Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s určitým druhem listnatého stromu a jeho popisem   Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Advertisements

STROMY A KEŘE II. LISTNATÉ STROMY
Společenstva lesů I..
Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s tvary a druhy listů a jejich funkcí   Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – poznání.
Autor výukového materiálu:Monika Matoušková Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výuk. materiálu: Číslo klíčové.
Autor výukového materiálu:
2 Metodický list Pořadové číslo:VY_32_INOVACE_II.C.18 Název pro školu:EU CH 18 Název materiálu:Sacharidy Autor:Mgr. Lukáš Kubíček Vzdělávací obor:Chemie.
Potřeby a projevy člověka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ 1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU: Novými technologiemi k novým poznatkům II ŠKOLA ADRESA: Základní škola Nový Jičín, Komenského.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceZemědělství Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje základní informace.
Základní škola a mateřská škola T.G.Masaryka Milovice, Školská 112, Milovice projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
ZŠ Benešov,Jiráskova 888 Listnaté stromy a keře Mgr. Jana Brázdová.
Identifikátor materiálu: EU
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACE Prezentace seznamuje žáky se základní sestavou PC a dalšími.
Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s popisem, rozmnožováním a způsobem života běláska a jiných druhů motýlů. Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština.
Dřeviny – listnaté stromy
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
Anotace - v prezentaci se žáci seznamují s významem, strukturou, využitím a druhy lesa Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – rozpoznání.
Srdce Velký a malý krevní oběh Procvičování
R O S T L I N Y K R Y T O S E M E N N É
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pištová. VY_32_INOVACE_PR Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s určitým druhem.
Listnaté lesy Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.23
Rostlinstvo a živočišstvo Evropy
Autor výukového materiálu:Monika Matoušková Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výuk. materiálu: O12 Číslo klíčové.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceNerostné suroviny Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje základní nerostné.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_ I.C.01 Název pro školu:EU AJ 1.stupeň 01 Název materiálu:Colours Autor:Mgr. Marcela Jarošová Vzdělávací obor:Anglický.
Autor výukového materiálu:Monika Matoušková Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výuk. materiálu: Číslo klíčové.
Výškové stupně rostlinstva
ANOTACE Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova.
VY_32_INOVACE_Čj z 2 Vyjmenovaná slova po Mgr. Jana Michálková Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.
VY_32_INOVACE_Čj z 2 Vyjmenovaná slova po Mgr. Jana Michálková Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.
VY_32_INOVACE_04_08 Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Dějepis Název materiálu:Impresionismus Anotace: V prezentaci se žáci seznámí s pojmem impresionismus,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pištová. VY_32_INOVACE_PR Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s určitým druhem.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceMoravská a slezská města Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje významná.
Bukovité (správné zbarvení pro dvouděložné r.)
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace LISTNATÉ STROMY Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře.
Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody. Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody.
Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s zástupcem sudokopytníků srncem obecným Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – poznání.
Inzerát Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Říjen 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
Anotace - V prezentaci se žáci seznamují se zástupcem sudokopytníků jelenem evropským Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – poznání.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pištová. Anotace - v prezentaci se žáci seznamují s různými druhy sladkovodních.
Identifikátor materiálu: Přírodní vědy - 1/1 Anotace: Poloha Evropy – žák ukáže hranice Evropy, pojmenuje a nalezne poloostrovy a ostrovy Autor: Mgr. Lubomír.
Časová pásma, datová hranice, smluvený čas
Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová
ICT – 2 – 3 – 28 HV - Bohuslav Martinů
Břízovité (Betulaceae)
Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s krtkem a způsobem jeho života Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – poznání přírodního.
Fach Kellner Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná Dostupné.
ICT 2 – 3 – 25 HV František Škroup – Kde domov můj
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník:
Anotace – Pracovní list prověřuje znalosti o určitých druzích keřů, bylin, kapraďorostů, mechorostů, hub a lišejníků. Autor - Zuzana Pištová Jazyk -
Anotace - v prezentaci se žáci seznamují s tvary kořenů u různých rostlin Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – rozpoznání druhů.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceSvětadíly a oceány Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně je schopen rekapitulovat jednotlivé.
Smyslová ústrojí člověka
VY_32_INOVACE_ sada, Přírodověda
Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s určitým druhem jehličnatého stromu a jeho popisem   Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup.
Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s určitým druhem listnatého stromu a jeho popisem   Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup.
Anotace - v prezentaci se žáci seznamují s listnatým stromem lípou srdčitou Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – poznání přírodního.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pištová. VY_32_INOVACE_PR Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s určitým druhem.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského v Novém Strašecí Komenského nám. 209, Nové Strašecí tel , ,
Ekosystém les Stromy Přírodověda 4. ročník
ZŠ BYSTŘICE Mgr Pavla Štěpánková VY 52 INOVACE 111.
VY_32_INOVACE_04-49 Ročník: VII. ročník Vzdělávací oblast:
LISTNATÉ DŘEVINY Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola Frýdlant nad Ostravicí,
VY_32_INOVACE_12- Buk lesní Přírodověda - 4. ročník
VY_32_INOVACE_04_Rozmanitost přírody-lesy v ČR
TÉMA: Listnaté stromy (bez ovocných)
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_Př_06_Listnaté stromy
Transkript prezentace:

Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s určitým druhem listnatého stromu a jeho popisem   Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – poznání přírodního druhu, popis stromu, využití Speciální vzdělávací potřeby – encyklopedie nebo atlas lesní zvěře Klíčová slova - buk, bukvice, bučina, borka, pupeny Druh učebního materiálu - prezentace Druh interaktivity - výklad Cílová skupina - žák Stupeň a typ vzdělávání - základní vzdělávání – první stupeň – druhé období Typická věková skupina - 9 - 12 let Celková velikost – 3,75 MB Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pištová. VY_32_INOVACE_PR

Listnatý les 1. část Listnatý les je přírodní společenstvo s převahou listnatých stromů. 1.

Druhy listnatých lesů Je-li převaha dubů, nazývá se les doubrava. Je-li převaha buků, nazývá se les bučina. 2. 3.

Listnaté stromy Buk lesní Dub letní / zimní Bříza bělokorá Javor mléč/babyka/klen 5. 6. 4. 7.

Buk lesní Opadavý listnatý strom. Dožívá se věku 300 i více let. 9. 10. 8.

Popis Statný strom, vyrůstá do výšky až 30 metrů. Borka hladká, olovnatě šedá, později zdrsnělá. Koruna široká a klenutá. Pupeny štíhlé šupinaté a úzké. 14. 11. 12. 13.

Plodem jsou trojboké nažky bukvice, jsou potravou lesních živočichů. Listy střídavé, 5 – 10 cm dlouhé, vejčité, s krátkým řapíkem. Na jaře mají nádherně světlezelenou barvu. Plodem jsou trojboké nažky bukvice, jsou potravou lesních živočichů. 15. 16. 17.

Využití Dřevo je kvalitní, tvrdé a pevné. Používá se k výrobě nábytku, parket, sklářských forem a jako kvalitní topivo. 20. 21. 19. 18.

Příbuzné druhy Buk východní Fagus crenata Fagus engleriana liší se zřetelně brázditou borkou a roste na jihu Evropy Fagus crenata Fagus engleriana Fagus grandifolia buk velkolistý Fagus hayatae Fagus japonica Fagus longipetiolata Fagus lucida Fagus mexicana Fagus taurica 22.

Úkol pro tebe Zjisti, který lesní živočich si nejraději pochutnává na semenech z bukvic. Zkus ho i nakreslit nebo najdi obrázek v encyklopedii.

Dostupný pod licencí GNU Free Documentation License na www: 1. http://www.shutterstock.com/pic-62701111/stock-photo-beautiful-green-forest.html 2.http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/00/Duke_Forest_spring_Oak_high.jpg 3. http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Fagus_sylvatica_JPG2a.jpg 4. http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Gamble_oak_leaves.jpg 5. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c3/Fagus_sylvatica_-_La_Hulpe_(2)_.JPG 6. http://office.microsoft.com/cs-cz/images/results.aspx?qu=javor&queryid=6aee4c8b%2Df6b7%2D4cd0%2D90a6%2Dd50e018a36d7#ai:MP900411771 7. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/68/Betula_Forest.jpg 8.http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Palkovick%C3%A9_h%C5%AFrky,_Bab%C3%AD_hora,_bu%C4%8Dina.jpg 9. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/58/Bonnerue_AR1aJPG.jpg 10 . http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Fagus_sylvatica_jonge_plant.jpg 11. http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Fagus_sylvatica_textura_del_tronco.jpg 12. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/bd/Fagus_sylvatica_bud_p.jpg 13. http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Rau%C3%B0beyki-Fagus_sylvatica-1a_01.jpg 14. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/61/Fagus_sylvatica_-_Karvin%C3%A1.JPG 15. http://commons.wikimedia.org/wiki/File:H%C3%AAtre_feuille.png 16. http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Fagus_crenata_in_Mount_Ryozen_2011-06-04.jpg 17. http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Beukenootjes_met_kelk.jpg 18. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/90/Fagus_sylvatica_crosssection.jpg 19. http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Oseberg_Wagon.jpg?uselang=cs 20. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c6/Fagus_sylvatica_Beukenhout.jpg 21. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9a/Zeleznicni_prazce_a_koleje.jpg 22. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f9/Fagus_sylvatica_autumn_colour.jpg