Popularizační a vzdělávací aktivity pro studenty a učitele středních a základních škol Oddělení obecné fyziky a didaktiky, Ústav fyzikální elektroniky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Advertisements

PROJEKTY A AKTIVITY konference Nástrahy a nebezpečí kyberprostoru Mgr. Lukáš Látal.
Příprava učitelů na Přírodovědecké fakultě UP v Olomouci
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji
Představení zajímavých projektů OPVK
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji Pracovní schůzka koordinátorů ZŠ
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Neratovice 24. ledna 2014 Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem Stáž pedagogických.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Projekt „Věda do škol“ Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy v Praze.
Víceúčelové kulturní centrum Jan Kučera Odbor strategického rozvoje 4. června 2008.
Masarykova Univerzita Pedagogická Fakulta.
Kvalita praktické výuky a masové vzdělávání: zkušenosti PdF Vlastimil Švec & Tomáš Janík Edukační praxe v éře masového vzdělávání 6. listopadu 2013.
Akademické centrum poradenství a supervize Nový subjekt mezi vysokoškolskými poradnami Vznik ACPS je součástí projektu „Zkvalitnění vzdělávání a odborné.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
Představení projektu SRKO-PTPO 12. dubna 2011 Ostrava.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU. Co Vás dnes čeká? Představení realizátora a partnera projektu Představení projektu a jeho aktivit Možnosti mobilních technologií.
Jak (ne)zprotivit fyziku (ne)nadaným studentům
Ú T F A Fyzikální vzdělávání: současnost a perspektiva Trendy ve fyzice a fyzikálním vzdělávání v pohledu brněnských fyzikálních pracovišť –
Masarykova Univerzita Pedagogická Fakulta.  Seminář se uskuteční ve dvou sekcích (1. stupeň ZŠ, 2. stupeň ZŠ) a bude zaměřen.
Síť EUROPE DIRECT Úkolem informační sítě EUROPE DIRECT je šířit informace a doporučení týkající se politik EU a aktivně podporovat diskuze o Evropské.
Návrh Projektu „Čteme prarodičům“
1 „Studenti“ Jiří Dolejší, ÚČJF MFF UK Úkoly: popularizovat a organizovat exkurze studentů a učitelů Některé body popularizační činnosti JD se překrývají.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Možnosti a meze masového vzdělávání (praktických předmětů) na Přírodovědecké fakultě MU Zdeněk Bochníček.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji Partner č Střední průmyslová škola Edvarda Beneše a Obchodní.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
10. krajské setkání metodiků Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/
P1 Střední škola a Základní škola Tišnov. Projektový záměr vytvořit síť základních škol, které budou spolupracovat s naší střední školou zvýšit zájem.
Rámcový vzdělávací program (RVP)
Trendy ve fyzikálním vzdělávání na základních školách a na gymnáziu Josef Janás Katedra fyziky PdF MU [ Současné trendy našeho základního a středního školství.
DIDAKTIKA FYZIKY I. 1 Fyzikální vzdělávání
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji CZ.1.07/1.1.00/ Střední škola dopravy, obchodu a služeb.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji Ing. Vítězslav Prokop – vedoucí praktik Střední škola strojírenská.
EMISE PROJEKT STUDENTŮ SLEZSKÉHO GYMNÁZIA, Opava, p. o.
Na dětské veletrhy s ODMAMINKY.CZ…. Podzimní dětské veletrhy 2015: 8. – 11. října PRAHA Letňany 8. – 11. října PRAHA Letňany 13. – 15. listopadu PRAHA.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
S POLUPRÁCE PŘESHRANIČNÍCH REGIONŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ projektový záměr Evropská územní spolupráce (EUS), INTERREG V-A AT-CZ.
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI Leoš Křeček.
M-HELP PROJEKT NA PODPORU MATEMATIKY V JMK. Cíl: Zvýšení úrovně matematických dovedností žáků JMK Metody: - Zvýšení kompetencí učitelů matematiky - Transfer.
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR: Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 ÚVODNÍ SEMINÁŘ K PROJEKTU
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.1.00/ I.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji.
VÝMĚNA ZKUŠENOSTÍ S REALIZACÍ PROJEKTŮ OP VK SEMINÁŘ.
Programy podpory technického vzdělávání v Jihomoravském kraji.
Český svaz ochránců přírody – Regionální sdružení Iris EVP Den Země Exkurze Semináře Besedy Den stromů Zlatý list Tvořivé dílny Vycházky Ukliďme si svět.
Katherine z.s. Kateřina Kloudová Etiketa do škol.
Vytvoření společné platformy podpory technického vzdělávání se zapojením všech stupňů vzdělávání, zaměstnavatelů a dalších subjektů.
Minikonference Gymnázium Brno - Řečkovice 17.červen 2010
Vítáme Vás na AG Dotazy Mgr. Jan Košárek, ředitel AG
Seminář pro poskytovatele Návrh vzdělávacích aktivit 2017 „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference.
Asociace ředitelů gymnázií ČR
Polytechnické vzdělávání se zaměřením na tvorbu ŠAP/PA 22. března 2017
Ústav pro informace ve vzdělávání bude sloučen s Českou školní inspekcí Porada ředitelů škol a školských zařízení Libereckého kraje, 21. říjen.
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Vývoj didaktiky chemie
Setkání KAP a MAP JMK 7. prosince 2016
Bezpečnost práce zážitkovou pedagogikou
Projekt „Věda do škol“ Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy v Praze.
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Metodika a koordinace kariérového poradenství v JMK
Název operačního programu:
Konference primární prevence PK
Přírodovědecká fakulta UJEP
Krajský akční plán vzdělávání 1 ÚK
Vzdělávací aktivity ÚSTR
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Pracovní setkání středních škol
Složení centra. Složení centra Cíl: síť - spolupráce Proškolení pedagogů pro práci s nadanými Identifikace. Tvorba struktury práce s nadanými na škole.
Transkript prezentace:

