PRELUDE Challenge – pokračování iniciativy za účasti nově připojených regionů Václav Sedláček ISSS Hradec Králové4. - 5. dubna 2005.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Enviro-i-forum Evropská environmentální informatika, historie a vývoj Prof. RNDr. Jiří Hřebíček, CSc. RNDr. Jaroslav Ráček, Ph.D.
Advertisements

Nové role veřejných knihoven – inspirace ze zahraničí
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Akční plán pro Evropu a resortní koncepce výzkumu a vývoje – návrh opatření v kompetenci jednotlivých resortů.
DOTACE PROJEKTY STUDIE SEMINÁŘE Komunitární programy Ústí nad Labem Ing. František Jochman Datum:
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
Technologické platformy a dopravní výzkum
Title Sub-title European Commission Enterprise and Industry Lukáš Procházka TC AV ČR Rámcový program pro konkurenceschopnost a inovace – účast českých.
Programy EU v oblasti informační společnosti ISSS Hradec Králové, 4. dubna 2005.
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
1 Konference ZASTUPOVÁNÍ ZÁJMŮ V EU Senát Parlamentu České republiky Praha, 11. listopadu 2008 Ing. Roman Línek Člen Výboru regionů EU vicehejtman Pardubického.
Reinženýring cesta ke zvyšování výkonnosti státní správy s využitím procesního řízení Ing. Martin Čulík Notes CS a.s. Konference ISSS 2003 Hradec Králové.
Realizace Národní strategie informační bezpečnosti ČR Mgr. Marie Svobodová Ministerstvo informatiky ČR Hradec Králové, ISSS 2006.
Místní Agenda 21 Hodnocení místní udržitelnosti v ČR Ing. arch. Marie Petrová Hradec Králové, 18. února 2014.
IBM Global Services ČR © 2006 IBM Corporation April, 2006 E-stát a EU Pavel Hrdlička.
Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, Technologické centrum AV ČR Centrum pro transfer technologií CeTT.
Účast veřejnosti při naplňování Karpatské úmluvy Setkání se zástupci krajů Barbora Šafářová Ústav pro ekopolitiku, o.p.s.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
eGovernment Informační systémy ve státní správě a samosprávě
28. listopadu 2011, Brno ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy Seminář - inovace v regionech.
Koncepce internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS 2004.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Možnosti spolufinancování projektů v oblasti ICT z programů EU PhDr. Blanka Hašová Ing. Martin Hiršal.
Programy EU v oblasti informační společnosti ISSS Hradec Králové,
Využití NUŠL pro ukládání a zveřejňování výsledků výzkumu a vývoje V ČR Open Access: otevřený přístup k vědeckým informacím v EU a ČR Technologické centrum.
Digitální strategie krajů Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Digitální strategie krajů Datum:
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
Barbora Vacátková, Klastry a Enterprise Europe Network ČR European Commission Enterprise and Industry.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Šetření o využívání informačních technologií ve veřejné správě Konference ISSS 2006.
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
ICHNOS Plus – INTERREG 4C Ing. Petr Pavlinec – kraj Vysočina.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Ministerstvo informatiky ČR ISSS, Hradec Králové, duben 2005.
Projekt GINIE - role a přínosy CAGI při vytváření Evropské geoinformační sítě.
Aktivity regionů v EU. Programové dokumenty  Strukturální fondy  SROP, SOP  Regionální rada, sekretariát regionální rady  Problematiky velikosti NUTS.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
PaedDr. Pavla Břusková generální ředitelka a předsedkyně představenstva Agentura pro regionální rozvoj,a.s., Ostrava Inovační rozvoj regionů 2010 Žilina,
Sdílení dat o veřejné správě Jaroslav Svoboda MV, úsek informatiky odbor informatizace veřejné správy.
ELearning na počátku nového tisíciletí a pět let poté Miloslava Černá Petra Poulová.
Mezioborová síť spolupráce pro policy development v oblasti udržitelného rozvoje Přehled aktivit COŽP 26. září 2011, Jana Dlouhá.
Zasedání uspořádané k oficiálnímu zahájení činnosti Českého centra pro mobilitu Datum konání: Místo konání: budova AV ČR, Národní 3, Praha.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
1 Setkání těžařů TU – Frymburk Petr Rambousek, Česká geologická služba Mezinárodní akce a projekty na podporu Evropské surovinové iniciativy.
E-government - moderní podoba veřejné správy v České republice.
Síťová spolupráce, aplikovaný výzkum inovací ve prospěch malých podniků (SBIR),,Malé podniky jsou páteří evropské ekonomiky.´´ (Evropská charta pro MP)
Centrum pro výzkum, vývoj a inovace Life for Science. Science for Life.
Meath Local Sports Partnership - Committed to the development of sport in Meath Místní sportovní partnerství Meath.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Prioritní osa 2 Výzva 2.3 Lidské zdroje ve Výzkumu a vývoji Mgr. Filip Týc Odbor programů výzkumu.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Místní Agenda hodnocení místní udržitelnosti v ČR a evropský kontext Ing. arch. Marie Petrová PS URROU, 11. prosince 2013.
Česká republika v Evropském výzkumném prostoru 2 (CZERA 2)
Spolupráce organizací občanské společnosti na úrovni EU
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Kde jsme a kam jdeme na cestě k digitální ekonomice?
ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy
Charakteristika a nástroje
Regionální inovační systémy a podpora inovací v regionech ČR
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Využití digitálních technologií při výuce
Výbor pro audit ing. Bohuslav Poduška, CIA, CRMA
Národní podpora využití potenciálu kulturního dědictví prostřednictvím Integrovaného operačního programu
Transkript prezentace:

