Rozvahové a výsledkové účty

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Charakteristika zásob
Advertisements

Účtování pořízení zásob koupí
Číslo a název projektu CZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školy Soukromá.
Holínská, Eva: Základy účetnictví BIVŠ LS 2009/ Stručný obsah 7. přednášky účetní zobrazení koloběhu aktiv a pasiv na rozvahových účtech (tzv. jednořadově)
Zásoby- účtování inventarizačních rozdílů
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Základy účetnictví změny rozvahových položek
ÚČTOVÁNÍ NA ROZVAHOVÝCH ÚČTECH
SYNTETICKÁ A ANALYTICKÁ
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
VÝNOSY, NÁKLADY, VÝSLEDEK HOSPODAŘENÍ
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Účetnictví.
Daň z přidané hodnoty a její účtování
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Náklady a výnosy.
Dlouhodobý majetek Vyřazení
Autorkou materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jindra Germaničová. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava,
Systém účtování Ing. Petr Valouch, Ph.D.
ÚČTOVÁNÍ ZÁSOB ZPŮSOBEM B prosinec 2012VY_52_INOVACE_UCE_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Jitka Honková, Ing.
Výnosy – členění Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Klimánková.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Červen 2013VY_32_INOVACE_UCE_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Jitka Honková, Ing. Martina Palyzová a Ing. Marek.
Dlouhodobý majetek Odpisy
Krátkodobý finanční majetek Peníze na cestě
Účetnictví – Rozvaha, její funkce, obsah a členění
Základy účetnictví 4. přednáška.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Soňa Šestáková Název materiálu: Základní účtování nákladů a výnosů Označení.
Krátkodobý finanční majetek Ceniny
Krátkodobý finanční majetek Pokladna
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Účetnictví Ročník: 2.
Rozvaha, rozpad rozvahy do účtů, účtová osnova, účtový rozvrh „12“
VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY (VZZ)
* HOSPODAŘENÍ PODNIKU 2 Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední škola hotelnictví.
VÝSLEDKOVÉ ÚČTY říjen 2012 VY_32_INOVACE_UCE_070113
CHARAKTERISTIKA ÚČETNICTVÍ
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Rozvaha, změny rozvahových stavů, účet.
Účetní systémy 1 3. přednáška. Osnova: Vznik podvojného účetního systému Vznik podvojného účetního systému Jednobilanční účetní systém Jednobilanční účetní.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_254.
NÁKLADY, VÝNOSY, HOSPODÁŘSKÝ VÝSLEDEK II.
Téma č. 1: Základy metodologie účetnictví II.
Autorkou materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing.Jindra Germaničová. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
HOSPODAŘENÍ PODNIKU listopad 2012 VY_32_INOVACE_EKO_060106
prosinec 2012 VY_32_INOVACE_UCE_070208
Zásoby Účtování o zboží
Účtování na výsledkových účtech a hospodářský výsledek
ÚČTOVÁNÍ NA VÝSLEDKOVÝCH ÚČTECH
Zásoby Účtování výrobků
Devátá přednáška z UCPO
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Účtování na rozvahových účtech aktivních
Základy účetnictví 3. přednáška.
Krátkodobý finanční majetek Bankovní účty Krátkodobé bankovní úvěry
Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_UCE136 Jméno autora:Ing. Alena Urešová Třída/ročník:2. a 4. r. Datum vytvoření: Výukový materiál zpracován.
ROZVAHOVÉ ÚČTY říjen 2012 VY_32_INOVACE_UCE_070111
SOUVISLÝ PŘÍKLAD listopad 2012 VY_32_INOVACE_UCE_070116
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je RNDr. Zdeněk Binar Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_253.
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_613 Ročník: 4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Téma: Výsledkové účty Jméno autora:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Zdeňka Bitterová Název materiálu:
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
NÁKLADY, VÝNOSY, HOSPODÁŘSKÝ VÝSLEDEK PODNIKU
Účet, druhy účtů, účtová osnova, účtový rozvrh
Účetní systémy 1 3. přednáška.
Náklady a Výnosy.
Bc. Jiří Švec 01_Rozvaha Bc. Jiří Švec
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
EVIDENCE VÝNOSŮ A NÁKLADŮ V ÚČETNICTVÍ
Transkript prezentace:

Rozvahové a výsledkové účty 17.listopadu 2012 VY_32_INOVACE_140104_Rozvahove_a_vysledkove_ucty_DUM Rozvahové a výsledkové účty Autorkou materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jindra Germaničová. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková organizace. Materiál byl vytvořen v rámci OP VK 1.5 – EU peníze středním školám, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/34.0809

Rozdělení účtů: Rozvahové účty – aktivní, pasivní Výsledkové účty – nákladové, výnosové Závěrkové účty – počáteční účet rozvažný, konečný účet rozvažný, účet zisků a ztrát Podrozvahové účty

Rozvahové účty Vznikají rozpisem rozvahy do účtů Rozpisem aktiv vznikají aktivní rozvahové účty Rozpisem pasiv vznikají pasivní rozvahové účty Stav aktiv a pasiv převzatý z rozvahy se nazývá počáteční stav

Závěrkové účty Počáteční účet rozvažný – slouží k rozpisu počátečních stavů z rozvahy, je obrácený k rozvaze, součet na stranách MD a D je stejný jako součet aktiv a součet pasiv. Používá se na počátku účetního období.

Závěrkové účty Konečný účet rozvažný – slouží k uzavírání rozvahových účtů, je shodný s rozvahou, používá se na konci účetního období

Závěrkové účty Účet zisků a ztrát – slouží k uzavírání výsledkových účtů

Podrozvahové účty Na těchto účtech účtujeme o skutečnostech, které jsou důležité pro posouzení majetkové situace účetní jednotky, ale o kterých není účtováno. Např. o majetku ve výpůjčce, zásoby přijaté do úschovy, atd.

Výsledkové účty Nákladové: Při hospodářské činnosti ÚJ dochází ke spotřebě hospodářských prostředků (spotřeba materiálu, spotřeba energie, nakupované služby, spotřeba práce, opotřebení dlouhodobého majetku,atd.). Tato spotřeba vyjádřená v peněžních jednotkách jsou náklady. Náklady účtujeme na straně MD nákladových účtů.

Výnosové: ÚJ vyrábí výrobky, zboží, poskytuje služby – souhrnně je lze označit jako výkony ÚJ. Výkony vyjádřené v peněžních jednotkách jsou výnosy. Jsou spojeny s výstupy ÚJ a jsou to především tržby a další výnosy (např. tržby za vlastní výrobky, tržby za zboží, tržby za služby, tržby z prodeje majetku, úroky, kurzové zisky). Výnosy účtujeme na straně D výnosových účtů.