Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Náhrdelník Autor: Mgr. Helena Uhříková Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/02.0025.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Náhrdelník Autor: Mgr. Helena Uhříková Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/02.0025."— Transkript prezentace:

1 Náhrdelník Autor: Mgr. Helena Uhříková Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/02.0025 Název projektu: Modernizace výuky na ZŠ Slušovice, Fryšták, Kašava a Velehrad Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. PČ_014_Práce s textilem – náhrdelník

2 Anotace:  Digitální učební materiál popisuje pracovní postup výroby náhrdelníku.  Materiál vysvětluje celý pracovní postup výroby náhrdelníku z vlněného filcu a štrasových kamínků, žáci použijí techniku šití a lepení. V materiálu jsou uvedeny základní informace o mezinárodním svátku Den matek.  Je určen pro předmět pracovní činnosti a 4. – 5. ročník.

3 Pomůcky: filc, bílá mašle o průměru 4 mm, vyšívací bavlnka, lepidlo Herkules, jehla, štrasový řetízek

4 1. krok: Z vlněného filcu vystřihneme kruh o průměru 2,5 cm. Ze štrasového řetízku odstřihneme 10 kamínků (ponecháme vcelku). 2,5 cm

5 2. krok: Přišijeme kamínky, filc propichujeme v mezerách mezi jednotlivými kamínky (těsně). Poslední dva kamínky přilepíme lepidlem.

6 3. krok: Ustřihneme 60 cm bílé mašle. Mašli přehneme napůl a přišijeme k náhrdelníku.

7 4. krok: Z filcu vystřihneme druhý kruh, také o průměru 2,5 cm. Kruh potřeme lepidlem Herkules a přilepíme ze spodní strany náhrdelníku.

8 Hotový výrobek Náramek můžeme použít jako dárek ke Dni matek.

9 Den matek Svátek maminek se slaví na mnoha místech na světě, dny oslav se liší. V České republice se tento svátek slaví podle amerického vzoru druhou květnovou neděli. Svátek se slaví od roku 1906 na počest Američanky Anny Reeves Jarvisové, která bojovala za práva matek. V tento den dávají děti svým maminkám kytičku a dárek, nejlépe vlastnoručně vyrobený.

10 POUŽITÉ ZDROJE Den matek. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, 2001-, 27. 10. 2014 [cit. 2014-10-28]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Den_matekhttp://cs.wikipedia.org/wiki/Den_matek www.office.microsoft.com vlastní fotografie


Stáhnout ppt "Náhrdelník Autor: Mgr. Helena Uhříková Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/02.0025."

Podobné prezentace


Reklamy Google