Velká Británie ® ☻ Vlajka ☻ Znak.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Poznávací zájezd A n g l i e s cestovní kanceláří.
Advertisements

Spojené království Velké Británie
Velká Británie Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Anglie Vojta Krejčí.
IRSKO Robin Plch 8.A
ZÁPADNÍ EVROPA.
Skotsko Anglie Wales Severní Irsko
Velká Británie.
Týden Evropy Velká Británie Great Britain.
Západní Evropa - úvod pobřeží Atlantského oceánu pobřeží Atlantského oceánu Velká Británie, Irsko, Francie, Belgie, Nizozemsko, Lucembursko Velká Británie,
Škola1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko AutorMgr. Ilona Šindelářová, ČísloVY_52_INOVACE_161 NázevLondýn Téma hodinyZápadní.
nachází se v západní Evropě Hlavní město: Londýn konstituční monarchie Počet obyvatel: 60,609,153 Rozloha: km2 (241,590 země, 3,230 voda) Úřední.
Portugalsko Info a obrázky.
Korsika.
LONDÝN Hlavní město Spojeného království leží na řece Temži v jihovýchodní Anglii. Žije tu zhruba 7 miliónů obyvatel. Londýn se skládá ze tří částí: původní.
Velká Británie (Great Britain).
Portugalsko Pod tímto pojmem si většina návštěvníků představí prosluněné Algarve, za rekreačními středisky se však skrývá nepoznaná země nepřeberných možností.
LONDÝN.
Podnebí.
Spojené království Velké Británie a Severního Irska
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
EVROPSKÁ UNIE.
Španělsko.
Londýn Hlavní město Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. Leží na jihovýchodě země při ústí řeky Temže. Londýn je společně s městy New.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_Zem8_11 Sada DUMZeměpis 8 PředmětZeměpis Název materiáluPoznej evropské město _1 Anotace Žák má v průběhu.
Hlavní města Austrálie
Velká Británie.
Velká Británie Valentýna Martínková.
Velká Británie vlajka Velké Británie znak Velké Británie.
Nový Jižní Wales.
Vytvořil Matěj Turek 8. B 10. ZŠ Plzeň
Londýn Vypracoval: Jakub Krišpín
Nejmocnější státy Evropy
Evropa – Západní Evropa
Británie a Irsko Autor: Mgr. Jana Kalandrová Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/ Název projektu:
Big Ben je hovorové označení používané pro hodinovou věž, která je součástí budovy Westminsterského paláce vedle Temže v Londýně a neformální pojmenování.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Aleš Čech Název DUM: VY_32_Inovace_ Evropa- Západní Evropa Název sady: Zeměpis 7. ročník Číslo projektu:
Velká británie ( Anglie ) Hlavní město je Londýn ( obyvatel ). Sousedí s Irskem. Sousedí s mořemi Severní moře, Keltské moře, Irské moře, průliv.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Velká Británie a Irsko hrad Windsor Buckinghamský palác Westminster.
Podnebí, podnebné pásy.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: PaedDr. Vaňková Marcela Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_52_INOVACE_1B_34.
Západní Evropa – Velká Británie, Irsko VY_32_INOVACE_18_ZEMĚPIS_západní Evropa – Velká Británie, Irsko Dětský domov, Základní škola, Střední škola Duchcov,
Velká Británie Tereza Pavličková. Warwick castle  Hrad Warwick je památkově chráněný středověký hrad ve Warwicku  Hrad byl velmi krásný ale krajina.
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_05_Britské_souostroví_ib2 Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Autor:
Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 Autor: Eva Valentová Název: VY_32_inovace_212_ Velká Británie Téma: anglický jazyk Číslo.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie o. p. s. AUTOR: Mgr. Dita Nerudová NÁZEV: VY_32_INOVACE_11_Anglický jazyk TÉMA: London ČÍSLO PROJEKTU:
Londýn. Základní fakta Londýn je hlavní město Spojeného království Londýn má kolem 7 milionů obyvatel Londýn se skládá ze 3 částí: a)Město Londýn b)Město.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_6A_09_Velká Británie.
Velká Británie.
Antonín Košíček Sára Šobková
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
EVROPA ZÁPADNÍ EVROPA – VELKÁ BRITÁNIE, IRSKO
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
VY_52_INOVACE_ČLAJS_06_JF Počasí a podnebí v ČR
Šablona VY_52_INOVACE_Z
Spojené království Lukáš Vicherek.
zpracovaný v rámci projektu
Londýn, místo, které mě zaujalo
Anglie LONDÝN.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Karibik Karibik je region v nejjižnější části Severní Ameriky.
Klára gregorová, Karolína michalcová – 8. ročník
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Petra MATYÁŠTÍKOVÁ Název materiálu:
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Velká Británie AUTOR: Mgr. Aleš Skála
TUNISKO
Dánsko Vlajka znak.
Transkript prezentace:

Velká Británie ® ☻ Vlajka ☻ Znak

Londýn Rozloha: 1577km2 Počet obyvatel: 7 mil. Jazyk: angličtina Měna: Libra Starosta: Boris Johnson

Data-Velká Británie Hlavní město: Londýn Rozloha: 242 534km2 Měna: Libra Jazyk: angličtina Obyvatelstvo: 58,5 mil. Státní zřízení: království Řeka: Temže

Královská dynastie Alžběta 2, Filip Řecký Charles z Walesu, Camilla, (manželka Charlese) Harry Windsor, William z Cambridge, Catharine (Middleton) z Cambridge

Podnebí Velká Británie obecně platí za uplakanou zemi, kde často prší. Podnebí je zde mírné, což s sebou také přináší vlhké a často chladnější počasí. K tomu musíme připočítat častou mlhu. Hlavní vliv tu má Atlantský oceán. Ale to neznamená, že si Britové neužijí letních slunečných dní. V létě zde teploty šplhají až na 25 °C. Léto tu trvá od června do srpna.. Obecně se dá říci, že má Británie mírné zimy a chladnější léta. Na podzim a na jaře je počasí nevyzpytatelné a dost proměnlivé. V létě je průměrná teplota v Londýně okolo 18 °C, v zimě 4 °C. Na západním pobřeží jsou srážky na denním pořádku, východní pobřeží je proti tomu dost sušší.

Památky Londýnský parlament a jeho věž se zvonem zvaným Big Ben, Nejvyšší budova Londýna(224m)mrakodrap Kanárských loděnic, Londýnské oko je největším ruským kolem na světě, Nejstaršími budovami Londýna je Tower of London a Westminsterské opatství

1.

2.

3.

4.

Zajímavosti Londýn je jedním z hlavních světových finančních center.V oblasti financí a bankovnictví pracuje 700 000 lidí,to je nejvíce na světě. Každý rok přijíždí do Londýna zhruba 8 mil. Turistů. Spojené království politicky slučuje 4 země-Anglii,Skotsko,Wales a severní Irsko.

Děkujeme za pozornost