POPR Počítačová podpora řízení Průběžné informace ke zpracování.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PowerPoint Založení nového souboru .pptx Tlačítko Office, Nový
Advertisements

SCHRÁNKA, PRAVOPIS, VKLÁDÁNÍ OBRÁZKŮ
Počítačová grafika.
Kreslení, kliparty, obrázky OLE, video
VY_32_INOVACE_E3-13 KRESLÍME RASTROVOU GRAFIKOU I. AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: ZÁŘÍ 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU KRESBY RASTOVOU.
TABULKOVÉ PROCESORY.
VY_I/2_INOVACE_64_WordPad
Tabulkový procesor MS EXCEL I. ÚVOD Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu.
Nabídka karty Soubor Soubor. Nabídka karty Domů Domů práce se schránkou formátování písma zarovnávání formát čísel práce se styly práce s buňkami vyhledávání.
PowerPoint II. Miroslav Lorenc.
Jak vytvořit prezentaci
Tvorba - PREZENTACE Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/4.
Ukládání dat – stromová struktura
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Grafika na PC základy.
Mgr. Ludmila Faltýnková EU OPVK ICT2-4/Inf17
SIPVZ – úvodní modul P Počítačová grafika a prezentace metodické poznámky (4 h)
Textový procesor (MS Word)
EDITOR ROVNIC Mgr. Alena Tichá.
Kreslíme rastrovou grafikou I. v programu MALOVÁNÍ
Počítačová grafika a prezentace 1 Radek Pinc
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová II. Vzorce v Excelu Tipy pro práci s Wordem.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Název projektuInovace ŠVP na OA a JŠ Třebíč Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivityIII/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Operace s grafickým objektem ve Wordu 2010
INFORMATIKA 7 Úpravy obrázků v MS WORD III2 - I7- 18.
Identifikátor materiálu: EU
Tvorba prezentace Rozložení snímků Vkládání obrázků do snímků
Počítačová grafika a prezentace
MS OFFICE - WORD VYTVOŘENÍ TABULKY Ing. Petr Hanáček
Word – Tabulky a Grafika ve Wordu
Zadání Podle předlohy si připravte tabulky se kterými budete pracovat.
Textový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník:7. Datum vytvoření:Duben.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
INFORMATIKA 8 WordArt - aplikace III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
VY_32_INOVACE_05_Malování ve Windows – úkoly Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu:
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_19.
VKLÁDÁNÍ OBRÁZKŮ, KLIPARTŮ, OBRAZCŮ
Počítačová grafika a CAD 1. Způsoby uložení grafické informace Rastr (grid, bitmapa …) Vektor.
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 8. Datum vytvoření:Únor.
Počítačová grafika a CAD 1 Ukládání obrázků do různých formátů.
Symboly, rovnice, obrazce
WORD Vkládání obrázků. Pokud potřebujete doplnit své dokumenty o obrázky, není to pro Word žádný problém. Tyto obrázky můžete libovolně vkládat do dokumentu.
Vytvoření dokumentu bylo financováno ze zdrojů Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.32/ Počítačová.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_225.
TEXTOVÝ EDITOR ( VKLÁDÁNÍ DALŠÍCH OBJEKTŮ DO TEXTU A JEJICH VLASTNOSTI, TEXTOVÉ TABULKY, ŠABLONY, JEJICH VYUŽITÍ A TVORBA ) Michalík Martin 4.A.
G RAFIKA VE W ORDU Vkládání obrázků a grafických objektů Tvary WordArt Barvy, čáry, výplň grafických objektů.
MS EXCEL Charakteristika
EXCEL – tisk a tvorba grafů Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_047.ICT.13 Vektorová a rastrová grafika.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 4– POWERPOINT – PRÁCE S TEXTEM Název školy:
POPR Počítačová podpora řízení
Vkládání grafických objektů
WordArt, SmartArt, Tvary
Základní pojmy z počítačové grafiky
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 6– TVARY V PREZENTACI. Název školy:
Tabulkový procesor Formát buňky
Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_3_15_20 Vložení III.   Najdi záložku „vložení“. Vlož tabulku – 3 sloupce, 4 řádky. První řádek označ modrou barvou. Vlož.
Podmíněné formátování
AUTOR: Mgr. Marcela Šašková NÁZEV: VY_32_INOVACE_4A_09 TÉMA: MS_WORD
Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_3_13_20 Vložení I.   Najdi záložku „vložení“. Vlož libovolný obrázek. Nastav jeho výšku na 5cm. Uprav ho tak, aby s ním.
POPR Počítačová podpora řízení
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS Excel
Barvy v počítačové grafice
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže
Transkript prezentace:

POPR Počítačová podpora řízení Průběžné informace ke zpracování

Založení sešitu v Excelu Krycí list : -sešit bude obsahovat krycí list -krycí list bude aktualizován při každém novém úkolu (přidat název nového úkolu) -importujte identifikační fotografii -foto má maximálně velikost 10 až 20 kB -pro fotografii není nutné vysoké rozlišení -typický název sešitu Marecek01.xls, Novak01.xls, Novak01a.xls

Tvorba sešitu v Excelu Sešit: -úlohu strukturujte po záložkách -záložky vhodně pojmenovávejte -záložky je možné/vhodné barevně odlišit -úloha může obsahovat navigační list s odkazy na další listy -pro zápisy souvislého textu používejte textové pole -opakované informace nekopírujte, ale odkazujte!

Tvorba grafiky v Excelu Grafika : -pro schématické kreslení používejte nástroj (lištu, kartu) Kreslení/Vložení-Obrazce -používejte různé tloušťky čar, různé vzorky pro výplně -světlé barvy (žlutá) používejte v kontrastu s tmavými -obrázky vkládejte jako JPG nebo obyčejné BMP -vkládání obrázků provádějte z menu Úpravy/Vložit jinak… resp. Domů/Vložit/Vložit jinak…

…jak to nedělat!!! -větší množství textu napsáno do buňky! -opakované informace se kopírují! -…chybí odkazy mezi buňkami! -grafika má světlé barvy typu žlutá bez kontrastu s jinou barvou! -grafické obrázky jsou vkládány ve vysokém rozlišení=velký soubor! -soubor obsahuje naskenované/ofocené půdorysy projektu!