Vánoční stromeček Autor: Mgr. Helena Uhříková Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/02.0025.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Krmítko z kartonu od mléka
Advertisements

PČ_007_Práce z přírodnin – vánoční svícen Autor: Mgr. Helena Uhříková
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Vánoční cukroví od Adély Pracovní postup
Pokrmy z brambor.
Vánoční perníková vesnička
Závěs ze špejlí Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Obrázek s motýly Autor: Mgr. Helena Uhříková Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Recept na perník.
Podzimní lucerna Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Kašírovaná dýně Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
PČ_008_Práce z přírodnin – ježek
Podzimní lucerna Autor: Mgr. Helena Uhříková Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Anděl Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
PČ_015_Práce s papírem – korálky
Opakování – vesmír, sluneční soustava
Jak upéct perníky Klikni zde..
Příprava vánoční večeře. Kapr s pivní omáčkou. Ingredience 1,5 kilogramu kapra bez vnitřností a šupinbez 1 velkou cibuli 1 mrkev 1 lžíci másla 1 lžíci.
Moučníky z litého těsta
Vánoční stromeček Autor: Mgr. Helena Uhříková Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Autor: Mgr. Helena Nováková
Sněhové kokosy Z bílků ušleháme sníh, po částech do něj všleháme krupicový cukr, poté moučkový cukr a nádobu vložíme do horké vodní lázně a šleháme, až.
Hospodářství Autor: Mgr. Helena Nováková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
PČ_012_Kombinovaná technika – obrázek s motýly
PČ_011_Práce s papírem – vánoční přání
Velikonoční slepice Autor: Mgr. Petra Zdráhalová Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Ořechovo medové řezy Medovník.
SVĚTOVÉ ZĚMĚDĚLSTVÍ Autor: Mgr. Helena Nováková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Jádrové a periferní oblasti
Náhrdelník Autor: Mgr. Helena Uhříková Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Opakování – vesmír, sluneční soustava
Staročeský medovník Ingredience: 100 g másla 150 g krupicového cukru
DOPRAVA Autor: Mgr. Helena Nováková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
©Jiří Kos g hladké mouky 130 g moučkového cukru g tuku 2 celá vejce 1/2 čajové lžičky sody 1 lžička perníkového koření 3 lžíce medu.
Autor: Mgr. Helena Nováková
Zvířátka z kolíčků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Prostorové květiny Autor: Mgr. Petra Zdráhalová Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
CELOSVĚTOVÁ TĚŽBA Autor: Mgr. Helena Nováková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
SOU společného stravování Poděbrady Bc. Daniel Vančura Cukrářská technologie.
Vánoční svícen Autor: Mgr. Petra Zdráhalová Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
PČ_005_Práce s drobným materiálem_Kašírovaná dýně
SVĚTOVÉ ZĚMĚDĚLSTVÍ Autor: Mgr. Helena Nováková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
HOSPODÁŘSKÉ ORGANIZACE - opakování Autor: Mgr. Helena Nováková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:
SVĚTOVÁ PRŮMYSLOVÁ VÝROBA Autor: Mgr. Helena Nováková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
SVĚTOVÁ PRŮMYSLOVÁ VÝROBA
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
PČ_040_Kombinovaná technika_Knoflíkový obrázek
Náhrdelník Autor: Mgr. Helena Uhříková Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Anděl Autor: Mgr. Petra Zdráhalová Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
PČ_036_Práce s papírem_Vytlačované přáníčko
NÁRODNÍ PARKY SLOVENSKA
Medovník Připravte si: Na těsto 20 dkg cukru krupice,
Krmítko z kartonu od mléka
Korálky Autor: Mgr. Helena Uhříková Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
PČ_010_Práce s papírem – baňka na stromeček
Vánoční perníčky 1. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Pavel Žižka. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Zariskuj Autor: Mgr. Helena Nováková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Vánoční medvídek Autor: Mgr. Petra Zdráhalová Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
PČ_008_Práce z přírodnin – ježek
PČ_038_Příprava pokrmu_Výroba pomazánky
PČ_003_Práce s drobným materiálem_Stojánek na ubrousky
DUM - Digitální Učební Materiál
DUM - Digitální Učební Materiál
Recept – Hororové cupcakes
Transkript prezentace:

Vánoční stromeček Autor: Mgr. Helena Uhříková Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/ Název projektu: Modernizace výuky na ZŠ Slušovice, Fryšták, Kašava a Velehrad Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. PČ_009_Příprava pokrmů – pečení perníku – vánoční stromeček

Anotace:  Digitální učební materiál popisuje pracovní postup pečení a zdobení medového perníku.  Materiál vysvětluje celý pracovní postup výroby perníkového vánočního stromečku.  Je určen pro předmět pracovní činnosti a 4. – 5. ročník

Suroviny na těsto: 30 dkg hladké mouky 15 dkg cukru 2 vejce 6 dkg medu 5 dkg sádla 7 hřebíčků 1 kávová lžička mleté skořice 2 kávové lžičky prášku do pečiva

Pomůcky na pečení a zdobení: plech, váleček, hladká mouka na podsypání těsta, pečící papír, mašlovačka, mikrotenový sáček, vajíčko, mletý cukr.

Krok č. 1: Ze všech uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladnu odpočinout do druhého dne.

Krok č. 2: Z těsta vyválíme plát silný 0,5 cm. Vykrájíme osm hvězdiček ve velikosti od 11,5 cm do 3 cm. Vykrojené hvězdičky dáme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme v předem vyhřáté troubě na 175 stupňů, délka pečení je 20 minut.

Krok č. 3: Po upečení ihned potřeme perníky rozšlehaným žloutkem a necháme je vychladit.

Krok č. 4: Připravíme si pevný mikrotenový sáček, odstřihneme jeden roh a sáček naplníme bílkem smíchaným s mletým cukrem.

Krok č. 5: Perníky nazdobíme dle vlastní fantazie. Necháme polevu dobře zaschnout.

Krok č. 6: Na střed každé hvězdičky, kromě poslední, naneseme trochu bílkové polevy a slepíme je k sobě. Na poslední hvězdu nalepíme polystyrenovou kuličku o průmětu 1,5 cm.

Výsledek

POUŽITÉ ZDROJE vlastní fotografie