů a hotelů, ale Raduň je spíše na jednodenní výlet. Pobyt si ale můžete zařídit i v lázních, nebo wellness komplexech. Moravskoslezský kraj je druhou nejvýznamější oblastí u nás.

Horké prameny v Darkově, lázně Velké losiny, vhodné pro léčení revmatu, respiračních a neurologických nemocí. Chcete vyrazit na zámek? Pak je tady beethovenův Hradec nad Moravicí. V Kopřivnici lze navštívit technické muzeum, plné kočárů, starých vozů a strarožitností.

HUKVALDY - HRAD Chcete spíše na hrad? Zajeďte si na Hukvaldy. Tato kouzelná zřícenina leží na severovýchodě kraje a nešetří přírodou. Kliknutím zobrazíte obrázek.

FOTOGRAFIE

KONEC Autor: Albert Weis Zdroje: