Den poté aneb úplně malinkatý kretének Ještě nedávno jsem měla depky, obkládala bolest lebky a občas jsem i brečela… To změnilo se - v cuku letu…jednoho.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
- PO TÉTO PÍSNIČCE SI JDEME SEDNOUT - TMA A PŘÍPRAVA PÓDIA NA SCÉNKY
Advertisements

Je to také Antonín, co vám dříve vozil kmín a přeje příjemný zážitek
MOUDRÁ ZAMYŠLENÍ A CITÁTY
krásný rok, kdy jsme dovršili naši lásku sňatkem.
JÁ A MOJE ŽENA.
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
Citáty O LÁSCE.
Měl (a) jsi dnes zlý den?. Jsi přepracovaný (á)?
Já vím.... Já vím... Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát. Ty jsi neřekl,
Život je jako pohádka. Může být krátký i dlouhý, vyžitý do poslední kapičky, ale také nedokončený. Smutný i veselý, záleží jen na tom, jak si to sám hlavní.
KDYŽ RODIČE ZESTÁRNOU 8 Clickar.
Lásko dej mi čas.... Lásko dej mi čas... Možná se mýlíš, možná to není sen. To byla moje dlaň na tvém spánku, a tvůj dech podobný vánku.
Antoine de Saint - Exupéry
Srdce z lásky darované.
Někdy je dobré se zastavit a zamyslet se nad životem Všem mým přátelům.
Jaro Zdenka Suchánková.
Ježíši, s námi zůstávej 1. Zůstávej s námi Ježíši, ať stále o tom vím, že ruka má je v ruce tvé a život můj je darem tvým. Ref.: Ježíši s námi zůstávej,
Můžeš mít radost 1.Můžeš mít radost ve svém srdci
Maluj zase obrázky.
ABECEDA ŽIVOTA Ruční posun.
Ledová kráska.
Pohár mléka Endless love. way H.P..
Ráno.
1. Svěřím své břímě Pánu svému, | duše své vypovím mu žal. | Vždyť, by sňal ze mne hříchu tíži, | cestou kříže se ubíral. | Na prsou jeho složím svou hlavu,
Vím, že Pán můj o mě péči má, je dobrý k nám, je dobrý k nám. Na všech cestách on mě chrání sám, on též mé srdce zná.
Když víru máš. Noc je v modlitbách, strach, že nás nebe neslyší. V srdcích píseň nadějí, tak plynul život náš. Už necítíme strach i když je nouze nejvyšší,
překlad: Jiřina Markovová
1. Už svítá jasný bílý den. Já k Bohu v duchu pokorném se modlím: Cokoli se staň, buď ty má stráž, buď ty můj Pán, buď ty má stráž, buď ty můj Pán.
1. Přišel na zem konat dílo spásy a lidem bídným s láskou pomáhal,
Chci, Pane, růst 1. Poručil Bůh kdysi pustým pláním, aby rodily, po zemi nás rozsel ze svých dlaní jako obilí. Jako rozsévač nás rozsel všude na kulatou.
Amore amore .... Amore amore ... Ode dne, co Tě znám, divný pocit v srdci mám Ode dne, co Tě znám, divný pocit v srdci mám. Sám sebe ptám.
Radost mi vrátila Golgata
1. Dáváš lásku, jíž je tolik třeba k zahojení dávno starých ran, dáváš Slovo srdce s denní vůní chleba, jež nás vede k tobě ze všech stran.
Ježíši, s námi zůstávej 1. 1/2 Zůstávej s námi Ježíši, ať stále o tom vím, že ruka má je v ruce tvé a život můj je darem tvým. Refr.: Ježíši s námi zůstávej,
23. Josef chtěl zjistit, jestli bratři změnili své chování a litují toho, co způsobil.
1. Chci věrný být, | jen tebe svým chci zváti! | Byť nouze zlá mne svírala | ni svět ni smrt ni tma | mne neodvrátí. | Já v tobě zůstanu | a k vůdci svému.
Barbucha a její Strašidlo uvádějí: Vzhůru do nebes, aneb nebuď, Katy, srab! 100m nad hladinou, starosti zhynou!
Hledat lásku. Nesmysl - říká rozum. Směšné - tvrdí hrdost
Ať se stane cokoliv, jakkoliv zlé se to zd á, život jde dál a zítra bude lépe život jde dál a zítra bude lépe.
Já zpívám o svém Ježíši 1. Já zpívám o svém Ježíši, aby věděl svět, že je můj Pán nejdražší, všem chci povědět. Modlitbu mou vyslyšel, ke mně na zem sám.
Jako přispívající občan do našich obecních internetových stránek, bych rád všem, kteří si rádi moje příspěvky četli poděkovat a také všem občanům naší.
Já Tobě nyní chválu vzdávám
Moje prezentace Aneta Trpišovská
1. Mám v nebi Otce a dobrého Pána, on sám lidské strachy a bolesti zná. On dává mi sílu hned každého rána a já šťasten jdu, kam mne Pán posílá. Já mám.
1. Již pevný základ jsem teď našel, | v němž věčně kotví duše má, | kde jinde v Kristových než ranách, | kde od věčnosti spočívá. | Tam pevně stojí v středu.
1. Nechť nám srdce plní radost, | upřímného vděku ctít! | Otec v nebi zve nás dětmi, | tak můžeme šťastni být. | Vždy veselo vždy veselo, každodenně slunka.
Pro svého miláčka na dobré ráno ….. Já a Ty Jsme my.
Nic není tak snadné ale zároveň tak nedůstojné člověka jako klamat v lásce.
1. Jak ovce zašlá z pastvy své, | ze svého stáda zaběhlá, | tak člověk bloudí bez cíle, | když duše Krista vzdálena. | Lásko ty svatá, jež snímáš hříchu.
Byl jednou jeden pán a ten měl jenom jednu dceru. Byli moc chudí.
Prázdniny a co dál … Nejdříve se mi nebude chtít odejít od mojí třídy (ze školy) bude se mi po nich stýskat nevím s kým zažiju ještě takovou srandu nikdo.
1. Brzy přijde den, kdy nás přivítá náš Pán, brzy přijde den, kdy nás přivítá náš Pán, brzy přijde den, kdy nás přivítá náš Pán, haleluja, haleluja, kdy.
Bůh je silou mou 1. Není to náhoda, že život mám, Bůh je silou mou. (2x) Ref: Chci s Vámi být každý den, chci s Vámi být každý den, chci s vámi být každý.
1. Svou lásku, pramen vody čisté | Kristus mne právě zjevuje | a jeho odpuštění jisté | teď z kříže ke mně směřuje. | Já na Krista tak pamatuji, | když.
*Báseň na oslavu třídních srazů...*
Časopis Lentilky Díl 1.
Čím bych chtěl být až, vyrostu?
Můžeš mít radost 1.Můžeš mít radost ve svém srdci
Já zpívám o svém Ježíši 1. Já zpívám o svém Ježíši, aby věděl svět, že je můj Pán nejdražší, všem chci povědět. Modlitbu mou vyslyšel, ke mně na zem sám.
Já zpívám o svém Ježíši 1. Já zpívám o svém Ježíši, aby věděl svět, že je můj Pán nejdražší, všem chci povědět. Modlitbu mou vyslyšel, ke mně na zem sám.
NOC JE V MODLITBÁCH, STRACH, ŽE NÁS NEBE NESLYŠÍ
Boží láska je jako slunce
František Saleský Modlitba ve stáří z roku 1567.
Antoine de Saint - Exupéry
MOUDRÁ ZAMYŠLENÍ A CITÁTY
Pohár mléka Endless love. way H.P..
MOUDRÁ ZAMYŠLENÍ A CITÁTY
T-report Vyšetření genetického materiálu pacientů s vrozenými změnami chromosomů Anna Vichrová v Brně 2018.
1. Domů, domů touží duše moje, | domů, domů touží duše má
Antoine de Saint - Exupéry
Transkript prezentace:

Den poté aneb úplně malinkatý kretének

Ještě nedávno jsem měla depky, obkládala bolest lebky a občas jsem i brečela… To změnilo se - v cuku letu…jednoho dne zvečera.

Do našeho bytu přibyla nám bytost, život přehrabala naruby, zaručila hbitost. Kolem tvora točíme se jako káči… Po ránu hovínek rozseto… jak na hlaváči.

Koberec je dávno na dranc, ztratili jsme naráz glanc jak rozpáraná bačkora…. Našla ho však potvora!

Každý si hned vždycky všimne, jak po bytě se pyšně šine. Ukazuje holé bříško a třepotá hlavičkou však ona je tu hlavní, ona je tu hvězdičkou:

„Snad nechcete být moji páni?! Poddaní jste..co mě chrání! Jo a aby bylo jisto… nebudu žrát svinstvo! Však poznáte zakrátko, že chci jenom kuřátko! Nejlépe tak bez kůže… Však vím, co vám pomůže!“

A tak milá Barbucha dravě kouše do ucha. Co je to jen zač….? Trpasličí rváč!

V očích žhnou nám plaménky. Jak jen přelstít kreténky? Dopustili jsme se zrady, uposlechli znalců rady:

„Nejlépe je Jorkšírky, uvazovat na kšírky, zahrnout je tunou lásky, nedělat si z bobků vrásky. A nenechat se okusovat když se chtějí u vás schovat!“

Nevím zda z nás se stanou „páni“ budeme však náruč, která chrání….. A tak v srdcích strach… i radost výská, Život s malinkatým kreténkem jiskru získá!

(Ale bacha na ně…Otírám si hnědé dlaně…) Autorka Katy T. ve spolupráci s malým kreténkem Barbuchou.