TVORBA A OCHRANA MAJETKU Mgr. Michal Oblouk. TVORBA MAJETKU  základním zdrojem pro získání majetku je cílevědomá lidská činnost = PRÁCE (výdělečná činnost.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zaměstnání 2. ročník tříletého studia č. 272 Dana Kubelková
Advertisements

Kudy vlastně putují peníze
Dita Pelantová Šárka Lukešová 3.VSRR
Majetek a vlastnictví.
VÝROBA, OBCHOD, SLUŽBY Mgr. Michal Oblouk.
Pracovní smlouva Jelínková C3A. Co to je? Smlouva zakládající pracovní pom ě r mezi zam ě stnancem a zam ě stnavatelem Dvoustranný právní úkon Pramen.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Jakub Nejepsa. - Odbory jsou občanská sdružení, financována členskými příspěvky členů. - Jsou nepolitické a nezávislé, ale v rámci své činnosti musí komunikovat.
POSTIŽENÍ MEZI NÁMI Mgr. Michal Oblouk.
Podnikatelé vs. zaměstnanci
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření27.
PRACOVNÍ POMĚR Mgr. Michal Oblouk.
Jakub Lindner C3A PRACOVNÍ PRÁVO –VZNIK A ZÁNIK PRACOVNÍHO POMĚRU.
Předmět a prameny pracovního práva
Povolání, zaměstnání, práce
Rozdíly a interakce veřejné služby a dobrovolnické služby Mgr. Petr Beck Odbor rodiny a dávkových systémů Ústí nad Labem
INFORMAČNÍ ÚTVARY PUBLICISTICKÉHO STYLU
POJIŠTĚNÍ Mgr. Michal Oblouk.
Nutnost nové úpravy přenechávání pracovních sil v ČR Mgr. Pavel Čižinský Multikulturní centrum Praha.
VY_32_INOVACE_06 - Aktivačně-motivační vlastnosti
MGR. MICHAL OBLOUK KULTURA A JEJÍ PROJEVY. KULTURA slovo latinského původu, colere = pěstovat od 16. století se používá pro označení vybraných lidských.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E21.02 Ročník2. ročník.
STÁTNÍ ROZPOČET Autor: Ing. Vladimír Havlík
Seminář o využití dobrovolníků v knihovnách Pořadatelé: Národní knihovna ČR, SKIP ČR, Knihovna Kroměřížska Místo konání: Knihovna Kroměřížska 7. – 8. 6.
Domácí rozpočet Poměr mezi příjmy a výdaji
Pracovní poměr Autor: Mgr. Pavel Semerák Občanský a společenskovědní základ Inovace výuky na Gymnáziu Otrokovice formou DUMů CZ.1.07/1.5.00/
ŽIVOT VE ŠKOLE - I VE ŠKOLE S PRAVIDLY
Právní pohled na podnikání neziskových organizací Mgr. Petr Vít, Neziskovky.cz.
Povrch, objem, proporce Jindřiška Svobodová
Živnosti Právnické a fyzické osoby Čtyři typy živností
Název Nebezpečí kouření
Výpočet čisté mzdy Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí.
V zaměstnání III. Petr Machala. 1.Jaký je rozdíl mezi mzdou a platem? 2.Za co se dávají příplatky? 3.Co je to hrubá mzda? 4.Co se z hrubé mzdy odvádí.
Dělba moci Moc soudní.
Drogy a já Jméno: Třída: Datum:.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Milotová, Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE_03B12_Předmět_pracovního_práva AutorIng. Věra Štverková.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
Název: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Návrh znění pracovní smlouvy. Pracovní smlouva uzavřena v souladu s ustanovením § 33 zákona č. 262/2007 Sb., zákoníku práce ve znění pozdějších předpisů.
Struktura obchodní smlouvy
Peníze, majetek prima gymnázia. Peníze uspokojování potřeb – existenční podmínka potřeby uspokojují: statky – předměty služby – užitečné činnosti výměna.
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1261Ročník:3. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Mzdy Téma: Pracovní poměr Jméno autora: Ing. Zdeňka Suchomelová.
OSVČ – zdravotní pojištění 2014 Každý občan ČR a cizinec s přechodným či trvalým pobytem v ČR musí být zdravotně pojištěn Zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném.
Další vzdělávání v Moravskoslezském kraji Základy podnikání v praxi Ing. Iva Krejčí CZ.1.07/3.1.00/
Ochrana osobních práv zaměstnanců a majetkových zájmů zaměstnavatele Ústav práva a humanitních věd , Brno Bc. Jiří Krupník.
Obchodní a pracovní právo 1 Úvodní přednáška. Obchodní právo  Právní odvětví  Soukromoprávní odvětví  Nejužší vztah s občanským právem  Předmět regulace.
VY_62_INOVACE_ Pracovněprávní vztah.
Ing. Veronika Dostálková MBA ZÁKONÍK PRÁCE Podnik a podnikání 3. ročník Srpen 2012.
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ NOVOVĚK Č. DUMu: VY_32_INOVACE_04_vandalismus Jméno autora:Mgr. Lenka Habartová.
1 Mgr. Ing. Bc. Radek Neděla. Odpovědnost za škodu Odpovědnost zaměstnavatele = objektivní; předpoklady vzniku: - vznik škody, - protiprávní jednání nebo.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6, Dubí III Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ Registrační.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Mzda, Pracovní poměr – výpočet.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E21.03 Ročník2. ročník.
Legislativa v oblasti RP (žen a mužů) Mgr. Veronika Šprincová.
Zaměstnání a podnikání Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kateřina Charvátová. Dostupné z Metodického portálu
Výchova k občanství 9.ročník
Základy pracovněprávních vztahů
PROTIDROGOVÁ PREVENCE Vandalismus
TVORBA A OCHRANA MAJETKU
Základy pracovněprávních vztahů
Základy pracovního práva a sociálního zabezpečení v ES
Rozsah náhrady škody způsobené zaměstnancem zaměstnavateli
Obchodní právo Základní informace.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Živnostenské podnikání
Působení základních práv v pracovněprávních vztazích
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
RODINNÝ ROZPOČET (PŮJČKA, HYPOTÉKA)
DUM - Digitální Učební Materiál
Transkript prezentace:

