Savci.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zpracovala:Veronika Bitalová, 8.B.
Advertisements

SAVANY Mgr. Josef Koumar. SAVANY Mgr. Josef Koumar.
Lesy mírného pásu Vypracoval: Honza Mazánek.
Rozmanitost života v přírodě
Jaguár americký.
Prase divoké Latinský název tohoto zvířete je Sus scrofa
Tajga.
Zvířata divočiny Terezka Mazurová.
Hlavní zdroj: Šelmy psovité Hlavní zdroj:
Anakonda Velká.
Ahoj! Já jsem medvěd hnědý.
Moje první prezentace Panda velká ŽIRAFA AFRICKÁ ŽIRAFA AFRICKÁ
Čeleď: Šelmy kočkovité
Věta je celek složený ze slov. Ta jsou v ní uspořádána podle určitých pravidel. Úkol: Zkus slova uspořádat tak, aby vznikla smysluplná věta. a)Plejtváci.
SAVCI 3. A 4. TŘÍDA.
DINGO (Canis lupus dingo) KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Austrálie
Po stopách ohrožených zvířat
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Tulák sob a jiné zajímavosti
Tundry a polární oblasti
Tropický deštný les SAVCI.
SAVANY A STEPI3.
Živočichové tropických deštných lesů (1)
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_494_Př8 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Předmět: Přírodopis Ročník:
VY_52_INOVACE_PŘ.7. 04_Kočkovité šelmy Název šablony – Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Zaměření VM – Člověk a příroda – Přírodopis.
Tropický pás - živočichové
ŠELMY.
36.1 ŠELMY II. Kdo by vyhrál souboj mezi lvem a tygrem?
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s výskytem, tříděním, zástupci a.
VY_52_INOVACE_PŘ.8.07_Šelmy, test Název šablony – Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Zaměření VM – Člověk a příroda – Přírodopis 8.ročník.
Autor: Mgr. Zdeňka Bartlová
Moje první prezentace. Téma : zvířata.
Autor: Mgr. Eliška Nováková
Tundry a polární oblasti.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_404_ŽIVOČICHOVÉ V ZIMNÍ PŘÍRODĚ Téma: STOPY.
ZKOUŠÍM, BÁDÁM, VYRÁBÍM SAVCI ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org.
Autoři: David Slapnička Jiří Štrincl
SAVANY A STEPI ANETA SMOLÍKOVÁ 4.UBZ.
SAVCI.
Psovité šelmy.
Zpracovala Julie Bezdíčková
Tajga Jehličnatý les.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Správná odpověď ► klik na obrázek
Základní informace o tygrovi tygr žil původně na rozsáhlém území mezi Bajkalem a pobřežím Tichého oceánu, v současnosti žije takřka výhradně na omezeném.
ZVÍŘATA SEVERNÍ AMERIKY - NÁSOBENÍ MIMO OBOR NÁSOBILEK VYPÁTREJ PODLE INFORMACÍ A OBRÁZKU UKRYTÉ ZVÍŘE. VYBER SI LIBOVOLNÉ POLÍČKO. VYPOČÍTEJ PŘÍKLAD A.
VLK OBECNÝ Tereza Mičkova 8.A. OBSAH Zařazení Jak vypadá ? (obecné informace) Rozdíly mezi psem a vlkem Zajímavostí Obrázky Zdroje.
Lev a tygr Natálie Francová (1.S). lev lev??? je savec čeledi kočkovitých a jeden ze čtyř druhů velkých koček rodu Panthera lev je po tygrovi druhá největší.
PRAŽSKÁ ZOO stavba pražské zoo Kůň převalského žirafa Lachtani
Savci - šelmy VY_52_INOVACE_30 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
SAVCI ŠELMY KOČKOVITÉ.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
PLOUTVONOŽCI CHOBOTNATCI
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Název školy ZŠ a MŠ Březno Název: Autor: Mgr. Petr Pištěk
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice – Spořilov
Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Vlk Obecný Jakub Šefčík Třída:1.L Předmět:Biologie
Zebra.
Zvířata v Lese –test savci 2 autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová
Autor: Mgr. Zdeňka Bartlová
Hana Svobodová, Iveta Böhmová, 8D.  Říše: živočichové  Kmen: strunatci  Třída: savci  Řád: šelmy  Podřád: psotvární  Čeleď: medvědovití.
Chobotnatci a damani Martina Koubová 3.C.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Název školy : Základní škola a Mateřská škola Prysk ,okres Česká Lípa ,příspěvková organizace Autor: Eva Vavřinová Název materiálu : VY_52_INOVACE_09.
Zoologická zahrada U kasy najdete občerstvení (k za koupení je např. párek v rohlíku) Cena zoo: dítě (do 15ti let) 120kč dospělí 180kč vyrobili:
ŠELMY PLACENTÁLOVÉ.
Transkript prezentace:

Savci

LEV Potravu si loví v noci. Najednou dokáží sežrat až 35kg masa. Žijí v Africe a v Asii. Většinou se rodí 2-4 mláďata. Dožívají se 15-30 let.

Zebra Tvoří obvykle menší stáda do 10 až 15 zvířat. Tato zebra je jedním z ohrožených zvířat a často se chová v zajetí. Dožívá se 20-25 let. Rodí jen jedno mládě.

Tygr Indický Největší kočkovitá šelma, žije v Asii. Rodí 2-3 mláďata a dožívá se až 26 roků. Jeho hlavní potravou jsou kopytníci.

Vlk obecný Snad žádné jiné zvíře není tolik středem zájmu člověka jako vlk. Rodí se jim 2-4 mláďata a dožívají se 3 až 8 let. Smečka dokáže ulovit větší kořist než je los, sob nebo jelen.

Medvěd lední Vzdoruje zimě silnou 5-10cm vrstvou tuku a až 15cm kožichem. Rodí se jim 1-4 mláďata a dožívají se 30-40 let. Živý se sobi, mláďaty mořských ptáků a v nouzi lumíky.

Otázky ?!? 1).Kolik dokáže lev sežrat masa najednou ? 2).Kolik zvířat tvoří stádo zebry ? 3).Kolik se tygrům Indickým rodí mláďat ? 4).Které zvíře je středem zájmu člověka ? 5).Čím vzdoruje medvěd zimě ?