© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ing. Květoslava Plechatá
Advertisements

ing. Květoslava Plechatá
ing. Květoslava Plechatá
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Pohledávky.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Účetní zápisy, účetní knihy, kontrola v účetnictví
ing. Květoslava Plechatá
Základy účetnictví změny rozvahových položek
METODICKÉ PRVKY ÚČETNICTVÍ
Červen 2013VY_32_INOVACE_UCE_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Jitka Honková, Ing. Martina Palyzová a Ing. Marek.
Právní úprava účetnictví
Kontrola dat Denková Barbora, DiS. Skalský Dvůr
Základy účetnictví Základy ekonomiky a účetnictví – 9. ročník
Přednáška č. 1 Základy účetnictví.
*1031 Vypořádání Skalský Dvůr K čemu slouží Pro zemědělské firmy, které ještě uvádí vypořádání oprávněných osob Je navázána na knihu závazků,
Kateřina Fořtová, Jan Ládek, Lenka Hybšová, Klára Stádníková
Účetní zápisy a účetní knihy
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Účtování materiálových zásob.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Závazky.
Úvod do účetnictví.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Účtárna ve fiktivní firmě.
Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_UCE135 Jméno autora:Ing. Alena Urešová Třída/ročník:2. a 4. r. Datum vytvoření: Výukový materiál zpracován.
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software Téma: Evidence došlých faktur, příkaz k úhradě, úhrada faktury Prezentace - powerpoint ing.Květoslava Plechatá,
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.
CHARAKTERISTIKA ÚČETNICTVÍ
Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_UCE134 Jméno autora:Ing. Alena Urešová Třída/ročník:2. a 4. r. Datum vytvoření: Výukový materiál zpracován.
zpracovaný v rámci projektu
Téma č. 1: Základy metodologie účetnictví II.
Účetní systémy na PC (MPF_USPC) 1. TÝDEN (25. – )
Devátá přednáška z UCPO
Kontroly Zásoby x Účetnictví Autor: Mgr. Jana Urbanová Skalský Dvůr,
Účtování na rozvahových účtech aktivních
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_299.
Právní úprava účetnictví, dokumentace „5“
ÚČET, ÚČETNÍ ZÁPISY říjen 2012 VY_32_INOVACE_UCE_070110
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.1 Komunikace Aplikací VEMA G1 s Microsoft Windows Martin Šustr.
Jednoduché účetnictví
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_253.
Účetní doklady III Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Miloslava Schránilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Účetní technika.
EVIDENCE ZÁSOB.
nevýdělečné organizace (ČÚS a vyhláška 504/2002 Sb.)
ÚČETNICTVÍ 2 7. KAPITOLA: ÚČETNICTVÍ 2 7. KAPITOLA: ZÚČTOVÁNÍ SE ZAMĚSTNANCI A INSTITUCEMI SOCIÁLNÍHO A ZDRAVOTNÍHO POJIŠTĚNÍ Vysoká škola technická a.
Účetnictví 1 6. kapitola: Metodické prvky účetnictví
PRÁVNÍ ÚPRAVA ÚČETNICTVÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iveta Pecková. Dostupné z Metodického portálu
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Informace o konkrétních nedostatcích zjištěných MF při kontrolách hospodaření PO v rámci přezkoumání hospodaření JMK Pracovní schůzka s ekonomy neškolských.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Eva Zmeškalová Název šablonyVY_32_INOVACE UCE Název DUMuUCE S Stupeň a typ.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Vnitropodnikové účetnictví. Finanční účetnictví Normativně upraveno Sleduje aktiva, pasiva, náklady a výnosy účetní jednotky za celek Poskytuje souhrnné.
D OPADY ÚČETNÍ REFORMY VEŘEJNÝCH FINANCÍ V KONKRÉTNÍCH PODMÍNKÁCH VYBRANÉ ZÁKLADNÍ ŠKOLY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav.
ÚČETNICTVÍ V NNO Hana Jurajdová. Úkolem účetnictví je: sledovat stav a pohyb majetku a zdrojů majetku (tj. odpovídat na otázku: Jaký majetek má účetní.
Inventarizace majetku a závazků
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Zdeňka Bitterová Název materiálu:
SH ČMS účetní závěrka 2016 Metodický pokyn č. 4/2016.
ÚČETNICTVÍ V NNO Hana Jurajdová
PBSNPB2: Účetnictví a zdanění neziskových organizací Fundraising Ekonomické řízení neziskových organizací Jakub Pejcal Centrum.
Evidence a účtování zásob ve vybrané společnosti
ZÁKLADY ÚČETNICTVÍ A PODVOJNÝ ZÁPIS
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Evidence a účtování zásob ve vybrané společnosti
ÚČTOVÁNÍ VÝROBKŮ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Základní informace Možnost zadání rozpočtu i v cizí měně
nevýdělečné organizace (ČÚS a vyhláška 504/2002 Sb.)
EVIDENCE VÝNOSŮ A NÁKLADŮ V ÚČETNICTVÍ
Inventarizace majetku a závazků
Poznatky z veřejnosprávních kontrol u příspěvkových organizací
Transkript prezentace:

© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o.

2 Josef Babák Podvojné účetnictví v G2

© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o. 3 Funkce účetnictví v G2 Slouží ke zpracování a uchování účetních informací Účtuje o účetních skutečnostech z dokladů vystavených v jiných komponentách (mimo vnitřního účetního dokladu) Poskytuje výstupy ve formě účetních knih a účetních výkazů

© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o. 4 Možnosti účetních agend Je možné vést více účetních jednotek v jedné databázi V jedné databázi jsou účetní informace za více fiskálních období Každá účetní jednotka může mít definováno více účtových rozvrhů

© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o. 5 Zaúčtování účetních dokladů Účetní doklady vznikají v jiných komponentách K účetním dokladům se doplňuje jejich zaúčtování, které je rozšiřuje o další účetní parametry Součástí zaúčtování jsou účetní zápisy

© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o. 6 Vlastní účtování Vytvoření zaúčtování a účetních zápisů Jednostranný účetní zápis Dvojstranný účetní zápis Zaúčtování dokladu Přiřazení účetního zápisu (Deník) do inventur účtu (Hlavní kniha) Zkontrolování dokladu Znovu otevření dokladu

© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o. 7 Účetní periody Otevření periody Rok, čtvrtletí, měsíc, dekáda, týden, den + jejích násobky Uzavření periody Doklady nepatřící do periody Doklady nezaúčtované do periody Znovu otevření periody

© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o. 8 Účetní knihy Pohledy na hlavní knihu a deník Z fiskálního období Z účetních period Ze středisek Z účtů Přehledy o zaúčtovaných dokladech V účetní jednotce Ve fiskálním období V účetní periodě Knihy analytické evidence

© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o. 9 Výstupní dokumenty Sestavy Výkazy Vnitřní účetní směrnice Pro dané období Pro konkrétní účetní jednotku

© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o. 10 Diskuse Děkuji za pozornost Více informací na