TVORBA A OCHRANA MAJETKU Mgr. Michal Oblouk

TVORBA MAJETKU  základním zdrojem pro získání majetku je cílevědomá lidská činnost = PRÁCE (výdělečná činnost vykonávaná v rámci pracovněprávního vztahu) a) PRACOVNÍ POMĚR - smluvní vztah mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem, jehož předmětem je pracovní činnost, kterou se zaměstnanec zavazuje za mzdu, popř. plat, pro zaměstnavatele vykonávat b) PODNIKÁNÍ - soustavná samostatná činnost určité osoby za účelem dosažení zisku

ZÍSKÁNÍ MAJETKU  koupě  darování  dědictví  výhra  rozhodnutí státu  nečestný způsob

OCHRANA MAJETKU  pojištění  vhodné zacházení  vhodné způsoby využívání

VANDALISMUS  svévolné poškozování a ničení veřejného i soukromého majetku, které nepřináší pachateli žádné materiální obohacení a pro které pachatel zpravidla nemá žádný motiv - většinou tak koná jen pro vlastní potěšení či pro potřebu odreagovat se  často k němu dochází pod vlivem alkoholu nebo drog  nejčastější projevy: a) graffiti na veřejných plochách a dopravních prostředcích b) demolování veřejných objektů či městského mobiliáře (např. ničení laviček, telefonních automatů, rozbíjení zastávek či výloh, ničení soch, náhrobků, apod.) c) poškozování soukromého majetku (zvonků, poštovních schránek, oken, apod.) d) poškozování veřejné zeleně e) narušování nočního klidu, resp. jakékoli hlučné, agresívní chování na veřejnosti, kterým jedinec, nebo skupina jedinců, napadá a poškozuje práva ostatních

ZDROJE     vedet-o-dedictvi.html vedet-o-dedictvi.html  vyhra-8-5-milionu-dolaru_ html vyhra-8-5-milionu-dolaru_ html  zaplatit-skodu-10-milionu zaplatit-skodu-10-milionu   m m  vandalismu-beztrestne-si-muzete-ukopnout-odpadkovy-kos.html vandalismu-beztrestne-si-muzete-ukopnout-odpadkovy-kos.html  