Popularizační a vzdělávací aktivity pro studenty a učitele středních a základních škol Oddělení obecné fyziky a didaktiky, Ústav fyzikální elektroniky PřF MU, Brno,

Cíle: Popularizovat fyziku obecně Oslovit současné učitele fyziky na středních školách Zapojit do těchto aktivit naše studenty učitelství Budovat „komunitu “

Rozvojový projekt Podpora technických a přírodovědných oborů v Jihomoravském kraji a kraji Vysočina. Projekt NaturTech Období řešení: listopad 2010 – říjen 2011 uspořádáno 230 individuálních akcí (1,2 akce každý den školního vyučování) osloveno celkem 5577 studentů SŠ a ZŠ 475 učitelů SŠ a ZŠ Většinou již dříve existující aktivity, jediná výjimka cca 90% aktivit přímo realizovali 3 lidé našeho oddělení dotace 1 mil. Kč

Aktivity: Fyzikální soustředění na Cikháji Cílová skupina: studenti SŠ Cikháj

Semináře z fyziky Cílová skupina: studenti a učitelé SŠ semináře

Aplikace fyziky a chemie Cílová skupina: studenti a učitelé SŠ, veřejnost

Fyzikální kavárna Cílová skupina: učitelé SŠ, studenti učitelství fyziky na PřF MU kavárna

Demonstrační experimenty Cílová skupina: studenti SŠ Placená služba, po dobu běhu projektu zdarma experimenty

Fyzikální představení: „Pozoruhodný křemík“ „Mrazivý dusík“ Cílová skupina: studenti SŠ Placená služba po dobu běhu projektu zdarma či se slevou křemík realizováno 111 představení pro 3625 studentů

Fyzikální praktikum pro studenty středních škol nová aktivita 64 praktik s 812 studenty v JHM kraji 9 praktik s 159 studenty v kraji VYS

Projektová podpora: inovacetradice x