Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno: Ročník (obor):KČ H/01 Kuchař - číšník Tematická oblast:Příprava minutkových pokrmů z vepřového masa Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží k upevnění učiva minutkových pokrmů z vepřového masa Šablona číslo materiálu: III/
Minutkové pokrmy z vepřového masa wikipedia. org
Předběžná úprava maso předběžně upravíme: odblaňujeme, omyjeme, krájíme na jednotlivé porce přes vlákna, naklepáváme, nasekáváme okrajové blány, formujeme, nakládáme do oleje, solíme, kořeníme, obalujeme wikipedia. org
Tepelné úpravy tepelné úpravy: pečení(na pánvi, roštu, rožni) - konvektomat - smažení - dokončovací tepelné přípravě gratinování,papilota
Vhodná masa Používáme maso z těchto částí: vykostěná kýta: řízky, filé, steak, medailonky, ražniči, na nudličky částečně osekaná pečeně,(kotleta,karé): žebírka, tvarování, nasekávání okrajových blan vepřová panenská: medailonky, ražniči Krkovička: plátky (smažení) Pokrmy na jehle: nakrájené maso (kýta) na kostky, plátky, hranolky, kořeníme a střídavě napichujeme na kovové jehly:(anglickou slaninu, žampiony, šunku, játra, ledvinky apod.) tepelně upravujeme pečením na pánvi, roštu,pochoutková másla
Vepřová kýta Vepřová pečeně Panenská svíčková wikipedia. org
Vepřové vnitřnosti Játra: smažená, na roštu Mozeček: s vejcem Jazyk (vařený): smažený wikipedia. org
Použité zdroje: www. commons wikimedia.org. Technologie příprava pokrmů II. Nakladatelství Merkur, 1984,1994 ISBN Technologie příprava pokrmů 2. Nakladatelství Fortuna, 1999,2006 ISBN Receptury teplých pokrmů Nakladatelství Merkur, 1991,1705 ISBN