PRELUDE Challenge – pokračování iniciativy za účasti nově připojených regionů Václav Sedláček ISSS Hradec Králové dubna 2005

Historie a současnost PRELUDE 9 regionů20 regionů Vysočina, jediný zástupce za ČR ELANET, 6 pracovních skupin 4 vertikální klastry 3 horizontální klastry ISSS Hradec Králové

Klastry WP1 vertikální GAUDI evropský klastr pro inovace v oblasti eGovernment, dělat věci správně dělat správné věci EDEn podniky v digitální ekonomice ETTC klastr pro evropský transport a telematiku MobiCiti mobilita občanů horizontální Learning and Kowledge Creation FLOSS klastr pro Open Source Software GUARANTeE zajistit eInclusion pro členské regiony ISSS Hradec Králové

European Clusters eInclusion FLOSS Learning and knowledge creation eBusinesseGovernmenteTransporteEmployment The PRELUDE regions and regional clusters Organiz- ational Innovation RTD Innovation Associations and European Networks Support Services NoE

Vědecký výbor pro inovaci a výzkum - SIR WP2 mapování požadavků na inovace a výzkum v rámci členských regionů, podpora výměny zkušeností a nejlepší praxe na poli vědy, inovací a výzkumu se zvláštním zaměřením na využití ICT různými částmi veřejného sektoru, poradní orgán řídicího výboru, evaluace účinnosti a výstupů projektů a ohodnocení jejich dopadu v regionech, poskytování metodologické podpory pro zlepšení komunikace a podpory vědy, inovací a výzkumu se zvláštním důrazem na úlohu ICT, zvýšení povědomí závažnosti uplatňování výsledků vědy a výzkumu mezi vedoucími politiky (politickými lídry) a orgány veřejné správy na všech úrovních (formou diskusí a speciálních prezentací). ISSS Hradec Králové

VIZE Rozšíření a transformaci sociologicko demokratických a konsultačních procesů podporovaných informačními a komunikačními technologiemi (ICT), v první řadě Internetem. Šestá pracovní skupina – WP6 eParticipation for improved local and regional government Její aktivity jdou „napříč“ uvedenými horizontálními a vertikálními klastry ISSS Hradec Králové

NoE - Network of Excellence WP6 multi - disciplinární vědecko-výzkumná aktivita jako průnik následujících disciplin: ·veřejná administrativa, ·politické vědy, ·informační systémy, ·komunikace, ·informatika. skupina 200 – 250 evropských vědeckých pracovníků s cílem plánovitého a trvalého výzkumu v dané oblasti v příštích 4 – 5 letech ISSS Hradec Králové

Matice témat

Předpokládané pracovní postupy při eParticipaci

Děkuji Vám za pozornost